题目内容

【题目】根据文意及首字母提示补全短文。
Everyone needs friends. We all like to feel close to someone. We can share s with our friends and turn to them for help when we are in trouble. In a word, it is nice to have a friend to t , laugh and do things with. Certainly, sometimes we need to be alone. We don't always want people around. But we would feel 1 if we never had a friend.
To make f, you must be friendly. A cheerful person smiles. A smile always makes others like you. Smile at someone and you are sure to get a smile b from him
Try to remember names. It m your new friends feel happy when you call them by their names, b you don't forget them.
No two people are just the same. If you don't agree with other people, you should still be friendly. Do not argue, but d. You always lose friends if you argue too much. And you should think more of others than o yourself. It's good for teenagers to have one or a group of good friends. This is very i in children's growing up, because friends can discuss things which are too difficult to say to their family members.
There's more good news for people who have friends. They live longer than people who don't have friends. Why? It could be that they are happier. Being happy helps you stay well and it could be good just knowing that someone cares about you.

【答案】secrets/something;talk;lonely;friends;back;makes;because;discuss;of;important
【解析】这篇短文主要论述了朋友在我们生活中的重要性以及如何交朋友的问题。
⑴ 联系上下文可知此处指的是和朋友分享一些东西.根据首字母可知填复数名词secrets秘密或者something,一些东西.
⑵ 联系上下文,可知此处指的是,有一个朋友来说话,欢笑一起合作很不错.本句中to是不定式符号,后面接动词原形,根据首字母可知填原形动词talk,谈话,说话.
⑶ 结合语境可知此处指的是,如果我们没有朋友,我们会感到孤独.本句中feel用作系动词,根据首字母可知填形容词lonely,孤独的,做表语.
⑷ 联系下文,可知此处指的是交朋友.一个人是无法交朋友的,根据首字母可知填复数名词friends,朋友们.
⑸联系前半句描述,可知此处指的是,你肯定会从他那里得到一个微笑地回报.根据首字母可知填副词back,向后地,来回地.
⑹ 结合语境可知此处指的是,这让你的朋友感到高兴.结合语境可知本句描述的是客观性动作,故用一般现在时态.主语it是单数第三人称,故谓语动词用单数,根据首字母可知填makes,让,使得.
⑺联系上下文,可知前后是因果关系.后面表示原因,根据首字母可知填因果连词because,因为.
⑻联系前文,可知此处指的是,不要争论,而是讨论.祈使句中谓语动词一般用原形.根据首字母可知填原形动词discuss,讨论.
⑼联系前文,可知此处指的是,你应该更多地想到别人而不是你自己.根据首字母可知填介词of……的,关于。
⑽ 联系上下文,可知此处指的是在孩子们的成长中非常重要。根据首字母可知填形容词important,重要的,作表语。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Complete the following passage with the words in the box. Each can be used only once.(将下列单词填入空格。每空格限填一词,每词只能填一次)

A. where B. In this way C. Yet D. improving E. What’s more

F. written G. international H. information J. problems

If you want to find out a piece of information about anything, the best place to search for it is Wikipedia. This online encyclopedia is 1(write) by thousands of people around the world. Anyone can add or change the information if he or she finds it not correct or not well written. 2, people who know a lot about a certain subject can write about it even they are not university professors.

3, Wikipedia includes articles written in about 253 languages. This fact makes it one of the few websites (网站) on the Internet that are truly 4 . It was started in 2001 by Larry Sanger and Jimmy Wales, as a free online English-language encyclopedia project. By April 2008, over 10 million articles had be put on Wikipedia. A quarter of the5 is English. Wikipedia is also a place6 people can find the latest news.

However, Wikipedia has its own 7. There have been many complaints that some of the information on Wikipedia is not accurate and some important subjects are not included. This has led to arguments between the writers of the articles. The people running Wikipedia say that the accuracy of the information is8 and that it is one of the top 20 visited websites on the Internet.

So, if you are looking for some information, why not try Wikipedia?

【题目】 Liu Mingxiao, 13, is pretty and smart. She comes top in her class. But many students try to stay away from her because Liu’s mum has AIDS(艾滋病). Liu’s father has died of AIDS. Luckily, Liu didn’t get it.

AIDS means fear(惧怕) for most people. “Nobody wants to play games with me. They call me bad names behind my back. Even a teacher who used to like me turns her back on me now.” said Liu.

Liu’s mother didn’t know what happened to her daughter until one day. Liu came home with her nose bleeding(流血的). (1) She fought with a boy who said something bad about her father. Liu’s mother said, “My heart really hurts. My daughter did nothing wrong.”

For many of these children, the biggest problem they now face is how other people look at them. Many of them have to drop out of school(辍学) because they can no longer stand others, indifference(冷漠). “(2) People are afraid of AIDS because they know little about it,” said Wang Chong who run head of a group to help children living with AIDS. Wang went to the villages and gave lessons about AIDS to the people there. “Many of these children are just as healthy as others, ” Wang said. “(3) Even if they have AIDS, it’s still safe to eat and play with them.” They need our love and understanding. A friendly smile means a lot to them!

阅读短文,根据所给语境,按要求完成下列各题。

1将(1)句改写为原因状语从句。

_________________________________________________

2将(2)句进行同义句转换。

_________________________________________________

3将(3)句翻译成中文。

_________________________________________________

4Why do many students try to stay away from Liu Mingxiao?

_________________________________________________

5Why do children have to drop out of school?

_________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网