题目内容
【题目】We can choose failure, but we can’t choose fear. That’s like what James Cameron said “Failure Is an Option, but Fear Is Not” at the end of his TED talk and I love it. We shouldn’t be afraid of facing failure, try to accept it and learn from it.
Make room for failure
Nobody wants to fail, but failure is often on your way to success. Geprge Bernard Shaw said, “A life spent making mistakes is not only more honorable(可敬的), but more useful than a life spent doing nothing.” So if you never fail then it probably means that you do nothing. Failure shows that you actually do something instead of just sitting in your comfortable seat.
Learn from each failure
Don’t just fail and get nothing out of it. Learn something from each failure that makes you better and better.
Fail fast
Time is precious, so if you failed then you’d better fail fast. Why? Because it will make you learn and improve faster. Don’t wait until everything is perfect. Instead, test your idea in the real world as soon as possible.
Don’t choose fear
Many people don’t want to work on something unknown. But fear is not a good choice, so you should be willing to try out your new ideas. Even if you aren’t successful, you will still come out better than before.
根据短文内容,选择最佳答案:
【1】In the writer’s opinion, failure is NOT .
A. useful B. terrible C. common
【2】Which of the following is George Bernard Shaw’s thought?
A. If you fail, you’d better fail fast.
p>B. If you never fail, it may mean you do nothing.C. You should learn something from failure.
【3】 From the passage, we know that we should .
A. be away from failure
B. fail every time
C. test our new ideas
【4】 What does the underlined word “precious” mean?
A.宝贵的 B.公正的 C.智慧的
【5】What is the best title for the passage?
A. Failure is an option, but Fear is not.
B. Make room for failure
C. Fail fast as soon as possible.
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【4】A
【5】A
【解析】
试题分析:每个人都会有失败的时候,面对失败,我们不应该害怕,也不应该逃避。怎样正确的面对失败呢?短文中的作者给了我们一些好的建议,从中学习一下吧,你一定会有收获的。
【1】B推理判断题。根据短文大意可知,作者认为失败并不是那么可怕的,我们应该勇敢的面对失败,从失败中学习教训,总结经验。由此可知应该选B,terrible糟糕的。useful 有用的;common普遍的。
【2】B 细节理解题。根据短文第二段中Geprge Bernard Shaw said, “A life spent making mistakes is not only more honorable(可敬的), but more useful than a life spent doing nothing.” So if you never fail then it probably means that you do nothing.可知,Geprge Bernard Shaw的话是告诉我们如果一个人的一生中从来没有失败过,那么就意味着你什么也没做成。由此可知应选B。
【3】C 细节理解题。根据短文第四段中Don’t wait until everything is perfect. Instead, test your idea in the real world as soon as possible.可知,作者建议我们应立刻从失败中站起来,不要等到事事都完美,要尽快的把你的想法在真实的世界上检测一下。由此可知应选C。
【4】A 词义猜测题。根据短文第四段的段意可知,这里作者建议我们要立刻从失败中站起来,因为Time is precious, so if you failed then you’d better fail fast.,时间是宝贵的。precious 宝贵的,故应选A。
【5】A主旨大意题。这篇短文中作者告诉我们每个人都会有失败的时候,面对失败,我们不应该害怕,也不应该逃避。怎样正确的面对失败呢?短文中的作者给了我们一些好的建议。B和C选项只是短文中的一部分,故太片面,因此应选A。
【题目】请阅读上栏有关人员的信息,然后从下栏中找出与之相匹配的选项。
Mrs. Smith doesn't like to exercise outside, but she likes playing sports indoors.(在室内)
Paul likes doing sports. He usually plays soccer in the park with his friends. His favorite sport is soccer.
Zhao Xiaolin wants to buy a camera. Then she can take photos and show them to her classmates.
Jim is very interested in pandas but he knows little about them. He wants to borrow some books on pandas.
Sally, an 18-year-old girl, wants to be thin. She likes to exercise outside.
A.City Soccer Match |