题目内容
3.Everyone has friends.But I know one girl.She didn't have any friends because all day she read,studied and did think she even played a sport.She was one of those quiet people.No one really paid attention to her,everyone often laughed at her,too.I had heard she had problems,but I didn't really believe them.My friends and I were nice to her.We let her sit at our lunch table and we often said"Hi"to her,but she wasn't our best friend.Throughout the year,she started talking to us more and more.We continued to be kind to her.She was really quiet.
During the summer holidays.I got a letter from her.It read,"I just to thank you so much for being so kind and friendly to me this year.Before you became my friend,I had no more to talk to or sit with at lunch.I didn't think anyone wanted me around.I even wanted to kill myself because of this.But you and your friends changed that.You made me feel happy.It meant so much to me.I am going to be moving and going to another school next year.I'll never forget you and what you did."
By the time I finished the letter,I was so surprised.I could not believe that I had just read.I learned that simplest things and smallest acts of kindness can mean the world to someone else.
51.Cindy was a(an)Bgirl and she studied all day in class.
A.popular
B.quiet
C.easygoing
D.smiling
52.From paragraph I,we know that Cindy's classmatesC.
A.paid attention to her
B.saw her play a sport every day
C.laughed at her
D.thought she had no problems
53.The girl feltA before the writer became her friend.
A.lonely
B.lively
C.moved
D.excited
54.When did the writer hear from the girl?D
A.When he knew her.
B.During the first days of this school year.
C.After the lunchtime.
D.During the summer holidays.
55.How did the writer feel after he read the letter form Cindy?C
A.Nervous.
B.Upset.
C.Surprised.
D.Confident.
分析 文章大意;主要描述作者对一个小女孩的一个不经易的事情,但却对那个小女孩产生了很大的影响.最简单的事和最善意的行为对别人来说意味着整个世界.
解答 51-55:BCADC
51题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第一段She was one of those quiet people.可知是个安静的人,故答案是B.
52题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第一段No one really paid attention to her,everyone often laughed at her,too.可知没有人真正注意到她,每个人也经常嘲笑她,故答案是C.
53题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第三段Before you became my friend,I had no more to talk to or sit with at lunch.I didn't think anyone wanted me around.I even wanted to kill myself because of this.But you and your friends changed that.在你成为我的朋友之前,我午餐时没有人和我聊天或者坐在一起,我不认为有人想要我,我甚至想自杀,但是你和你的朋友改变了.可知她很孤独,故答案是A.
54题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第三段During the summer holidays.I got a letter from her.可知暑假期间我收到了她的来信,故答案是D.
55题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第四段By the time I finished the letter,I was so surprised可知当我写完信的时候,我很惊讶,故答案是C.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
| A. | and | B. | or | C. | but | D. | don't |
| A. | excited; excited | B. | exciting; excited | ||
| C. | excited; exciting | D. | exciting; exciting |
Nature is people's good friend.It once helped people find fire,when lighting hit a forest and started a fire.(67)D.The fire kept them warm,and also frightened wild animals.Soon people found the food cooked tasted much better,so they began to use the fire to cook food.
(68)F.When they got a fire from the forest,they tried to keep it burning.If it went out,they had to wait for years.
(69)A.For example,they made fire by boring wood or knocking two pieces of stones.
Today it's easy for people to make fire because they have matches,lighters and different kinds of heaters.(70)C
| A.But later they found different way to make fire. B.The skins keep them warm. C.They can make fire at any time they need. D.People took some of this fire to their homes. E.People didn't know how to use fire. F.But people still didn't know how to make a fire. |
| A. | Do; do | B. | Do; does | C. | Does; do | D. | Does; does |