题目内容

【题目】单词拼写(根据中文提示拼写单词)

1The doctor said that an unhealthy diet _______________(导致) to his illness.

2Did the doctor ______________(警告) your father against smoking?

3The customs in Qingdao are _______________(相似的) to those in Yantai.

4I called up yesterday, but there was no _______________(回答).

5To make our world a better place, we need to _______________(保护) those endangered wild animals.

6She didn't _______________(注意到) that she was in trouble.

7Some Westerners _______________(避开) the number 13 because they believe it is unlucky.

8I waited for Jim for a long time, but he didn't _______________(出现).

9Many countries have _______________(公共的) holidays so that people can relax.

10Tom heard the young children _______________() for help. So he called the police.

11We're expecting some _______________(宾客)to dinner.

12I like eating hamburgers very much, because they are _______________(美味的).

13It is p_______________(礼貌的) to offer seats to the old on the bus.

14On my birthday, I got a lot of beautiful _______________(礼物) from my friends.

15Please _______________(倒空) the box and put all the toys into it.

【答案】

1led

2warn

3similar

4reply

5protect

6notice

7avoid

8appear

9public

10shouting

11guests

12delicious

13polite

14presents

15empty

【解析】

1句意:医生说是不健康的饮食导致了他的疾病。

根据题干可知,空白处要填动词。导致常用动词lead的用法lead to 导致表示,后跟结果。根据句中said可知,这句话时医生已经说过了的,所以时态要一致,从句也要用一般过去时。lead的过去式为led,是不规则变化,要注意。故答案为led

2句意:医生警告过你父亲不要吸烟了吗?

根据题干可知,空白处要填动词。警告常用动词warn来表示。题干是一般过去时句子的一般疑问句形式。一般过去时的句子在变一般疑问句时借助助动词did,并置于句首,原句动词过去式变为原形,所以空白处填原形。故答案为warn

3句意:青岛习俗和烟台习俗有些相似。

根据题干可知,空白处要填形容词。相似的常用形容词similar表示。常见用法be similar to与……相似,这里to为介词。答案为similar

4句意:我昨天打过电话,但没有答复。

根据题干可知,no后应填名词。表示回答、答复的名词有answerreplyanswer一般指问题的答案,是常用词,多用于一般性应答;reply较为正式,多指经过考虑之后而作出答复。根据句意可知,昨天已打过电话,说话人是想得到某种回复,因此较为正式的reply符合题意。故答案为reply

5句意:为了让我们的世界变得更美好,我们需要保护那些濒危的野生动物。

根据题干可知,空白处要填动词。保护常用动词protect表示。protect,及物动词,保护,protect sb/sth 保护某人/某物。根据need to do可知,to后用动词原形,故答案为protect

6句意:她没注意到自己已经陷入了麻烦。

根据题干可知,空白处要填动词。注意到常用动词notice表示,题干中that引导的从句作notice的宾语。根据前文didn’t可知,这是一般过去时的否定形式。didn’t后用动词原形,故答案为notice

7句意:一些西方人会避开数字13,因为他们认为13是不吉利的。

根据题干可知,空白处要填动词。避开,避免常用动词avoid表示。avoid sth 避开某事。题干讲的是一个客观存在的现象,所以句子用一般现在时即可。主语some westerners是复数意义,故谓语动词用原形,答案为avoid

8句意;我等吉姆等了很久,但他没有出现。

根据题干可知,空白处要填动词。出现常用动词appear表示。根据didn’t后用动词原形可知,此处要用原形,故答案为appear

9句意:许多国家有公共假期,目的是人们可以放松休息。

根据题干可知,空白处要填形容词。公共的常用形容词public表示,此处public作定语修饰名词holidays。答案为public

10句意;汤姆听见小孩子们在呼救,所以他报了警。

根据题干可知,空白处要填动词。呼喊、呼叫常用动词shout表示。根据句意可知,汤姆听到孩子们在呼救,听和呼救的动作是同时进行的,根据hear sb doing sth 听到某人正在做某事可知,此处空白处应填动词现在分词形式即shouting,故答案为shouting

11句意:我们期待一些宾客来吃晚餐。

根据题干可知,空白处需填名词。宾客常用名词guest表示。根据some可知,宾客要用复数形式即guests,故答案为guests

12句意:我非常喜欢吃汉堡,因为它们很美味。

根据题干可知,空白处需填形容词。美味的常用形容词delicious表示,此处delicious在句中作表语。答案为delicious

13句意:在公交车上主动给老人让座是有礼貌的。

根据题干可知,空白处需填形容词。礼貌的常用形容词polite表示,此处polite在句中作表语成分。It is +adj. +to do sth是常用句型,表示做某事是什么样的。句中It is polite to do sth…做某事是有礼貌的。答案为polite

