题目内容
【题目】 Everyone wants their skin(皮肤) to look good. If your skin is clear and healthy, it makes you feel good about yourself. But how do you get great skin? Here are some suggestions.
Protect(保护) Your Skin Against the Sun
● Use sun cream about half an hour before going outside.
● Wear a hat to protect your face. A wide hat is the best, because it will protect your ears and neck as well.
● Wear a lot of sun resistant material(防晒材料) to protect your body.
● Stay under the trees when you are able.
How to Wash Your Skin
● Wash your body all over once a day . Use warm water to wash your body.
● Wash your face using a face cloth or cleaning cream, and then wash with cool water. Twice a day is enough, because too much cleaning can harm your skin.
What Else You Should Do
● remember to drink lots of water, your skin loves it.
● Regular exercise is good for your skin.
● Eat healthily so that your skin can get things from what you have.
【1】In order to (为了) protect our skin against the sun, we can ______.
A.wear a pair of glassesB.stay in the sun
C.use sun creamD.wash your faces
【2】We should use ______ water to wash our bodies.
A.coolB.coldC.warmD.hot
【3】What does the underlined word “regular” mean?
A.有氧的B.大量的C.适宜的D.有规律的
【4】What’s the best title for the passage?
A.Caring for Our SkinB.How to Wash Our Skin?
C.How to Keep HealthyD.What the Skin loves
【答案】
【1】C
【2】C
【3】D
【4】A
【解析】
本文是一篇说明文,给了大家一些具体建议,有关于如何防晒、如何洗脸或洗澡等。
【1】细节理解题。根据“Use sun cream about half an hour before going outside”,可知可以涂防晒霜,故选C。
【2】细节理解题。根据“Use warm water to wash your body”,可知要用温水洗身体,故选C。
【3】词义猜测题。划线词所在句句意为“________锻炼对你的皮肤有好处”,根据句意和常识,可以推测此处是指“有规律的锻炼”,故选D。
【4】最佳标题。通读全文,可知文章主要介绍了如何保护我们的皮肤,故选A。
阅读理解一般考查学生的细节理解能力、主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意和短文内容选出正确的答案。如题2,考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案,根据“Use warm water to wash your body”,可知要用温水洗身体,故选C。又如题3,考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词义,划线词所在句句意为“________锻炼对你的皮肤有好处”,根据句意和常识,可以推测此处是指“有规律的锻炼”,故选D。