题目内容

【题目】Nature’s warnings

When the sky suddenly turns dark and the wind is strong, watch out! A dangerous storm might be coming. Storms are scary. Watch for flashes of lightning. Listen for thunder. If nature sends these warnings, don't wait for rain. Act right away to keep safe.

Safety Steps

At the first flash of lightning, quickly get inside a building or a car. Do not go into a shed (棚)for protection. It is not closed like a building, so it is not safe.

Even after you are indoors, be careful. It is not smart to go near doors and windows. They can blow in or break. A room with no windows is the safest place to be.

Do not wash your hands during a storm. Do not use anything that runs on electricity either. Water and electrical lines are like roads for lightning. Even if you really want to play computer games, don't! It is better to be bored than to risk getting hurt. Try reading a book instead. Reading is more fun than playing computer games.

If you can’t get to somewhere safe, stay out in the open. You may feel safe under a tree, but that is not a good place to be. Lightning is pulling toward tall poles and trees. Stay down in an open space and cover your ears to protect them. Loud thunder can damage your hearing.

Lightning Strikes

Lightning does not strike people very often. It is not likely that you will ever see that happen. If you do, call 1-2-0. Only trained emergency workers should care for a person who has been hit by lighting.

If you follow these rules, you should stay safe during a storm.

1From Paragraph I, we learn that _________.

A. storms are frightening and harmful

B. storms often come without warnings

C. people should wait and watch lightning

D. people should take action after the storm

2The underlined word "It" in Paragraph 2 probably means ______.

A. a building

B. a car

C. a room

D. a shed

3During a storm you had better _______.

A. use a computer for a while

B. listen for thunder by a window

C. leave the room and stay out

D. find a closed or an open place

4If a person is hit by lightning, you should _________.

A. call for emergency help

B. stay down in a safe space

C. move him or her to safety

D. cover his or her ears quickly

5The best title for the passage is __________.

A. Training Steps

B. Home Rules

C. Natural Order

D. Storm Safety

【答案】

1A

2D

3D

4A

5D

【解析】

本文主要讲述的是有关于如何在暴风雨天气保证安全的事情。主要有几点需要注意,比如不要躲在树下,尽量待在室内。

1A

细节理解题。根据Storms are scary可知暴风雨很可怕,很危险,故选A

2D

推理判断题。根据Do not go into a shed (棚)for protection可知因为棚子很简陋,不能很好的保护避雨的人,所以此处指的是棚子,故选D

3D

细节理解题。根据 At the first flash of lightning quickly get inside a building or a carStay down in an open space可知,下雨可以躲在密闭的室内,或者待在户外较开阔的地方,故选D

4A

细节理解题。根据If you docall 1-2-0.可知如果被闪电击中,要打电话叫救护车,故选A

5D

标题归纳题。根据最后一句提到 If you follow these rules you should stay safe during a storm遵循这些,在暴风雨的天气下就会很安全,此文章主要讲述的是如何在暴雨中确保安全,故选D

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题1,根据Storms are scary可知暴风雨很可怕,很危险,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】A guy was on the side of the road, trying to get a lift on a dark stormy night, with no cars on the road. The storm was so strong that the guy could ________ see a few feet ahead of him. ______ , he saw a car come toward him and stop. The guy, without thinking, got in and closed the door. But then he realized that there was nobody behind the wheel(方向盘).

The car started to move very ________. The guy looked at the road and saw a curve(弯道)coming his way. Feeling frightened, he began to beg God for his life. He had not come out when, just before the car hit the curve, a hand suddenly ________ through the window and moved the wheel. The guy was too frightened to move and watched how the mystery happened every time the car was reaching a curve. Finally, although still scared, the guy managed to open the door ‘and ______ out. Without looking back, the guy ______ through the storm all the way to the nearest town and walked into a nearby bar, asking for some wine.

Then, still shaking, he started telling everybody in the bar about the scaring experience he just ____. Everyone listened in _______and became frightened, with hair standing on end, when they realized the guy was telling the _____ because he was crying and obviously was not drunk!

About half an hour later two guys walked into the same bar. Suddenly, one said to the other, “Hey, look! There’s the bad guy who jumped into the car while we were ________ it!”.

