题目内容

【题目】阅读下面短文, 按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求, 在空白处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。

Last Thanksgiving Day, I visited an American friend of _____(my). At his home, he made some banana milk shakes _____ me, and he taught me _____ to make them. I _____(watch)the steps(步骤)carefully. First, he peeled the bananas, cut them into _____(piece)and then put them into the blender. _____(two), he poured yogurt and honey into the blender, added some sugar and mixed them up. Third, he _____ on the blender. Then he _____(dig)a hole in a watermelon, made it empty(空的), _____(fill)it with the shake and put it in the fridge to make it much ______(cool). After ten minutes, we drank the shake. It was very delicious.

1_______

2_______

3_______

4_______

5_______

6_______

7_______

8_______

9_______

10_______

【答案】

1mine

2for

3how

4watched

5pieces

6Second

7turned

8dug

9filled

10cooler

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述去年感恩节我去我的美国的朋友家,他教我制作香蕉奶昔并讲述制作香蕉奶昔的步骤。

1句意:去年感恩节,我去拜访我的一位美国朋友。

根据句意可知,表示“我的一个美国朋友”,用双重所有格。空处用名词性物主代词。mine我的,故答案为mine

2句意:在他家,他为我制作香蕉奶昔,并且他教我如何制作他们。

根据空后me可知,空处用介词。for为……。make sth for sb为某人制作……。故答案为for

3句意:在他家,他为我制作香蕉奶昔,并且他教我如何制作他们。

根据空后to make them可知,空处用疑问句,即“疑问词+to do”结构。根据空后宾语them以及空前taught可知,表示“教我如何做他们”。how如何,故答案为how

4句意:我仔细地看这个步骤。

根据句式可知,空处用谓语,且根据全文以及madetaught可知,用一般过去时,故答案为watched

5句意:首先,他剥香蕉,将他们切成块,然后将他们放入搅拌机。

根据句意可知,表示切成块。cut...into pieces“切成块”。故答案为pieces

6句意:第二,他将酸奶和蜂蜜倒入搅拌机,加入一些糖并将他们混合。

根据First, he peeled the bananas, cut them into ___5___(piece)and then put them into the blender“首先,他剥香蕉,将他们切成块,然后将他们放入搅拌机”可知,讲述制作香蕉奶昔的步骤,所以应该是“第二”。空位于句首,故答案为Second

7句意:第三,他打开搅拌机。

根据he poured yogurt and honey into the blender, added some sugar and mixed them up“他将酸奶和蜂蜜倒入搅拌机,加入一些糖并将他们混合”以及空后on the blender可知,表示“打开搅拌机”。turn on打开,且根据全文以及madetaught可知,用一般过去时,故答案为turned

8句意:然后他在西瓜里挖一个洞让它变空,用奶昔填满并且将它放入冰箱中让它更加凉。

根据空前he以及空后a hole可知,空处用动词作谓语。且根据全文可知,用一般过去时,故答案为dug

9句意:然后他在西瓜里挖一个洞让它变空,用奶昔填满并且将它放入冰箱中让它更加凉。

根据and可知,空处与dugput并列,所以空处用一般过去时。故答案为filled

10句意:然后他在西瓜里挖一个洞让它变空,用奶昔填满并且将它放入冰箱中让它更加凉。

根据make...adj可知,空处用形容词。且根据句意以及空前much可知,将它放入冰箱中让它变得更加凉,用比较级,故答案为cooler

练习册系列答案
相关题目

【题目】 It was Mary's birthday. She received a letter from her uncle. “Dear Mary,” he wrote in his letter. “Happy birthday! I'm sending you some chickens. They will arrive tomorrow. I hope you'll like them. Uncle Toby.” Mary was very pleased. She liked eating eggs and chicken. “I can keep the chickens for their eggs or eat them,” she thought.

When the chickens arrived the next day, they were put in a box. Mary was very happy. She took the box off the truck and began to carry it into her gardenbut the box of the chickens was so heavy that she dropped it. The box fell on the ground and broke. The chickens all ran out. They ran here and there. Mary spent hours in trying to find them.

