题目内容
6.Thousands of years ago,people didn't live in cold places because they didn't know how to keep themselves warm.Later they learned to make clothes.When an animal was killed,they made use of its skins to cover their bodies.(66)B.Nature is people's good friend.It once helped people find fire,when lighting hit a forest and started a fire.(67)D.The fire kept them warm,and also frightened wild animals.Soon people found the food cooked tasted much better,so they began to use the fire to cook food.
(68)F.When they got a fire from the forest,they tried to keep it burning.If it went out,they had to wait for years.
(69)A.For example,they made fire by boring wood or knocking two pieces of stones.
Today it's easy for people to make fire because they have matches,lighters and different kinds of heaters.(70)C
| A.But later they found different way to make fire. B.The skins keep them warm. C.They can make fire at any time they need. D.People took some of this fire to their homes. E.People didn't know how to use fire. F.But people still didn't know how to make a fire. |
分析 文章大意:
文中提到的是人们学会使用火的过程.在很久以前,还没有火,人们只是依靠动物的皮毛来取暖.后来人们利用闪电引发的火来取暖,并且驱赶野生动物.再后来,人们可以通过钻木或用石头来生火.现在,人们可以用很多种方式很容易的生火,比如火柴、打火机等.
解答 66.B,考察上下文理解,文中提到"When an animal was killed,they made use of its skins to cover their bodies"当动物死后,人们会用他们的毛皮覆盖在身上,由此推测应该是保暖用,选择B.
67.D,考察上下文理解,文中提到"when lighting hit a forest and started a fire"当闪电劈到森林时,就会产生火,后文又提到"The fire kept them warm,and also frightened wild animals"火帮助人们保暖,并且抵抗野生动物,由此推测人们可以使用火来取暖,并保护自己,由此确定选择D,他们把火带回家,供自己取暖,保护自己的家.
68.F,考察上下文理解,文中提到"When they got a fire from the forest"当他们从森林里获得火源之后…由此推测人们取火;来自于外界,说明自己并不会生火,因此选择F.
69.A,考察上下文理解,文中提到"they made fire by boring wood or knocking two pieces of stones"他们依靠钻木或者打火石生火,由此可以推测随着时间的推移,人们学会了如何生火,由此确定选择A.
70.C.考察上下文理解,文中提到"they have matches,lighters and different kinds of heaters"现在人们有了火柴,打火机和各种加热装置,由此可知是生火对于现在的人们很简单,因此选择C.
点评 对于阅读排序题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并根据每个段落提供的连接词及时间先后顺序进行推理判断,然后确定答案.
There was more interesting things about the brain.(64)AJust two bananas can give the brain enough energy to work for a whole day.According to some scientists,yawning(打哈欠) keeps our brains"cool",which makes us think quicker.
(65)C
①Eat healthy foods.②Get a lot of playtime or exercise.
③Don't drink or smoke.④Use your brain a lot.
| A.Your brain uses less energy than a fridge light' B.What's more,another scientist in the USA found that there was a"talent button"in the human brain. C.Here are some pieces of advice to keep a good brain. D.It's your brain that does these things. |
--- ( )
| A. | Yes,it's a pencil box. | B. | It's schoolbag. | ||
| C. | It's a jacket. | D. | They're maps. |