题目内容
【题目】 My father is forty years old and he is an artist. He can draw well. He likes to help others. He always tries to brighten(照亮) the world up through color and art. Each year, he draws eighty pictures for my school library. The library sells them for $50 each. They buy more books for children with the money.
This year the library is 150 years old. My father wants to draw 150 pictures for its birthday. He is drawing hard every day. He gets up at 5:30 a.m. to draw his pictures. He wants to finish the pictures before its birthday in October. My mother is good at drawing, too. So she always helps my father.
My father only finishes thirty-three pictures. But I think he can finish all pictures on time!
【1】The writer's father likes to help others with his .
A.wordsB.picturesC.moneyD.books
【2】If you want to buy a picture of the writer's father's, you should pay .
A.$500B.$50C.$15D.$5
【3】Which of the following is NOT true?
A.The writer's father is good at drawing.B.The writer's mother can draw well.
C.The writer always helps Father draw pictures.D.The writer's father is 40 years old.
【4】The writer's father has to draw to finish his pictures.
A.150B.117C.80D.47
【5】The writer's father may be a man.
A.strictB.friendlyC.funnyD.helpful
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【4】B
【5】D
【解析】
本文讲的作者乐于助人的爸爸。作者爸爸是个画家,还很乐于助人。每年他都为学校图书馆画80幅画。学校会把画卖掉来给孩子们买更多的书。今年是学校150岁生日,作者爸爸打算画150幅画,现在只完成了33幅,但作者相信爸爸会画完的。
【1】推理判断题。根据原文第一段My father is forty years old and he is an artist以及He likes to help others. He always tries to brighten(照亮) the world up through color and art可知,作者的爸爸乐于助人,一直试图用色彩和艺术来照亮世界。所以说作者爸爸是想用他的画来帮助他人,故选B。
【2】细节理解题。根据原文The library sells them for $50 each可知,图书馆把作者爸爸的画以每幅50美元的价格出售。所以说要想买作者爸爸的画需要支付的金额是50美元,故选B。
【3】细节理解题。根据原文My father is forty years old and he is an artist. He can draw well可知,作者爸爸40岁了,是个艺术家,擅长画画,故AD选项信息正确;根据原文My mother is good at drawing, too可知,作者妈妈也擅长画画,故B选项信息正确;文中并未表明作者帮他爸爸卖画,C选项信息错误。题干要求选出不正确的一项,故选C。
【4】推理判断题。根据前文My father wants to draw 150 pictures for its birthday以及My father only finishes thirty-three pictures可知,作者爸爸想要画150幅画送给学校,现在只完成了33幅,因此他还需要画150-33=117幅,故答案为B。
【5】推理判断题。strict严厉的;friendly友好的;funny有趣的;helpful乐于助人的。通过阅读文章可知,作者爸爸是一个乐于助人的人,他想用自己的画来帮助别人。故D选项最合题意。
【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。
In today's society, everyone is busy and running at a fast pace every day. We feel our time is valuable and needs to be used well. We need cheap meal ideas that can help us save time and money and still provide a healthy and nutritious (有营养的) dinner for us and our family.
The fast food makers know we have little time and that the idea of cooking dinner after a long day at work is not something we look forward to. So the fast food makers offer us cheap food that requires no cooking, no cleaning, and only 25 minutes to pick up.
But eating so much fast food will cause body fatness and fast food is not nutritious, so it's not the healthiest choice to consider. There are some very cheap meal ideas that take almost no time to prepare and will make coming home for a good meal more enjoyable.
The first cheap meal idea is one dish which includes meat, vegetables and rice. This is not only a cheap meal idea, but also it is fast because it can be made in only 20 minutes.
You can quickly make some pancakes and scrambled eggs for the family in about 30 minutes. If you think it is strange to eat breakfast food for dinner, consider how the same foods give you what you need to go through a whole day.
Another cheap meal idea to try is a “macaroni and cheese with meat” dish, which only takes around 20 minutes to cook.
If you are interested in these cheap meal ideas, you’re welcome to visit our website for details. When you fix one of these or other cheap meal ideas at home, you are taking time out of your busy day to treat yourself and your family in a special way.
Ideas about cheap meals | |
Facts | · life and valuable time |
of fast food | ·No cooking |
Disadvantages of fast food | ·Making people get |
Three of cooking | ·A dish meat, vegetables and rice |