1A. simpleB. easilyC. hardD. carefully

2A. SuddenlyB. SecretlyC. UnluckilyD. Hurriedly

3A. wonderfullyB. slowlyC. quicklyD. comfortably

4A. wavedB. hangC. touchedD. appeared

5A. takeB. jumpC. keepD. fall

6A. walkedB. criedC. climbed,D. ran

7A. went throughB. heard fromC. wrote aboutD. thought of

8A. angerB. sadnessC. silenceD. joy

9A. jokeB. truthC. lieD. story

10A. pullingB. drivingC. pushingD. following

【题目】根据短文内容,从下列选项中选出能填入文中空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。

Most families love to go on holiday together. It is great fun to leave your common life behind and go somewhere different and exciting!

1Some people enjoy traveling around cities and visiting museums. Other people prefer outdoor holidays, where you can hike or go boating. Some people like cruises, where the huge ship is like a hotel.

Many families go on holiday in summer, when schools are closed. 2In the past, most British families would take their holidays at a British seaside town. However, now many people choose to go abroad instead. One reason for this is to escape(躲藏) the possibility of rain at home! France, Spain and Greece are popular destinations(目的地).

In the United States, summer holidays often involve a road trip. 3It is common to drive hundreds of miles to get to your destination. If the beach is too far away, you could go to one of the national parks. Many people love to enjoy the natural beauty of places such as Yellowstone or the Grand Canyon.

4In winter, many people go skiing. The Alps are a very popular place to ski. The mountain scenery is truly wonderful! You can try downhill skiing, cross-country skiing or snowshoeing.

Not matter what kind of holiday you take, there are two things that nearly everyone does. The first is to sent postcards to friends and family at home, so they can see a photo of the place where you are. The second is to buy some sort of souvenir(纪念品) to that you can remember your trip——maybe a T-shirt or an art piece.5

A Beach holidays are very popular in Britain.

B Few people like to take holidays in winter.

C There are many different kinds of holidays.

D. Summer is not the only season for going on holiday.

E. This means packing the whole family into the car and setting out!

F. Then once you’re home, it’s time to start planning your next holiday!

【题目】When I was a baby, I entertained you and made you laugh. Whenever I was “bad”, you'd shake your finger at me and ask, “How could you?”--but then you'd give up, and roll me over for a belly scratch(腹部抓痒) and I believed that life could not be any more perfect.

My housetraining was a long process, because you were terribly busy, but we worked on that together. We went for long walks, runs in the park and car rides. We stopped for ice cream. I took long naps in the sun waiting for you to come home at the end of the day.

Step by step, you began spending more time at work and on your career, and more time searching for a human friend. Finally, you fell in love. She, now your wife, is not a dog person, but I still welcomed her into our home. I was happy because you were happy. Then the human babies came along and I shared your excitement, I was attracted by their pinkness, how they smelled, and I wanted to mother them too. Your wife was afraid I would bite them. However, as they began to grow, I became their friend.

Now, you have a new job in another city and you and they will be moving to an apartment that does not allow pets. You've made the right decision for your “family”, but there was a time when I was your only family.

I was excited about the car ride until we arrived at the dog pound(收容所). It smelled of dogs and cats, of fear, of hopelessness. You filled out the paperwork and said, “I know you will find a good home for her.” They shrugged(耸肩)and gave you a pained look. The children were in tears as they waved me goodbye. And “How could you?” were the only three words that swept over my mind.

Is it better to live with hope or without hope? At first, whenever anyone passed my pen (围栏), I rushed to the front, hoping it was you, that you had changed your mind and that this was all a bad dream.

My beloved master, I will think of you and wait for you forever. I hope you receive more faithfulness from your family than you showed to me.

1Who tells this story?

A. A dog.B. A child.C. A dog's owner.D. A dog trainer

2Which is true about the dog when it lived at the pound?

A. It hoped to be adopted by another family.

B. It continued to love its former owner.

C. It did not trust humans any more.

D. It was excited about the pound.

3What is the theme of the story?

A. Be ready for changes.B. Never expect too much.

C. Never complain about your life.D. Be faithful to those who love you.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网