题目内容

3.Everyone has friends.But I know one girl.She didn't have any friends because all day she read,studied and did think she even played a sport.She was one of those quiet people.No one really paid attention to her,everyone often laughed at her,too.I had heard she had problems,but I didn't really believe them.
My friends and I were nice to her.We let her sit at our lunch table and we often said"Hi"to her,but she wasn't our best friend.Throughout the year,she started talking to us more and more.We continued to be kind to her.She was really quiet.
During the summer holidays.I got a letter from her.It read,"I just to thank you so much for being so kind and friendly to me this year.Before you became my friend,I had no more to talk to or sit with at lunch.I didn't think anyone wanted me around.I even wanted to kill myself because of this.But you and your friends changed that.You made me feel happy.It meant so much to me.I am going to be moving and going to another school next year.I'll never forget you and what you did."
By the time I finished the letter,I was so surprised.I could not believe that I had just read.I learned that simplest things and smallest acts of kindness can mean the world to someone else.

51.Cindy was a(an)Bgirl and she studied all day in class.
A.popular
B.quiet
C.easygoing
D.smiling
52.From paragraph I,we know that Cindy's classmatesC.
A.paid attention to her
B.saw her play a sport every day
C.laughed at her
D.thought she had no problems
53.The girl feltA before the writer became her friend.
A.lonely
B.lively
C.moved
D.excited
54.When did the writer hear from the girl?D
A.When he knew her.
B.During the first days of this school year.
C.After the lunchtime.
D.During the summer holidays.
55.How did the writer feel after he read the letter form Cindy?C
A.Nervous.
B.Upset.
C.Surprised.
D.Confident.

分析 文章大意;主要描述作者对一个小女孩的一个不经易的事情,但却对那个小女孩产生了很大的影响.最简单的事和最善意的行为对别人来说意味着整个世界.

解答 51-55:BCADC
51题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第一段She was one of those quiet people.可知是个安静的人,故答案是B.
52题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第一段No one really paid attention to her,everyone often laughed at her,too.可知没有人真正注意到她,每个人也经常嘲笑她,故答案是C.
53题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第三段Before you became my friend,I had no more to talk to or sit with at lunch.I didn't think anyone wanted me around.I even wanted to kill myself because of this.But you and your friends changed that.在你成为我的朋友之前,我午餐时没有人和我聊天或者坐在一起,我不认为有人想要我,我甚至想自杀,但是你和你的朋友改变了.可知她很孤独,故答案是A.
54题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第三段During the summer holidays.I got a letter from her.可知暑假期间我收到了她的来信,故答案是D.
55题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第四段By the time I finished the letter,I was so surprised可知当我写完信的时候,我很惊讶,故答案是C.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关题目
15.You may think there is nothing but sand in the desert of the world,but it is not true.In the desert we can find small stones or even big ones.We can see hills,too.There is a little rain in the desert,but it is not enough for most plants.Still we can see some plant life in the desert.
  There is water in some places in the desert.We call these places oases (绿州).Sometimes the water comes from under the ground and sometimes it comes from rivers running through the desert.In the oases,there are villages and towns.People grow all kinds of crops in the fields there.
  People also live outside the oases,but these people are not farmers.They have camels,goats,sheep and other animals.These animals can live on the desert plants and do not need much water.
  The animals are useful to the desert people in many ways.The desert people eat the meat and drink the milk of the animals.They use their skins to make shoes,water bags and even tents.They use the camels for carrying things.
  The people of the desert have to keep going from place to place.They must always look for grass or desert plants for their animals.They usually live in tents.When there is no more food for their animals,they take down their tents,put them on their camels and look for a new place.The desert people are friendly.No man in the desert would ever refuse to help the people in trouble and give them food and water.

根据上文判断正(T)误(F).
51.The rain in the desert is enough for some plants.T
52.There are farmers not only in the oases but also outside the oases.F
53.The water in the oases mostly comes from the rainF
54.The camels are used for carrying things by the desert people.T
55.The desert people would never give up helping the people in trouble.T.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网