题目内容
【题目】
Happiest Memories We asked people to send us a photo and write about their happiest childhood memory. | |
| My happiest memory is of my great-grandmother. She always used to keep candy in her pockets, and she’d always give us some when we came to visit. My dad used to play jokes and say, “Grandma, don’t give them any candy!” But she did it anyway. — Rosa, Mexico |
| All my aunts and uncles used to come over for Sunday dinner and there were always about 12 of us around a huge table. Sugar was my favorite food and I would eat some with my cousin and then play games. I was an only child, so it was nice to be part of a big family. — Sally, Russia |
| My sister and brother-in-law used to live next door. I was only a little older than my sister’s kids, so I grew up with my niece and nephew. I used to go over there a lot, eat chocolate together and play chess. I was their favorite aunt. — Haruka, Japan |
| I used to love playing basketball with my four brothers. I grew up in a blended family(重组家庭). After my parents got divorced, my father married a woman with two sons, and they had two more kids together. Anyway, the five of us used to play basketball on a team. Besides, we all had the same taste, that is, we liked bread a lot. — Justin, Canada |
【1】Who has the happiest memory about Sunday dinner?
A. Rosa. B. Sally. C. Haruka. D. Justin.
【2】What did Haruka use to eat with her niece and nephew?
A. Candy. B. Sugar. C. Bread. D. Chocolate.
【3】What did Justin and his brothers play?
A. Jokes. B. Games. C. Chess. D. Basketball.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】D
【解析】来自墨西哥的罗莎,来自俄罗斯的萨利,来自日本的Haruka和来自加拿大的贾斯廷分别写下了他们各自最快乐的童年记忆,并各自配备了一张照片。
【1】细节理解题。根据表格第二栏Sally的介绍“All my aunts and uncles used to come over for Sunday dinner and there were always about 12 of us around a huge table.”可知,莎丽对星期日晚餐有着最美好的回忆。答案为B。
【2】细节理解题。根据表格第三栏Haruka的介绍“I was only a little older than my sister’s kids, so I grew up with my niece and nephew. I used to go over there a lot, eat chocolate together and play chess.”可知,Haruka过去常常与他的侄女和侄子吃巧克力,故答案为D。
【3】细节理解题。根据表格最后一栏Justin的介绍“I used to love playing basketball with my four brothers.”可知,Justin与他的兄弟们常常在一起打篮球,故答案为D。