题目内容
【题目】Nature’s warnings
When the sky suddenly turns dark and the wind is strong, watch out! A dangerous storm might be coming. Storms are scary. Watch for flashes of lightning. Listen for thunder. If nature sends these warnings, don't wait for rain. Act right away to keep safe.
Safety Steps
At the first flash of lightning, quickly get inside a building or a car. Do not go into a shed (棚)for protection. It is not closed like a building, so it is not safe.
Even after you are indoors, be careful. It is not smart to go near doors and windows. They can blow in or break. A room with no windows is the safest place to be.
Do not wash your hands during a storm. Do not use anything that runs on electricity either. Water and electrical lines are like roads for lightning. Even if you really want to play computer games, don't! It is better to be bored than to risk getting hurt. Try reading a book instead. Reading is more fun than playing computer games.
If you can’t get to somewhere safe, stay out in the open. You may feel safe under a tree, but that is not a good place to be. Lightning is pulling toward tall poles and trees. Stay down in an open space and cover your ears to protect them. Loud thunder can damage your hearing.
Lightning Strikes
Lightning does not strike people very often. It is not likely that you will ever see that happen. If you do, call 1-2-0. Only trained emergency workers should care for a person who has been hit by lighting.
If you follow these rules, you should stay safe during a storm.
【1】From Paragraph I, we learn that _________.
A. storms are frightening and harmful
B. storms often come without warnings
C. people should wait and watch lightning
D. people should take action after the storm
【2】The underlined word "It" in Paragraph 2 probably means ______.
A. a building
B. a car
C. a room
D. a shed
【3】During a storm you had better _______.
A. use a computer for a while
B. listen for thunder by a window
C. leave the room and stay out
D. find a closed or an open place
【4】If a person is hit by lightning, you should _________.
A. call for emergency help
B. stay down in a safe space
C. move him or her to safety
D. cover his or her ears quickly
【5】The best title for the passage is __________.
A. Training Steps
B. Home Rules
C. Natural Order
D. Storm Safety
【答案】
【1】A
【2】D
【3】D
【4】A
【5】D
【解析】
本文主要讲述的是有关于如何在暴风雨天气保证安全的事情。主要有几点需要注意,比如不要躲在树下,尽量待在室内。
【1】A
细节理解题。根据Storms are scary可知暴风雨很可怕,很危险,故选A。
【2】D
推理判断题。根据Do not go into a shed (棚)for protection可知因为棚子很简陋,不能很好的保护避雨的人,所以此处指的是棚子,故选D。
【3】D
细节理解题。根据 At the first flash of lightning, quickly get inside a building or a car和Stay down in an open space可知,下雨可以躲在密闭的室内,或者待在户外较开阔的地方,故选D。
【4】A
细节理解题。根据If you do,call 1-2-0.可知如果被闪电击中,要打电话叫救护车,故选A。
【5】D
标题归纳题。根据最后一句提到 If you follow these rules, you should stay safe during a storm遵循这些,在暴风雨的天气下就会很安全,此文章主要讲述的是如何在暴雨中确保安全,故选D。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题1,根据Storms are scary可知暴风雨很可怕,很危险,故选A。