题目内容

【题目】任务型阅读

随着新一轮课改的推进,你校开设了丰富多彩的拓展课程。根据下列描述,请你选择与各题内容相对应的图片。

61 Jack is playing chess with Bob. They both take the chess class because it’s interesting.

62Look at the lovely girl, she is my classmate. She likes singing, so she’s in singing class.

63 Sam likes sports. He joins the Badminton Club. He thinks it can make him strong.

64We are practicing dancing because dancing is nice. It’s also a kind of exercise.

65Peter likes having delicious food, now he’s learning how to make food in cooking class.

A. B. C. D. E.

1______

2______

3______

4______

5______

【答案】

1C

2D

3A

4B

5E

【解析】

1句意:杰克和汤姆正在下象棋,他们都上象棋课,因为很有趣。故选C

2句意:看那个可爱的女孩,她是我同学,她喜欢唱歌,她在音乐班。故选D

3句意:塞姆喜欢运动,他参加网球俱乐部,他认为它能使他强壮。故选A

4句意:我们正在练习舞蹈,因为舞蹈很好看,它也是一种锻炼。故选B

5句意:彼得喜欢美味的食物,现在他正在烹饪班学习怎么做饭。故选E

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解

Everyone hopes to have a healthy lifestyle. But do you know what a healthy lifestyle is like? Here are some ways to have a healthy life.
Get active
This is the most important way of a healthy lifestyle. Walking, running, playing basketball and other sports will help you keep healthy.
Keep clean
Keep the places around you clean. Unclean and untidy places can not only make you angry but also (不但…而且) make you ill.
Eat healthily
Our health depends on (依赖于) our food, so everyone should remember to eat healthy food. The healthier food you eat, the healthier you will be.
Live green
This is the easiest way to live a healthy lifestyle. Plant trees around your house. Try your best to use less water. Stop using things if they are bad for environment.
(1)How many ways does the passage tell people to have a healthy lifestyle?
A.Two.
B.Three.
C.Four.
D.Five.
(2)How will unclean places make people feel?
A.Sad.
B.Angry and ill.
C.Happy and healthy.
D.Excited.
(3)What does the underlined word “environment” mean in Chinese?
A.空气
B.环境
C.矿藏
D.垃圾
(4)From the passage, which of the following is the way to live green?
A.Getting lots of exercise.
B.Keeping clean and tidy.
C.Planting trees.
D.Eating more fruit and vegetables.
(5)Which of the following is true according to the passage?
A.Get active is the only way to keep healthy.
B.You don't need to keep your home clean.
C.You should try your best to use less water.
D.Our health depends on our clothes.

【题目】Wildlife hero

Who will save a flying bird caught in fishing line? Who will give a safe home to a snowy owl with no beak()? Mona Rutger—that’s who! She has cared for thousands of injured(受伤的) animals. Mona runs a wildlife centre in Castalia, Ohio, called Back to the Wild.

Mona grew up on a farm. She spent a lot of time learning about the local wildlife when she was a little girl. As she got older, Mona learned more about animals. She decided that she wanted to help animals. She used some of her family’s land to start a wildlife centre. Injured animals could live in the centre until they were ready to go back to the wild.

Mona took care of the animals seven days a week. She didn’t think that was too much work, though. She knew the animals needed her. In time volunteers began to help her. Some people helped care for the animals. Others put money in a fund(基金) for the centre. The fund helped pay for animal feed and medical bills. One friend wrote and told a television station about Back to the Wild. The letter led to a special award(). Mona was named the Hero of the Year! She received a $ 10,000 prize from the television station. Mona used the money to help more animals.

Today, Mona is still taking care of animals. She also visits schools to teach children about protecting wild places and animals. She hopes more people will become heroes for animals, too!

1Back to the Wild is ________.

A. a place to care for injured wild animals

B. a program to help wild animals

C. a fund to save wild animals

D. a farm to feed wild animals

2After Monas friend wrote to a television station, ________.

A. Mona became a teacher in a school

B. volunteers started to help in the centre

C. volunteers set up a fund for the centre

D. Mona was named the Hero of the Year

3What did Mona do to ask more people to care for wild animals?

A. She kept injured wild animals on her farm.

B. She spent time learning about local wildlife.

C. She taught children about protecting wild animals.

D. She talked about her centre at a television station.

【题目】根据材料内容的理解,选择正确答案。
Hello, Jenny,
Today is Mid-Autumn Festival. We will watch the moon tonight, and look for Chang'e and Wu Gang. We usually eat moon cakes. They are round, like the moon.
National Day is also in autumn, on October 1st. My mother and father are usually free for 7 days! We will do
many things together. I like going to the national celebration. But the best thing in autumn is my birthday. It's in October. I will be 15 years old.
Yours,
Li Ming

Dear Li Ming,
Thank you for your e-mail! I love autumn too. In Canada, we have an autumn holiday called Thanksgiving Day. Family members always celebrate it together. I will go to my grandmother and grandfather's house. My uncles, aunts and their children will be there too.
Canadian Thanksgiving Day is in early October. In the USA, they celebrate Thanksgiving Day in late November.
Have a good time on your birthday, Li Ming! On my birthday, I have a cake with candles. Everyone sings the song 'Happy Birthday'. Then I blow out the candles! Will you have a cake for your birthday?
Your friend,
Jenny
(1)When is Li Ming's birthday?
A.On September 29th
B.After October
C.Before September 29th
D.After September 29th
(2)Americans celebrate Thanksgiving Day __________.
A.in early October
B.in early November
C.in late October
D.in late November
(3)— What do Canadians usually do on Thanksgiving Day? — They usually _______.
A.eat cakes
B.stay together
C.watch the moon
D.sing a song
(4)The subject(主题)of Jenny's e-mail should be ________.
A.Autumn
B.My birthday
C.Thanksgiving Day
D.National Day
(5)What must Li Ming and Jenny use when they write to each other?
A.Pens
B.Paper
C.Computers
D.Telephones

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网