题目内容

【题目】 Michael is an English boy. He is my good friend. He is thirteen years old. He is in Class Eight, Grade Seven. And I’m thirteen, too. But I’m in Class Seven, Grade Seven. Who’s that boy? He is my English friend, too. His name is Steve. He is eleven. He is in Class Seven, Grade Seven. Miss Lee is my English teacher. She is in Shanghai now. She is a good teacher. How old is she? Can you guess her age?

根据短文内容,选择正确答案。

1Where is Michael from?

A.ChinaB.EnglandC.CanadaD.The USA

2How old is Michael?

A.11B.12C.10D.13

3What class is Michael in?

A.Class 8, Grade 7B.Class 7, Grade 8C.Class 7, Grade 7D.Class 8, Grade 8

4Who teaches () English?

A.MichaelB.SteveC.Miss LeeD.Mr. Lee

5Which is RIGHT (哪一个正确)?

A.Michael and Steve are friends.B.Steve and I are not in the same class.

C.Miss Lee isn’t in China now.D.Miss Lee is twenty years old.

【答案】

1B

2D

3A

4C

5A

【解析】

本文作者介绍了他的两个英国朋友迈克尔、史蒂夫和他的英语老师李老师。

1细节题。根据第1“Michael is an English boy.(迈克尔是个英国男孩。)可知迈克尔来自英国。故选B

2细节题。根据第3“He is thirteen years old.(他十三岁了。)可知迈克尔13岁。故选D

3细节题。根据第4“He is in Class Eight, Grade Seven.(他在七年级八班。)可知迈克尔在七年级八班。故选A

4细节题。根据第12“Miss Lee is my English teacher.(李老师是我的英语老师。)可知李老师教英语;故选C

5细节判断题。根据第6“But I’m in Class Seven, Grade Seven.(但我在七年级七班。)和第911“His name is Steve. …He is in Class Seven, Grade Seven.(他叫史蒂夫。……他在七年级七班。)可知史蒂夫和我在同一个班,故B错误。根据第1213“Miss Lee is my English teacher. She is in Shanghai now.(李老师是我的英语老师。她现在在上海。)可知李老师现在在中国;故C错误。根据最后2“How old is she? Can you guess her age?(她多大了?你能猜出她的年龄吗?)可知我们不知道李老师的年龄,故D错误。根据第12“Michael is an English boy. He is my good friend.(迈克尔是个英国男孩。他是我的好朋友。)和第89“He is my English friend, too. His name is Steve.(他也是我的英国朋友。他叫史蒂夫。)可推知迈克尔和史蒂夫是朋友。A正确,选A

做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意和短文内容选出正确的答案。本文主要考查细节理解能力,此类型题较简单,学生准确理解题意后,直接到文中找出相关的叙述,做出正确的判断。例如,第1小题,题意是:迈克尔从哪里来?然后阅读短衣,根据第1句“Michael is an English boy.(迈克尔是个英国男孩。)”可知迈克尔来自英国。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 As a child, I would spend hours dreaming about my future. I imagined having a beautiful home and family with lots of children. I also dreamed of______a teacher, a pianist, world traveler, baker or doctor.

Dreaming motivated me to set goals that could make my dreams come true. It also _____me to learn new skills like painting, knitting and cooking. Without any goals or dreams, my life would have been empty. When I dreamed, I realized that the opportunities in life were endless.

A dream is something that you imagine might happen. There are no limits. _____you have a dream, you can create a goal. A goal is a specific objective that you can work toward. It has a plan and time limit, so you know when you reach it. Goals turn dreams into reality. Write your dreams down and evaluate whether or not they are realistic.

The process of setting goals. Perhaps you want to_____something about yourself. May be you want to lose weight, exercise every week or earn higher grades. You may want to read 10 books this year, finish college or travel to another country. These are specific goals.

If you want to reach your goal, you must have a deadline. Then work toward that deadline. You will know when you reach your goal.

When you have a goal, create a strategy that will help you reach that goal. Dreams are ___, but goals have a price. You must spend time, money and effort to reach them. If you want to learn an instrument, it is not always easy, but your hard work will pay off.

___, don’t give up your goals. At times, you may get discouraged. But don’t give up! Work hard and you can reach your goals!

1A.havingB.helpingC.visitingD.being

2A.expectedB.encouragedC.allowedD.promised

3A.EvenB.UnlessC.AlthoughD.Once

4A.refuseB.learnC.discussD.consider

5A.niceB.expensiveC.usefulD.awful

6A.SuddenlyB.CertainlyC.FinallyD.Luckily

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网