14句意:生日那天,我收到了来自朋友们的许多漂亮的礼物。

根据题干可知,空白处需填名词。礼物常用名词presentgift表示。本单元中所学单词为present,优先考虑,gift亦可。根据句中a lot of可知,此处present要用复数,故答案为presents

15句意:请倒空盒子,把所有玩具放进去。

根据题干可知,空白处需填动词。倒空常用empty表示,empty还有形容词义空的,此句中empty倒空,作动词意义,引导祈使句,故要用动词原形。答案为empty

练习册系列答案
相关题目

【题目】通读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。
Growing up is not always easy. When facing difficulties, courage and a spirit of independence (独立)can be more useful than crying for help. That's what's the story I've heard recently tells me.
The young man was born in 1982 in a 1 family in a small town .When he was only 11, his father became mentally ill and one day came back with an abandoned baby (弃儿) girl. A year later, his 2 left home with his younger brother because she couldn't 3 hard life and pressure from her mad husband. The 12-year-old boy began to 4 his whole family: he took care of not only his sic k father, but also the little girl. 5, he didn't give up studying. Later he went to college. To care for the little girl, he rented a room near his college and 6 her education by doing part-time jobs.
After the young man's story went public, people were deeply impressed by his behavior.
7 his life was hard, he didn't abandon his father and his sister because 8 needed his help very much. And he 9 donations from others. He said he felt 10 because of kind offers, but he could depend on his own work. With his hard –won money, he 11 helped other students in trouble .
Today when many young people worry more about their own happiness, this young man's behavior reminds us of what we don't usually 12: love and care for others. Nobody could continue to live 13 these.
Through his hard life, the young man is regarded as a 14. So when facing difficulties, don't 15 bad luck. Consider what more you could do for your family and society, and you'll find the world smiling back.
(1)A.rich B.happy C.poor D.sad
(2)A.father B.mother C.sister D.brother
(3)A.understand B.stand C.believe D.think
(4)A.support B.organize C.hate D.like
(5)A.At times B.Sometimes C.At the same time D.For the first time
(6)A.planted B.afforded C.ended D.went
(7)A.Since B.Unless C.If D.Although
(8)A.they B.he C.she D.you
(9)A.received B.expected C.refused D.got
(10)A.sorry B.worried C.encouraged D.sad
(11)A.even B.hardly C.still D.too
(12)A.get used to B.worry about C.pay attention to D.look forward to
(13)A.with B.without C.by D.for
(14)A.fool B.volunteer C.hero D.boy
(15)A.knock into B.dream about C.talk about D.complain about

【题目】阅读下列短文,从每题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
B
In some science fiction movies, evil robots refuse to die, no matter how hard people fight back.
Now science fiction has become science fact. For the first time, scientists have made a robot that can take a beating (挨打) and keep on going. Scientists from Cornell University made the robot, which looks like a spider with four legs.
Until now, even the most advanced (先进的) robot was almost certain to break down when it was damaged. That is because its computer inside simply doesn't know how to make the machine work after its shape has changed.
To deal with this problem, the scientists put eight motors (发动机) and two sensors (传感器) that read how the machine is working. They all give signals to the machine's software. Using this information, the computer can then figure out the machine's shape at any moment.
The new technology is a big advance in robot-making, scientists say, and it's far from scary. It may someday help scientists create better artificial (假的) arms and legs and give new freedom to people who lose them. It might also help scientists understand how people and animals figure out their own sense of place in space.
“It has been difficult to design robots that can work well when the environment changes or when it's damaged,” says Olaf Sporns of Indiana University in US. “With this work, we are nearer to solving this problem.”
(1)Why do robots easily break down when they are damaged?
A.They cannot repair themselves.
B.The computer has changed a lot.
C.They have no computers inside.
D.The computer cannot work if the robot changes.
(2)The new technology allows the robot to _________.
A.do house work for humans
B.keep working after being damaged
C.remember a lot of information
D.tell people where it is
(3)The underlined word “them” in Paragraph 5 refers to ________.
A.sensors
B.robots
C.arms and legs
D.scientists
(4)How do the sensors in the robot work?
A.They can replace the computer when it's broken.
B.They can find out where the damage comes from.
C.They help the computer learn the robot's condition.
D.They can send signals to the person who uses the robot.
(5)The passage is probably from_____________.
A.a newspaper
B.an advertisement
C.a tour guide
D.an application

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网