题目内容

【题目】

School Library Card

How can I borrow books?

You are allowed to borrow four books at most at a time, and you can keep them for two weeks at most. You may renew( 续借) any books that isn’t wanted by another borrower.

What happens if I forget to bring them back?

You’ll receive an e-mail from the librarian telling you that the book should be returned. Please try to return books on time, as another reader may be waiting for them.

Please remember

No bags or coats. Please leave your bags and coats in the locker(储物柜) provided outside the library.

No use of mobile phones.

The computers in the library are provided for educational use only. No games, QQ or music will be allowed. Sound must be turned down.

Opening time

Monday to Friday: 8:30-18:00

Sometimes it’s necessary to limit numbers in the library at lunchtime for health and safety reasons.

Librarians

Mrs Wang(mornings)

Mrs Xu (afternoons)

Pupil library assistants(助理) help at lunchtimes

1A student can borrow ______ books at most at a time.

A. three B. four C. five D. six

2What will you receive if you forget to return books?

A. A picture. B. a call C. An e-mail. D. A letter.

3You can use the computer in the library to _______.

A. play computer games B. do your homework

C. listen to music D. chat with your friends

【答案】

1B

2C

3B

【解析】

本文介绍了图书馆借书证上写的内容,关于图书馆的要求。

1B

细节理解题。根据You are allowed to borrow four books at most at a time,可知一个学生每次最多借四本书,故选B。

2C

细节理解题。根据What happens if I forget to bring them back?You’ll receive an e-mail from the librarian telling you that the book should be returned.可知如果你忘了还书,你将收到一封电子邮件,故选C。

3B

推理判断题。根据The computers in the library are provided for educational use only. No games, QQ or music will be allowed. Sound must be turned down.可知图书馆的电脑只被用于教育,不可以玩游戏, 不可以玩QQ,不可以听音乐,而且声音必须关小一些,因此可以做作业,故选B.

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题1,根据You are allowed to borrow four books at most at a time,可知一个学生每次最多借四本书,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】People at home keep asking me, "Is it hard to learn Chinese? Why have you learned it so well?" Well, there's one thing that makes Chinese easy to learn: there are so many people to talk to. You've probably heard that it's the most spoken language. Today it's also one of the most written languages online. And with so many Chinese people interested in learning English, it couldn't be easier to find a friend for language learning. You just have to know where to look for them.

The really good place to look for them is QQ. QQ has the same status(地位) in China as AIM (AOL Instant Messenger) does in the US. It is reported that at any moment, up to 9,000,000 people are using QQ. They're at work, or in a web café(网吧), or at home, and the information of the users can be found. If you sign on with your address set to "abroad", you'll soon find that many thousands of them are interested in speaking to you! This is a great way for you to learn Chinese, and for them to learn English. I think that it's a very interesting way of cultural contact(文化交流), too, for ordinary people from around the world to be able to have one-on-one contact.

1In the first paragraph(段落), the writer tells us ___________.

A. why his family members want to learn Chinese

B. where you can find people to talk to for language learning

C. the easiest thing to do is learning Chinese

D. Chinese isn’t so hard to learn as his friends think

2From the second paragraph we know that QQ and AIM are __________.

A. addresses for the Internet users B. documents you need to get online

C. tools for people to talk online D. programs of a computer

3Offices, web cafes and homes ____________.

A. attract the most people to learn Chinese

B. provide both QQ and AIM in China

C. are the best places for English learners

D. have the most people online

4The writer wrote this passage mainly to __________.

A. tell a way of learning Chinese

B. show what the Chinese people are doing

C. tell the important of learning Chinese

D. show the difference between AIM and QQ

5The writer of this passage is probably ___________.

A. a Chinese who works abroad B. an expert who works at home

C. an American who works in China D. a salesman who sells soft wares

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网