题目内容

【题目】(B)用所给词的适当形式填空。

1Edison is one of the greatest ________(invent) in the world.

2The gravity on the surface of Mars is about one __________(three) as strong as it is on the earth.

3Make sure you __________(recorder) the numbers of tickets you sell.

4This railway line __________(connect) London to Edinburgh.

5Scientists think that there __________(be) life on the earth for millions of years.

【答案】

1inventors

2third

3record

4connects

5has been

【解析】

1句意:爱迪生是世界上最伟大的发明家之一。短语one of之一,后面跟可数名词复数;invent:发明,动词;inventor:发明家,复数inventors。结合句意和所给词可知答案是inventors

2句意:火星表面的重力大约是地球的三分之一。分数表达法:基数词做分子,序数词做分母,当分子大于一时,作分母的序数词使用复数;three:三,序数词third1/3one third。结合句意和所给词可知答案是third

3句意:一定要记下你卖的票的数量。本句主语make sure(一定)是祈使句,结合句意可知宾语从句时态是一般现在时。主语you第二人称,可知谓语动词使用原形。recorder:录音机,录像机;动词是record:记录,录制。结合句意和所给词可知答案是record

4句意:这条铁路线连接伦敦和爱丁堡。根据句意可知表达的是事实,可知此句时态是一般现在时,主语This railway line第三人称单数,可知谓语动词使用单数;connect…to…:把….连接起来,connect的三单形式是connects;结合句意和所给词可知答案是connects

5句意:科学家们认为地球上有生命已经数百万年了。for+时间段:表达做某事做了多长时间了,一般用现在完成时或一般过去时。本句表达从过去的时间点到现在有数百万年了,可知此句时态是现在完成时。本句也是there be句型的现在完成时,其构成there has/have been sth.,因为life是单数,可知使用there has been sth.。结合句意和所给词可知答案是has been

练习册系列答案
相关题目

【题目】七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项 中有两项为多余选项。

Jamie Oliver is one of the Britain’s most talented and successful chefs (厨师). He has always had a passion for food and cooking.1This is where he learned much of what he knows today. However it wasn’t until later, while working at the well-known River Café, that he was discovered by people working in television. At just 21, Jamie became famous with his first series television programs that have been shown all over the world.2A lot for someone so young to achieve!

GIVING BACK

As his success grew, Jamie needed a new challenge. He wanted to “give something back” to the cooking business. 3Many of the young people who came to work there hadn’t done so well at school or had problems finding work, so this was like a second chance for them.            
TARGETING SCHOOL FOOD

Realizing that he could create real, positive change through food and cooking, Jamie turned his attention to the food given to British children at school. 4He knew things needed to change. Understanding the power of television, Jamie based himself in a school cafeteria and proved that with hard work, change was possible. Jamie’sSchoolDinnerswas again shown all over the world.

GETTING BACK TO BASICS

Jamie also decided to make a difference in people’s homes.5In 2010, he also developed a new qualification (资格), “Jamie’s Home Cooking Skills”, which is offered in high schools around the UK and teaches children practical cooking skills and basic food knowledge.

A. As well as this he also had a best-selling cookery book.

B. He was surprised at the amount of junk food on offer.

C. But Jamie had never wanted to become famous.

D. He grew up earning pocket money by working in his parents’ restaurant.

E. Jamie’s parents didn’t want him to become a chef.

F. He wanted to show them that cooking not only can be fun, but can save families money.

G. So, in 2003 he set up Fifteen, a restaurant that aims to train young chefs.

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成句子。

My father used to work in the city and seldom stayed at home. But he would come back help to harvest rice every year.

One autumn, he promised to help our neighbor, who lost his arms in a traffic accident in 1999, to harvest his rice. After father harvested our own, his little rice picker broke. What’s worse, he had to return to work the next day because his partner was ill in hospital. It meant that father wouldn't be back in a few days. It now seemed impossible to help out the neighbor.

Father told us that he wouldn't let the neighbor’s rice rot(糜烂)in the field. He decided to harvest it by hand without a machine. “If tonight’s weather is clear, I think I can do it,” added my father. In fact, he was rather tired after a day’s harvest work.

After dinner, father had a short rest and made his way to the field. A full moon was glowing(发光)in the sky and the weather was cold but clear. He spent the whole night keeping his word.

I would never forget the image(画面)-- Father was cutting rice in the light of the harvest moon. Behind him, row after row of rice stocks(稻秆)stood at attentionshowing respect for a man who kept his word.

1The writer’s father seldom stayed at homebut he would return home to _________ .

2_________ happened to the neighbor in 1999.

3The writer’s father was required to return to work because _________ .

4Father helped the neighbor harvest rice in the field without _________ .

5Father spend _________ in harvesting the neighbor’s rice.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网