题目内容

【题目】We can choose failure, but we can’t choose fear. That’s like what James Cameron said “Failure Is an Option, but Fear Is Not” at the end of his TED talk and I love it. We shouldn’t be afraid of facing failure, try to accept it and learn from it.

Make room for failure

Nobody wants to fail, but failure is often on your way to success. Geprge Bernard Shaw said, “A life spent making mistakes is not only more honorable(可敬的), but more useful than a life spent doing nothing.” So if you never fail then it probably means that you do nothing. Failure shows that you actually do something instead of just sitting in your comfortable seat.

Learn from each failure

Don’t just fail and get nothing out of it. Learn something from each failure that makes you better and better.

Fail fast

Time is precious, so if you failed then you’d better fail fast. Why? Because it will make you learn and improve faster. Don’t wait until everything is perfect. Instead, test your idea in the real world as soon as possible.

Don’t choose fear

Many people don’t want to work on something unknown. But fear is not a good choice, so you should be willing to try out your new ideas. Even if you aren’t successful, you will still come out better than before.

根据短文内容,选择最佳答案:

【1】In the writer’s opinion, failure is NOT .

A. useful B. terrible C. common

【2】Which of the following is George Bernard Shaw’s thought?

A. If you fail, you’d better fail fast.

p>B. If you never fail, it may mean you do nothing.

C. You should learn something from failure.

【3】 From the passage, we know that we should .

A. be away from failure

B. fail every time

C. test our new ideas

【4】 What does the underlined word “precious” mean?

A.宝贵的 B.公正的 C.智慧的

【5】What is the best title for the passage?

A. Failure is an option, but Fear is not.

B. Make room for failure

C. Fail fast as soon as possible.

【答案】

【1】B

【2】B

【3】C

【4】A

【5】A

【解析】

试题分析:每个人都会有失败的时候,面对失败,我们不应该害怕,也不应该逃避。怎样正确的面对失败呢?短文中的作者给了我们一些好的建议,从中学习一下吧,你一定会有收获的。

【1】B推理判断题。根据短文大意可知,作者认为失败并不是那么可怕的,我们应该勇敢的面对失败,从失败中学习教训,总结经验。由此可知应该选B,terrible糟糕的。useful 有用的;common普遍的。

【2】B 细节理解题。根据短文第二段中Geprge Bernard Shaw said, “A life spent making mistakes is not only more honorable(可敬的), but more useful than a life spent doing nothing.” So if you never fail then it probably means that you do nothing.可知,Geprge Bernard Shaw的话是告诉我们如果一个人的一生中从来没有失败过,那么就意味着你什么也没做成。由此可知应选B。

【3】C 细节理解题。根据短文第四段中Don’t wait until everything is perfect. Instead, test your idea in the real world as soon as possible.可知,作者建议我们应立刻从失败中站起来,不要等到事事都完美,要尽快的把你的想法在真实的世界上检测一下。由此可知应选C。

【4】A 词义猜测题。根据短文第四段的段意可知,这里作者建议我们要立刻从失败中站起来,因为Time is precious, so if you failed then you’d better fail fast.,时间是宝贵的。precious 宝贵的,故应选A。

【5】A主旨大意题。这篇短文中作者告诉我们每个人都会有失败的时候,面对失败,我们不应该害怕,也不应该逃避。怎样正确的面对失败呢?短文中的作者给了我们一些好的建议。B和C选项只是短文中的一部分,故太片面,因此应选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的文章,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 When my son Justin was four, he found a caterpillar(毛毛虫) and put it in a box. Each day he 1 it fresh grass and leaves. After a few weeks, the caterpillar became fat and was ready to sleep. One morning we saw the caterpillar was 2 a cocoon(茧).
He led me to 3 room. "Dad! 4 is happening. Come and look!" He shouted happily. The cocoon became 5 and we could see the wings clearly. A few days later, a beautiful black moth(飞蛾) broke free from its cocoon and began to lay eggs on the grass. Justin was 6. He knew a moth or butterfly was going to be born.
The next day, Justin took it outside and 7 the box, and the little moth flew out. It circled the yard twice, came back, and landed on Justin's arm. He tried over and over to set it free, 8 each time it would return to his arm. After a few return flights to his arm, the moth 9 flew off into the tall grass. The next day, Justin set the moth free.
I believe the moth, just like a person, was afraid to 10 comfortable places. It wanted to stay with something familiar and was afraid to move on and experience 11 things.
I was once that little moth. My cocoon was my mother's love which made me comfortable. 12 the moth, I didn't want to fly too far from it. When my first job required me to move to a new city, I was 13, but later I chose to move there. And finally, I found I was happy about my 14.
Humans are animals of habit. We 15 change. However, if we hadn't moved, we would not have experienced many new things. So spread your wings and fly.
(1)A.ate B.fed C.drank D.showed
(2)A.through B.on C.over D.in
(3)A.its B.her C.his D.their
(4)A.Anything B.Nothing C.Everything D.Something
(5)A.black B.clean C.clear D.grey
(6)A.unhappy B.afraid C.excited D.tired
(7)A.shook B.opened C.threw D.beat
(8)A.but B.or C.and D.so
(9)A.firstly B.secondly C.thirdly D.finally
(10)A.stay B.feel C.develop D.leave
(11)A.good B.new C.old D.wonderful
(12)A.Like B.With C.For D.To
(13)A.stupid B.angry C.afraid D.weak
(14)A.decision B.job C.city D.success
(15)A.enjoy B.hate C.plan D.Love

【题目】阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。
Sam is an American middle school student. He is studying in Grade 7. He usually gets up at 7:00 o'clock in the morning. But today he gets up at 6:30a.m.and goes to buy a big birthday cake.After that he goes back home and helps his grandparents clean their room. Because it is his grandpa's 80th birthday.
Sam goes to the shop and buys two CDs about Beijing Opera(京剧) for his grandpa. Because his grandpa likes listening to Beijing Opera.
When Sam gets home at noon, his mother is making lunch. His grandpa is drinking tea and listening to Beijing Opera.
Sam says, “Happy birthday to you, grandpa.” Then he cuts the big cake and gives grandpa a biggest piece. Grandpa is very happy and eats it.
In the evening, Sam watches TV with his grandparents together. He is a little tired but very happy, because he can make his grandparents happy.
(1)Whose birthday is today?
A.Sam 's
B.Sam 's mother
C.Sam 's grandma's
D.Sam 's grandpa's
(2)Sam usually gets up at ____ in the morning.
A.6:00
B.6:30
C.7:00
D.7:30
(3)Sam buys ____ for his grandpa.
A.a birthday cake and a CD
B.a TV and two CDs
C.a TV and a birthday cake
D.a birthday cake and two CDs
(4)Sam's mother is ____at noon.
A.making lunch
B.drinking tea
C.listening to following
D.cleaning the room.
(5)Which of the following is NOT true?
A.Grandpa loves San's gift.
B.Sam studies in Grade 7 in America.
C.Sam gives the biggest cake to his grandma
D.Sam helps do the cleaning the morning today.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网