题目内容

【题目】根据短文内容,从下列选项中选出能填入文中空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。

Most families love to go on holiday together. It is great fun to leave your common life behind and go somewhere different and exciting!

1Some people enjoy traveling around cities and visiting museums. Other people prefer outdoor holidays, where you can hike or go boating. Some people like cruises, where the huge ship is like a hotel.

Many families go on holiday in summer, when schools are closed. 2In the past, most British families would take their holidays at a British seaside town. However, now many people choose to go abroad instead. One reason for this is to escape(躲藏) the possibility of rain at home! France, Spain and Greece are popular destinations(目的地).

In the United States, summer holidays often involve a road trip. 3It is common to drive hundreds of miles to get to your destination. If the beach is too far away, you could go to one of the national parks. Many people love to enjoy the natural beauty of places such as Yellowstone or the Grand Canyon.

4In winter, many people go skiing. The Alps are a very popular place to ski. The mountain scenery is truly wonderful! You can try downhill skiing, cross-country skiing or snowshoeing.

Not matter what kind of holiday you take, there are two things that nearly everyone does. The first is to sent postcards to friends and family at home, so they can see a photo of the place where you are. The second is to buy some sort of souvenir(纪念品) to that you can remember your trip——maybe a T-shirt or an art piece.5

A Beach holidays are very popular in Britain.

B Few people like to take holidays in winter.

C There are many different kinds of holidays.

D. Summer is not the only season for going on holiday.

E. This means packing the whole family into the car and setting out!

F. Then once you’re home, it’s time to start planning your next holiday!

【答案】

1C

2A

3E

4D

5F

【解析】

本文讲的是很多家庭喜欢在假期去旅游,尤其是夏天,介绍了几种人们最喜欢的旅游方式,以及人们在旅行中会做些什么。

1句子选择题。根据文章Some people enjoy traveling around cities and visiting museums. Other people prefer outdoor holidays,可知,一些人喜欢去城市旅游,另一些人喜欢户外旅游,这是人们不同的假期旅行方式,故选C

2句子选择题。根据文章In the past, most British families would take their holidays at a British seaside town.可知,过去英国人喜欢全家去海边度假,所以这句话应该提到英国人的度假方式,故选A

3句子选择题。根据文章In the United States, summer holidays often involve a road trip可知,美国人喜欢公路旅行,这里需要对公路旅行做定义,故选E

4句子选择题。根据文章In winter, many people go skiing.可知,提到了冬天的旅行方式,所以这里是说夏天不是唯一的旅游季节,故选D

5句子选择题。根据文章可知,这里提到了人们在旅行中都会做的事情——寄明信片和买纪念品。然后回家之后,肯定就要计划下一次的旅行了,故选F

练习册系列答案
相关题目

【题目】Nature’s warnings

When the sky suddenly turns dark and the wind is strong, watch out! A dangerous storm might be coming. Storms are scary. Watch for flashes of lightning. Listen for thunder. If nature sends these warnings, don't wait for rain. Act right away to keep safe.

Safety Steps

At the first flash of lightning, quickly get inside a building or a car. Do not go into a shed (棚)for protection. It is not closed like a building, so it is not safe.

Even after you are indoors, be careful. It is not smart to go near doors and windows. They can blow in or break. A room with no windows is the safest place to be.

Do not wash your hands during a storm. Do not use anything that runs on electricity either. Water and electrical lines are like roads for lightning. Even if you really want to play computer games, don't! It is better to be bored than to risk getting hurt. Try reading a book instead. Reading is more fun than playing computer games.

If you can’t get to somewhere safe, stay out in the open. You may feel safe under a tree, but that is not a good place to be. Lightning is pulling toward tall poles and trees. Stay down in an open space and cover your ears to protect them. Loud thunder can damage your hearing.

Lightning Strikes

Lightning does not strike people very often. It is not likely that you will ever see that happen. If you do, call 1-2-0. Only trained emergency workers should care for a person who has been hit by lighting.

If you follow these rules, you should stay safe during a storm.

1From Paragraph I, we learn that _________.

A. storms are frightening and harmful

B. storms often come without warnings

C. people should wait and watch lightning

D. people should take action after the storm

2The underlined word "It" in Paragraph 2 probably means ______.

A. a building

B. a car

C. a room

D. a shed

3During a storm you had better _______.

A. use a computer for a while

B. listen for thunder by a window

C. leave the room and stay out

D. find a closed or an open place

4If a person is hit by lightning, you should _________.

A. call for emergency help

B. stay down in a safe space

C. move him or her to safety

D. cover his or her ears quickly

5The best title for the passage is __________.

A. Training Steps

B. Home Rules

C. Natural Order

D. Storm Safety

【题目】Would it surprise you to learn that, like animals, trees communicate with each other and pass on their wealth to the next generation—their young trees?

Professor Simard , forest ecologist( 生态学家) from the University of British Columbia, explains how trees are much more complex(复杂)than most of us ever imagined. Although Charles Darwin(达尔文) thought that trees are competing for survival of the fittest, Simard and her team have made a new discovery and showed just how wrong he was. In fact,the opposite is true: trees survive through their group work and support, passing around necessary nutrition (营养) like Nitrogen () and carbon "depending on who needs it".

Nitrogen and carbon are shared through miles of underground fungi (真菌) networks, This makes sure that all trees in the forest ecological system give and receive just the right amount to keep them all healthy. This hidden system works in a very similar way to the networks of neurons (神经元) in our brains, and when one tree is destroyed, it affects all.

Simard talks about "mother trees", These are usually the largest and oldest plants on which all other trees depend. These “Mother Trees” are connected to all the other trees in the forest by this network of fungi, and may manage the resources of the whole trees and plants in the forest. She explains how dying trees pass on the wealth to the next generation, transporting important minerals to young trees so they may continue to grow. When humans cut down "Mother Trees" without paying attention to these highly complex "tree societies" or the networks on which they feed, we are reducing the chances to save the whole forest.

"We didn't take any notice of it" Simard says sadly. "Mother trees move nutrition into the young trees before dying, but we never give them chance." If we could put across the message to the forestry industry, we could make a huge difference towards our environmental protection efforts for the future.

1The underlined sentence "the opposite is true" in Paragraph 2 probably means that trees_______.

A. compete for survivalB. protect their own wealth

C. depend on each otherD. provide support for dying trees

2"Mother trees" are extremely important because they________.

A. look the largest in size in the forest

B. pass on nutrition to young trees

C. seem more likely to be cut down by humans

D. know more about the complex "tree societies"

3The underlined word "it" in the last paragraph refers to__________.

A. how "tree societies" workB. how trees grow old

C. how forestry industry developsD. how young trees survive

4What would be the best title for the passage?

A. Old Trees Communicate Like Humans

B. Young Trees Are In Need Of Protection

C. Trees Are More Awesome Than You Think

D. Trees Contribute To Our Society

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网