题目内容

【题目】 Confucius once said, “At 30, I took my stand. ” By this, he meant that a man should achieve something great when he turns30. Chinese actor Zhu Yilong is rising to fame (声名鹊起) at this very age.

Zhu has become famous because of popular online shows like Guardian (《镇魂》) and The Story of Ming Lan. His new show Skynet Action (《天网行动》) came out on march 12. He plays a traffic officer on this show.

Zhu waited for 10 years to reach this level of fame. He is a graduate of the Beijing Film Academy. Since his first role in 2009, he has played nearly 40 roles. But most of them are not well-known.

This might be because of his personality. He is shy and quiet. He doesn’t say much during most of his interviews.

But this doesn’t bother Zhu. He said he would rather let his performances speak for him. Last year, he played three different roles on Guardian, including a college professor (教授), the professor’s brother and a peacekeeper. He had to come up with different ways to make the roles seem different from each other. He wore glasses while playing the professor, for example. He tried to use different facial expressions to show the roles’ different personalities.

“I never doubted myself. I just took roles one by one to get more experience,” he told Guangzhou Daily.

1From Paragraph 1, we can know ________.

A.Confucius made many great achievements.

B.Men don’t achieve anything great until their 30s.

C.Zhu Yilong became famous at the age of 30.

D.Zhu Yilong believes in what Confucius said.

2The underlined phrase “this show” in Paragraph 2 refer to () ________.

A.GuardianB.The Story of Ming Lan

C.Skynet ActionD.The Legend of Mi Yue

3The fifth paragraph is mainly about ________.

A.what Zhu Yilong did over the past year

B.how Zhu Yilong proved himself through his performances

C.why Zhu Yilong played three different roles on Guardian

D.how Zhu Yilong tried to change his personality

4Which statement about Zhu Yilong is true?

A.He graduated from college in 2009.

B.He enjoys talking about his different roles.

C.He feels ashamed about being so quiet.

D.He has been acting for 10 years.

【答案】

1C

2C

3B

4D

【解析】

本文介绍了中国演员朱一龙的事情。孔子曾经说过:“30而立。。他的意思是说,一个人在30岁的时候应该取得伟大的成就。中国演员朱一龙在这个年纪就名扬四海了。朱一龙之所以出名,是因为《镇魂》和《明兰的故事》等热门网络节目。他的新节目《天网行动》于312日上映。他在这个节目中扮演一个交通警察。

1细节理解题。根据Chinese actor Zhu Yilong is rising to fame (声名鹊起) at this very age. 中国演员朱一龙在这个年纪就名扬四海了。可知,朱一龙在30岁时就成名了。故选C

2细节理解题。句子He plays a traffic officer on this show. 他在这个节目中扮演一个交通警察。根据His new show Skynet Action (《天网行动》) came out on march 12. 他的新节目《天网行动》于312日上映。可知,这里的this show是指《天网行动》这部电视剧。故选C

3主旨大意题。根据Last year, he played three different roles on Guardian, including a college professor (教授), the professor’s brother and a peacekeeper. He had to come up with different ways to make the roles seem different from each other. He wore glasses while playing the professor, for example. He tried to use different facial expressions to show the roles’ different personalities. 去年,他在《镇魂》中扮演了三个不同的角色,包括大学教授、教授的弟弟和一个维和人员。他必须想出不同的方法使角色看起来不同。例如,他在扮演教授时戴着眼镜。他试图用不同的面部表情来表现角色的不同个性。可知,这段主要讲述朱一龙是如何用表演来证明自己的。故选B

4细节理解题。根据Since his first role in 2009, he has played nearly 40 roles. 自从2009年他第一次扮演角色以来,他已经扮演了近40个角色。而不是在2009年毕业,因此选项A不对;根据He doesn’t say much during most of his interviews. 他在大多数面试中都不怎么说话。可知,他不喜欢谈论自己的不同角色。因此选项B不对;由句子But this doesn’t bother Zhu. 但这并不困扰朱。可知,他为这么安静感到羞愧的说法是错误的;根据Zhu waited for 10 years to reach this level of fame.可知,他已经演戏10年了。故选项D正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据短文内容,完成下列各题。

Beijing’s “ two sessions”"(“两会”) have talked about" building a xiaokang society in all respects" by 2020. What would the society look like?

With a "xiaokang society in all respects", China will develop further in many areas. The economy will get stronger. People will be happier and healthier. The environment will be better protected as well.

China’s per capita(人均的) GDP is hoped to reach $3,000(20, 130 yuan), four times high than it was in 2000.

It is also hoped that no one in China will be in poor by that time. This means that everyone will make more than 4,000 yuan a year in 2020.

Government are expected to provide better and more effective(有效率的) servicesChinese people will be expected to know more about laws and follow them in order to create a fairer society.

More students should be able to get a university education. People all over China will enjoy more kinds of entertainment. Including movies, TV shows, online games and music.

In addition, medical services are set to improve, Medicine prices will be lowered and more communit health centers will be built.

Law makers will also try to pass new measures (措施) that will reduce pollution and make sure that China's environment will see some improvement.

1What does "building a xiaokang society in all respects" mean in Chinese?

It means________________________________________________.

2What was China’s per capita GDP in 2000?

It was___________________________________yuan.

3What will Chinese people do to create a fairer society?

They will ____________________________________and follow them.

4Why will it be easier for Chinese people to see the doctor?

Because _________________________________will be built.

5What will law makers do to cut down the pollution?

They will______________________________________.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网