题目内容

【题目】动词填空。

阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词)

One day a rich woman【1】___ (lose) her purse with a lot of money in it. So she made a promise, “If anybody 2 _____ (find) my purse and returns it to me, I’ll give half the money to him.”

A poor man found the purse near a shop. He sent it back to the woman, but the rich woman changed her mind. “There 3____ (be) an expensive ring in my purse besides money.” said the woman, “I 4_________ (not give) give you half the money in my purse until you return it to me.” “But I5____ never _______ (see) an expensive ring in your purse.” said the man. They began 6_____ (quarrel). The man became angry and took the woman to a judge (法官). After 7_____ (hear) what had happened to them, the judge said to the woman, “I’m sure that you have lost a purse, and there is an expensive ring in it. But there is only a lot of money in this purse. So I don’t think it’s yours. 8_______ (wait) for some time. Maybe somebody will give your purse back after it 9 _________ (find).”

Then the judge turned to the man and said, “You 【10______ (take) the purse home. If the owner doesn’t come to get it back in two days, it will be yours.

【答案】

【1】lost

【2】finds

【3】Was

4Wont give

【5】have; seen

【6】quarreling / to quarrel

【7】Hearing

【8】Wait

【9】is found

【10】can take

【解析】

试题分析:本文讲述的是一位老妇人丢了钱包,后来她承诺谁捡到了她的钱包并把钱包归还她,她就会给他一半的钱。但是后来一位男士捡到了钱包,她却改变了主意,非得说钱包里还有一枚昂贵的戒指。后来让法官来断案,法官给出了非常好的观点。

【1】句意:老妇人丢了她的钱包,里面有好多钱。此篇文章用的是一般过去时,故填lost。

【2】句意:如果有人找到了我的钱包,并把钱包归还我,我就会把一半的钱都给他此题考查if引导的条件状语从句,主句用一般将来时,从句要用一般现在时。填finds

【3】句意:在我的钱包里除了有钱外,还有一枚非常昂贵的戒指此题考查there be句型,根据句意,填was

4句意:我不会把一半钱给你的,直到你归还了我戒指此题考查not until引导的时间状语从句,主句一般将来时,从句用一般现在时。根据句意,填won’t give

【5】句意:但是我曾经看到过在你的钱包里有一枚非常昂贵的戒指此题考查现在完成时,根据句意,填have seen

【6】句意:他们开始争吵。此题考查begin doing sth/begin to do sth开始做某事,根据句意,故填quarreling / to quarrel。

【7】句意:听了他们发生了什么事之后,法官对那位女士说。此题考查介词后用动名词,根据句意,故填hearing。

【8】句意:再等一段时间。此题考查祈使句,根据句意,故填Wait。

【9】句意:当你的钱包被找到之后,可能有人会归还回来的。此题考查被动语态,根据句意,故填is found。

【10】句意:你可以把钱包拿回家了。此题考查情态动词后用动词原形,根据句意,故填can take。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Some people have to use public transport, some dislike it and still some love it. If everyone has a car and drives anywhere they want to go, there will be serious traffic problems on the road. Luckily, trains are a good form of public transport.

British people use trains a lot. This is especially so for people who are travelling from London to Paris. Every day about 20 trains leave London. They travel at a very high speed and people feel glad that the trains take only 2 hours and 30 minutes to reach Paris. It's much faster to travel by train than by bus or by car. This is because people have to drive cars or buses very carefully and lowly for many reasons, such as speed limits and traffic jams. However, when you are travelling by train, the speed is almost the same and there is no traffic jam for a train.

Besides, Londoners think taking a train is one of the safest ways of travelling on the ground. Trains take quite a number of quality tests while they are made. More importantly, they have to take many safety checks before they are used on the rail track.

What's more, trains in Britain are comfortable and provide fine services for their users. When you are on a London train, you will find that the train has comfortable tables and seats where people can sit. They also provide food services and power plugs(电源插头) for personal computers or mobile phone.

1The main idea of the passage is that ________.

A. British people enjoy public transport

B. it's fast to travel from London to Paris

C. trains in Britain provide fine services for their users

D. trains are a good form of public transport for Londoners

2In a traffic jams on the road, ________.

A. drivers can drive fast

B. drivers can drive carelessly

C. cars are not moving fast

D. cars will stop working

3The 3rd paragraph of the passage mainly talks about the ________ of trains.

A. speed B. safety

C. services D. problems

4Londoners often travel by train because trains are ________.

A. old and slow

B. large, clean and powerful

C. fine and important

D. fast, safe and comfortable

5What can we know from the passage?

A. We can travel from London to Paris in less than 2hours.

B. We can do our work with personal computers on the train.

C. We have to wait till we get off the train in order to have some food.

D. The trains are only checked for quality reasons before they are used.

【题目】阅读表达

Confidence is very important in daily life. It can help you to develop a healthy attitude (态度).A study shows that the people who are more confident are much happier. They can have more chance to make themselves successful. But how to be more confident? Here are some suggestions:

·Speak loud When you are not confident, you can't do well what you want to do. You speak in a voice so low that other people can hardly hear you. Try to speak loud enough so that people can hear you clearly. The high voice can help you become more confident.

·Play sports Physical exercise makes you tired but completely relaxed. A strong body helps you be full of confidence.

·Encourage yourself Write down a list of things you did during the day to see how many things you have done well. Did you finish your homework? Did you tell a joke that made everybody laugh? Give yourself praise for the good things you've done.

·Get rid of (消除) fear Fear comes along with failure (失败). But it's easy to overcome (克服) if you know that failure is part of your life. Don't hide your head just because you said something stupid last time. Try to start again and believe you can do better.

·Pick up a hobby If you like singing, sing as much as you can. In some ways, a hobby can make you outstanding. And it will make you happy and confident.

(一)根据短文内容简要回答问题。

【1】How many suggestions can help you to be more confident?

______________________________________________________________

2How can you encourage yourself?

______________________________________________________________

(二) 将短文中划线的句子译成汉

3___________________________________________________________

4___________________________________________________________

(三)请给短文拟一个适当的标题。

5___________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网