题目内容

【题目】 Emma Watson, 26, brings her childhood Disney character to life. The British actress played the beautiful girl Belle in Disney’s new live-action movie Beauty and the Beast(野兽). She also sang for the role, the first time she has done so in her career. The movie came out in China on March 17. Originally an animation(动画) film, it tells how a cursed(被诅咒的) man-beast is changed into a handsome prince by the love of Belle.

To play the lead role in Beauty and the Beast, Watson turned down the offer of La La Land, which won six awards including the Best Actress at this year’s Oscars. However, she does not regret it. She told Vanity Fair that she believes the movie says something that is important for people to hear.

This is not her first time being invited to play a Disney princess. She refused the offer to play Cinderella. But she happily took on Belle because she saw her as a better role model. Belle doesn’t mind Beast’s ugly appearance and sees his good heart within. “She remains curious, compassionate(有同情心) and open-minded,” she told Total Film. “She’s not easily swayed by other people’s ideas.”

But to build her own version of Belle, Watson had a hand in shaping the character. She wanted Belle to be busy instead of just playing in the castle all day. So she had the idea of turning Belle into an inventor, like her father. And Belle even made a washing machine herself, though people broke it. She wanted it to free girls from chores(杂物) and allow them to learn how to read. She told Entertainment Weekly that people who broke the washing machine was symbolic(象征的) of people who broke Belle’s spirit and pushed her to become the woman they wanted her to be.

1According to the passage, what does the movie Beauty and the Beast tell us?

A.The reason why the beast has an ugly appearance.

B.Beauties always fall in love with the ugly beasts easily.

C.Belle loves the beast and doesn’t care about his appearance.

D.A cursed man-beast is changed into a handsome prince by love.

2Why did Watson play the lead role in Beauty and the Beast?

A.Because she refused to play Cinderella.

B.Because she saw Belle as a better role model.

C.Because she had no chance to play in La La land.

D.Because she thought the movie was important for people.

3What does the underlined word “swayed” in Paragraph 3 most probably mean?

A.Warned.B.Kept.C.Trained.D.Influenced.

4Why did people break Belle’s washing machine?

A.Because they thought the machine was useless.

B.Because they had an idea of turning her into an inventor.

C.Because they wanted to push her to be the woman they liked.

D.Because they wanted her to be busy instead of playing in the castle.

5Which may be the best title for this passage?

A.More than a Beauty.B.A Disney’s Princess.

C.Beauty and the Beast.D.A beauty’s love story.

【答案】

1D

2B

3D

4C

5A

【解析】

本文介绍了艾玛·沃特森将她儿时的迪士尼角色演绎得栩栩如生。她在电影《美女与野兽》中扮演美丽的女孩贝尔。她也为这个角色献唱,这是她职业生涯中第一次这样做。

1推理判断题。根据“Originally an animation(动画) film, it tells how a cursed(被诅咒的) man-beast is changed into a handsome prince by the love of Belle.”可知,电影《美女与野兽》告诉我们一个被诅咒的人兽被爱变成了英俊的王子。故选D

2推理判断题。根据“But she happily took on Belle because she saw her as a better role model.”可知,沃森在《美女与野兽》中扮演主角,因为她认为贝尔是一个更好的榜样。故选B

3词义猜测题。根据“But to build her own version of Belle, Watson had a hand in shaping the character.”可知,沃森塑造她自己版本的贝尔,因此她不容易受其他人思想的影响。故选D

4细节理解题。根据“She told Entertainment Weekly that people who broke the washing machine was symbolic(象征的) of people who broke Belle’s spirit and pushed her to become the woman they wanted her to be.”可知,那些弄坏洗衣机的人象征着那些破坏了贝尔的精神,因为他们想迫使她成为他们希望她成为的女人。故选C

5标题归纳题。根据“Emma Watson, 26, brings her childhood Disney character to life. The British actress played the beautiful girl Belle in Disney’s new live-action movie Beauty and the Beast(野兽). She also sang for the role, the first time she has done so in her career.”可知,艾玛·沃特森不仅扮演美丽的女孩,还为这个角色献唱,因此本文介绍她不仅仅是一个美人,故选A

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题1,根据“Originally an animation(动画) film, it tells how a cursed(被诅咒的) man-beast is changed into a handsome prince by the love of Belle.”可知,电影《美女与野兽》告诉我们一个被诅咒的人兽被爱变成了英俊的王子。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,下列问题
B
Doctors in Britain are worried because British teenagers eat lots of fried potatoes, sweets and fatfood. Most teenagers don't have enough fruit orvegetables and more than one million Britishschool children are overweight.
Some teenagers say that they don't have time to eat good food, but kids who have a poor diet often have health problems when they are older.
Americans have been with fast food for a long time, and it was born there. American fast food is now a part of life far beyond (超过) the stores of the United States. McDonald's, Pizza Hut, and KFC have restaurants all over the world.
No one can say no to the fact that fast food at a fair price has its place around the world. It is popular now, and it is giving a hand to a country's economy (经济).
A diet of hamburgers, fries and soda may seem happy, but it won't give your body things you need to stay healthy. Fast food has little of many important things our bodies need.
Some parents are saying no to the fast food restaurants where people eat junk food and doctors are giving young people books and games about a good diet. Having a healthy and well balanced diet can help you feel better and live longer.
(1)What do doctors in Britain worry about?
A.British teenagers eat unhealthily.
B.British teenagers can't get enough fruit.
C.British teenagers are too busy with their homework.
D.British teenagers don't like eating vegetables.
(2)What does the underlined word “fair” mean?
A.Low.
B.High.
C.Proper.
D.Special.
(3)What does the fourth paragraph mainly tell us?
A.The fast food is expensive.
B.The fast food has the good side.
C.Making the fast food is simple.
D.The fast food makes a country rich.
(4)How do doctors help the young people?
A.By saying no to the fast food restaurants.
B.By teaching parents how to prepare a good diet.
C.By giving them books and games about a good diet.
D.By telling them not to eat fast food.
(5)What's the writer's idea about the fast food?
A.He thinks there is nothing good about the fast food.
B.He thinks the fast food should be popular.
C.He doesn't think the fast food is cheap enough for us.
D.He doesn't think eating it too often is good for us.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网