题目内容
18."Class,tomorrow I want you to bring a cup of macaroni(通心粉) for our craft class,OK?"These words from my teacher echoed(回响) in my mind all evening.I was afraid of the next day because I knew we had no macaroni at home.Living in an alcoholic(多酒精的) environment,we never had too much of anything except beer bottles.I went home after school.Where could I find macaroni?I knew that the local bottle shop gave ten cents for a beer bottle,so I decided to sell some bottles to get money for macaroni.
I started collecting the bottles and put them in my wagon(大车).After selling those bottles,I earned eighty cents.Although I did my best,I still had no macaroni for my craft class.
"Weren't you listening when I asked you to bring it,John?"my teacher asked.
I was embarrassed(尴尬).I didn't know what to say and other children started laughing.Then a little girl,Rosalyn,who sat beside me,turned to me and said,"You can have some of mine."She offered a bag of macaroni to me.The kindness in her eyes made me start to cry and I ran out of the room in shame.
I never took her macaroni or thanked her for her bag of kindness.However,I often think about Rosalyn and the way she turned to save me that day.Once,I spent a great deal of my life letting anger,hurt and shutting-out be around me.I kept kind people like Rosalyn away,but after that class,I changed my attitude.I thanked all the people like Rosalyn that made this world a better place to live in.
65.Could the writer find macaroni for the class?No,he couldn't./No
66.Was the writer's family rich or poor?Poor
67.How did the writer earn 80cents?By selling bottles
68.Who offered the writer a bag of macaroni?Rosalyn
69.What's the passage mainly about?A bag of kindness changed the writer's (my) attitude to the world.
分析 本文讲述的是一个小女孩的通心粉改变了作者的人生态度的故事.
解答 65.No,he couldn't./No.细节理解题.根据I was afraid of the next day because I knew we had no macaroni at home可知作者家里没有通心粉,故答案为:No,he couldn't./No.
66.Poor.细节理解题.根据Living in an alcoholic(多酒精的) environment,we never had too much of anything except beer bottles.可知作者家里除了酒瓶没有别的,即家里很穷,故答案为:Poor.
67.By selling bottles.细节理解题.根据After selling those bottles,I earned eighty cents可知作者卖瓶子赚了八十美分,故答案为:By selling bottles.
68. Rosalyn.细节理解题.根据Then a little girl,Rosalyn,who sat beside me,turned to me and said,"You can have some of mine."She offered a bag of macaroni to me可知一个小女孩莎琳给了我一袋通心粉.故答案为:Rosalyn.
69.A bag of kindness changed the writer's (my) attitude to the world.主旨大意题.根据文章内容but after that class,I changed my attitude.I thanked all the people like Rosalyn that made this world a better place to live in.可知,故答案为:A bag of kindness changed the writer's (my) attitude to the world.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.
| A. | excited; excited | B. | exciting; excited | ||
| C. | excited; exciting | D. | exciting; exciting |
Nature is people's good friend.It once helped people find fire,when lighting hit a forest and started a fire.(67)D.The fire kept them warm,and also frightened wild animals.Soon people found the food cooked tasted much better,so they began to use the fire to cook food.
(68)F.When they got a fire from the forest,they tried to keep it burning.If it went out,they had to wait for years.
(69)A.For example,they made fire by boring wood or knocking two pieces of stones.
Today it's easy for people to make fire because they have matches,lighters and different kinds of heaters.(70)C
| A.But later they found different way to make fire. B.The skins keep them warm. C.They can make fire at any time they need. D.People took some of this fire to their homes. E.People didn't know how to use fire. F.But people still didn't know how to make a fire. |
The Great Wall is wide enough for ten men to walk (38)A.Horses can also run along it,too.The Great Wall (39)A stones and bricks(砖).There are huge stones on (40)C side and on the highest part.But now some sections of it are worn out.
There are tall watch-towers alone the Great Wall.Once upon (41)B time,the soldiers kept watching the enemies(敌人) in the watch-towers day and night.They made (42)A on the towers to (43)A each other when the enemies came.
Nowadays we don't use the Great Wall to keep away the enemies any more.It is a famous place of interest to all the people in (44)B.Every year (45)C people come to visit it form all over the world.
| 36.A.wide | B.tall | C.long |
| 37.A.calling | B.call | C.called |
| 38.A.side by side | B.one by one | C.one after another |
| 39.A.was made of | B.was made from | C.was made in |
| 40.A.both | B.all | C.each |
| 41.A.an | B.a | C.the |
| 42.A.fire | B.a kite | C.a face |
| 43.A.tell | B.talk | C.speak |
| 44.A.Asia | B.the world | C.Europe |
| 45.A.thousand | B.a few thousand | C.thousands of. |
-No,you ____.But you ____ finish it before two.( )
| A. | mustn't; must | B. | must; mustn't | ||
| C. | needn't; must | D. | needn't; mustn't |
| A. | Do; do | B. | Do; does | C. | Does; do | D. | Does; does |
| A. | Where | B. | What about | C. | This | D. | That's |