A few days later, her uncle came. He asked, “Did the chickens arrive safely?” “Yesbut I dropped the box. It broke open and the chickens ran everywhere. It took me the whole morning to look for them,” Mary said. “Did you find them all?” asked her uncle. “I hope so,” Mary answered. “But I only caught eleven of them.”

“That's very interesting. I only sent you six,” her uncle said with a smile.

1Mary received a letter from her ________.

A.auntB.uncleC.grandfatherD.friend

2When she received her presentMary was ________.

A.happyB.sadC.worriedD.scared

3Mary dropped the box because ________.

A.she didn't like the giftB.the box was too heavy

C.she wanted to break the boxD.she couldn't wait to look at her gift

4It took her ________ to find the chickens.

A.an hourB.two hoursC.three hoursD.the whole morning

5Mary caught ________ more chickens in the end.

A.5B.6C.11D.3

【题目】 Teenager Jake Deham was skiing with his family in the USA when he fell over and lost one of his skis. His family didn't know that he had some p1. They kept on skiing. When they got to the foot of the mountain, there was no sign of Jake.

Jake couldn't find his ski anywhere. In the end, he decided to take off his other ski and walk down the mountain. But he couldn't work out the right way to go.

It was now getting d2 and he was a long way from any places of safety. He knew that he might die that night in the cold temperatures. But Jake kept c3. At home, Jake watched a lot of programmes about living in difficult s4. He remembered the advice from these programmes and knew that he should build a hole in the snow. He made a hole and pointed it up the hill so the wind couldn't blow into it. Outside his hole, the temperature fell to a dangerous -15℃ that night, but i5it Jake was safe from the cold.

But he had to get down the mountain. The TV programmes always said, "If you are lost, you should find someone else's tracks (足迹) through the snow and follow them.” “I wanted to live my life.” remembered Jake. "So I got up and found some ski tracks and I f6those." He walked and walked and finally he saw lights. Nine hours after he lost his ski, he found a team of worker who came to save him. He was safe!

His mum was very happy when she heard the news. L 7, Jake didn't even have to go to hospital. He got through the terrible experience without any injuries.

So, the next time someone says that watching TV is a waste of time, think of Jake. Sometimes TV can s8 your life!

【题目】 Lang Lang was born in Shenyang, Liaoning. His father is a folk musician.

When he was two and a half years old, Lang Lang liked a famous cartoon (动画片), Tom and Jerry. Once, he watched Tom playing the piano on TV, then he showed great interest in it. From then on, he liked playing his father’s old piano. Soon he could play a short tune (曲子) by himself. His father was surprised and began to let him take piano lessons.

When he was three, Lang Lang learned the piano from Zhu Yafen, a famous music teacher. Two years later, he took part in a competition(比赛) for the first time and won first place. After that, he gave the first concert during his life. On January, 2011, Mr. Obama invited(邀请) him to play the piano at the White House. One of the tunes was the song My Motherland (祖国). When the concert was over, he said to the journalist (记者), “I choose this songbecause I love China.”

Now, millions of people enjoy his beautiful music. He is really a born musician! We all love him.

1Who is a folk musician?

A.Langlang’s father.B.Tom.C.Jerry.D.Lang Lang.

2When did he show great interest in playing the piano?

A.After he watched his father playing the piano.

B.When he was two and a half years old.

C.After he learned the piano from his teacher.

D.When he could play a short tune by himself.

3Lang Lang took part in his first piano competition at the age of .

A.twoB.threeC.fiveD.six

4From the passage we know that .

A.his father taught him to play the pianoB.Mr. Obama invited him to America in 2012

C.Lang Lang loves China a lotD.Lang Lang gave his first concert at the White House

5What’s the best title for the passage?

A.Lang Lang’s LifeB.Lang Lang’s Family

C.Lang Lang’s First ConcertD.Lang Lang, a Born Musician

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网