题目内容
【题目】阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。
Sam is an American middle school student. He is studying in Grade 7. He usually gets up at 7:00 o'clock in the morning. But today he gets up at 6:30a.m.and goes to buy a big birthday cake.After that he goes back home and helps his grandparents clean their room. Because it is his grandpa's 80th birthday.
Sam goes to the shop and buys two CDs about Beijing Opera(京剧) for his grandpa. Because his grandpa likes listening to Beijing Opera.
When Sam gets home at noon, his mother is making lunch. His grandpa is drinking tea and listening to Beijing Opera.
Sam says, “Happy birthday to you, grandpa.” Then he cuts the big cake and gives grandpa a biggest piece. Grandpa is very happy and eats it.
In the evening, Sam watches TV with his grandparents together. He is a little tired but very happy, because he can make his grandparents happy.
(1)Whose birthday is today?
A.Sam 's
B.Sam 's mother
C.Sam 's grandma's
D.Sam 's grandpa's
(2)Sam usually gets up at ____ in the morning.
A.6:00
B.6:30
C.7:00
D.7:30
(3)Sam buys ____ for his grandpa.
A.a birthday cake and a CD
B.a TV and two CDs
C.a TV and a birthday cake
D.a birthday cake and two CDs
(4)Sam's mother is ____at noon.
A.making lunch
B.drinking tea
C.listening to following
D.cleaning the room.
(5)Which of the following is NOT true?
A.Grandpa loves San's gift.
B.Sam studies in Grade 7 in America.
C.Sam gives the biggest cake to his grandma
D.Sam helps do the cleaning the morning today.
【答案】
(1)D
(2)C
(3)D
(4)A
(5)C
【解析】本文介绍了美国学生Sam在他的祖父生日这一天的活动。说明他是一个懂事、孝顺的孩子。
(1)细节理解题。根据Because it is his grandpa's 80th birthday可知,今天是Sam爷爷的生日。故选D。
(2)细节理解题。根据He usually gets up at 7:00 o'clock in the morning可知。故选C。
(3)细节理解题。根据第1段和第2段叙述可知,Sam给爷爷买了蛋糕和2张京剧CD故选D。
(4)细节理解题。根据When Sam gets home at noon, his mother is making lunch可知。故选A。
(5)细节理解题。根据第1段叙述可知,Sam的大蛋糕是买给爷爷的。故C是不真实的。故选C。
【题目】用方框中所给词的适当形式填空,使句子通顺、正确。每词限用一次。
since copy active invite strange |
(1)She feels nervous when she talks to .
(2)Tony me to his party last night.
(3)My brother has several of books about Snoopy.
(4)I haven't seen her three years ago.
(5)He takes an part in kinds of activities at school.
【题目】词语运用
用方框中所给的单词的适当形式填空,使短文正确,通顺。每词限用一次。
relax, watch, between . Can. Oneself, spend, learn, friend, dad, channel |
My hobby is watching TV. It becomes an important part of my life. I 【1】 two hours a day watching TV. When lying on the sofa and clicking the remote control(遥控器). I feel quite 【2】 .Sometimes , I even wish I 【3】 be a couch potato(电视迷) all my life.
I began to watch TV in my childhood, and soon I lost 【4】 in it . Because I could keep balance 【5】 my hobby and my schoolwork, my parents didn`t insist that I turn off the TV. My favorite【6】 is Discovery and my favorite show is about history . I have【7】____ many things from it, and it even becomes and affair (事情). That I can share with my 【8】 When I feel upset, watching a variety of shows can make my【9】 disappear.
I will keep 【10】 .TV and learning things from it. TV is not only a tool to make my life colorful, but also a friend to accompany(陪伴) me by my side.