题目内容

【题目】阅读表达

Confidence is very important in daily life. It can help you to develop a healthy attitude (态度).A study shows that the people who are more confident are much happier. They can have more chance to make themselves successful. But how to be more confident? Here are some suggestions:

·Speak loud When you are not confident, you can't do well what you want to do. You speak in a voice so low that other people can hardly hear you. Try to speak loud enough so that people can hear you clearly. The high voice can help you become more confident.

·Play sports Physical exercise makes you tired but completely relaxed. A strong body helps you be full of confidence.

·Encourage yourself Write down a list of things you did during the day to see how many things you have done well. Did you finish your homework? Did you tell a joke that made everybody laugh? Give yourself praise for the good things you've done.

·Get rid of (消除) fear Fear comes along with failure (失败). But it's easy to overcome (克服) if you know that failure is part of your life. Don't hide your head just because you said something stupid last time. Try to start again and believe you can do better.

·Pick up a hobby If you like singing, sing as much as you can. In some ways, a hobby can make you outstanding. And it will make you happy and confident.

(一)根据短文内容简要回答问题。

【1】How many suggestions can help you to be more confident?

______________________________________________________________

2How can you encourage yourself?

______________________________________________________________

(二) 将短文中划线的句子译成汉

3___________________________________________________________

4___________________________________________________________

(三)请给短文拟一个适当的标题。

5___________________________________________________________

【答案】

【1】5

【2】Give yourself/myself praise for the good things I/you have done

【3】强健的体魄有助于你充满自信。

4在某些方面,爱好使你变得出众。

【5】How to be more confident?

【解析】

试题分析:本文主要讲述的是如何提高自信心,作者给出了五点建议,分别是大声讲话,运动,鼓励自己,培养爱好,消除恐惧。大声讲话让人们听清所讲的话,运动使身体强健,爱好使你优秀,表扬自己做过的好事,克服失败带来的恐惧,这些都会提高自信心。

【1】综合理解题。本文主要讲述的是如何提高自信心,作者给出了五点建议。故回答为5。

【2】细节理解题。根据Give yourself praise for the good things you've done.可知给你自己表扬因为你做的好事。故回答为Give yourself/myself praise for the good things I/you have done

【3】句子翻译题。句意:强健的体魄有助于你充满自信。回答为强健的体魄有助于你充满自信

4句子翻译题。句意:在某些方面,爱好使你变得出众回答为在某些方面,爱好使你变得出众

【5综合理解题。通读全文可知本文主要讲述的是如何提高自信心,作者给出了五点建议,分别是大声讲话,运动,鼓励自己,培养爱好,消除恐惧。大声讲话让人们听清所讲的话,运动使身体强健,爱好使你优秀,表扬自己做过的好事,克服失败带来的恐惧,这些都会提高自信心。故回答为How to be more confident?

练习册系列答案
相关题目

【题目】从A、B、C、D四个选项中选出能填入空白处的最佳答案。
Different weather makes people feel different. It influences(影响) health, intelligence(智力) and feelings. In August, it is very hot and wet in the southern part of the United States. People there have heart trouble and other kinds of 1 problems during this month. In the northeast and the middle west, it is very hot sometimes and very cold sometimes. People in these states have more heart trouble 2 the weather changes in February or March.
The weather can also influence intelligence. For example, in a 1983 study by scientists 3 that the IQ of a group of students was very high when a very strong wind came, 4 after the strong wind, their IQ was 10% 5. The wind can help people have 6 intelligence. Very hot weather, on the other hand, can make it lower. Students in many schools of the United States often do worse on exams in the 7 months of the year(July and August).
Weather also has a strong influence on people's 8. Winter may be a bad time for thin people. They usually feel cold these months. They might feel 9 during cold weather. But fat people may have a hard time in hot summer. At about 18℃, people become stronger.
Low air pressure(气压) may 10 people forgetful. People leave more bags on buses and in shops on low-pressure days. There is "good weather" for work and health. People feel best at a temperature of about 18℃.
Are you feeling sad, tired, forgetful, or unhappy today? It may be the weather's fault.
(1)A.ear B.health C.eye D.heart
(2)A.when B.while C.after D.before
(3)A.agreed B.gave C.showed D.advised
(4)A.but B.and C.or D.so
(5)A.lower B.higher C.faster D.slower
(6)A.many B.more C.less D.fewer
(7)A.cool B.cold C.hot D.warm
(8)A.mind B.feelings C.intelligence D.Health
(9)A.bored B.excited C.unhappy D.happy
(10)A.have B.help C.let D.make

【题目】

Postman wanted

No experience necessary but you must be hardworking.

Free to choose working hours.

Have a driver’s license.

Write to No. 38 Changhong Rd, Xiangyang.

English teacher wanted

Warm and patient college students.

Able to speak standard English, good with children.

Time: on weekends.

E-mail address: Sunshine School @163.com.

Taxi drivers wanted

Full-time taxi drivers. Over five years’ experience, good knowledge of the city.

Under 45 years old.

For more information, please come to Shunda Taxi Company to visit the manager.

Tour guides wanted

Two year’s working experience.

Good English and good at talking to people.

Age: 20-30.

Go to Friendship Traveling Company to ask the Manager for more information.

【1】 If you want to be a postman, it’s necessary for you to have _____________.

A. working experience

B. good knowledge of the city

C. a driver’s license

D. a college student’s card

2Sunshine School needs _____________.

A. excellent English teachers

B. a hard-working postman

C. full-time drivers

D. an outgoing tour guide

3If you want to be a taxi driver, you should _____________.

A. be over 45 years old

B. know the city very well

C. write to No. 38 Changhong Rd.

D. speak English well

4The tour guides wanted should ____________.

A. have no working experience

B. be patient with children

C. be good at driving

D. speak good English

5You can not get information by ___________ if you want to get a job above.

A. making a call

B. going to visit the manager

C. sending an e-mail

D. writing a letter

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网