题目内容

When I was a child, I was a tomboy(假小子). I had a cowboy hat and cowboy boots. My brothers were two and four years older than I. We often played games together.

Once, my brothers and I fell in love with playing a game called “stealing horses”. Then my parents decided to buy my brothers guns. These were not “real” guns. Because I was a girl, I didn’t get a gun. They shot and shot at everything with their new guns. I tried to “fight” them with my bow and arrows (弓和箭). But I was still in the poor position without a gun.

One day while I was hiding behind a wall, looking out toward the fields, I felt a terrible blow to my right eye. I looked up just in time to see my brother lower his gun. Both brothers rushed to my side. My eye felt great pain and I covered it with my hand. “If you tell that to Mummy,” they said, “We will get a whipping(鞭打) from Daddy. You don’t want that to happen, do you?” I did not. “Here is a piece of wire(电线),” said the older brother, picking it up from the floor, “Say you stepped on one end of it and the other flew up and hit you.” “Yes,” I said. To be honest, I didn’t want them to be punished. So I did as my brothers told me to do.

A week after the “accident” my parents took me to see a doctor. Finally I knew my brothers were worried about my eye, so they told our parents what had happened and asked them to take me to see a doctor.

1.According to the passage, the two brothers were .

A. strict B. clever C. polite D. naughty(淘气的)

2.What does the underlined(划线的)phrase “in the poor position” mean in Chinese?

A. 处于劣势 B. 在低洼处 C. 处于虚弱状态 D. 处于贫穷状态

3.The two brothers asked the writer to tell a lie because they were afraid .

A. they would lose their guns

B. their parents would punish them

C. they couldn’t play the game any more

D. their parents would take their sister to see a doctor

4.Choose the correct order according to the passage.

①The writer was hurt. ②The brothers told the truth.

③The parents bought guns for the brothers. ④The parents took the writer to see a doctor.

A. ②③①④ B. ③①②④ C. ③①④② D. ③②①④

5.What can we infer(推断) from the passage?

A. The writer’s parents didn’t like her

B. The writer and her two brothers loved each other

C. The writer’s brothers wanted to hurt her

D. The two brothers didn’t get on well with each other

1.D 2.A 3.B 4.B 5.B 【解析】本文介绍了发生在我和两个哥哥之间的故事。小时候经常在一起玩。并且爱上了一种名叫“偷马” 的游戏。因此妈妈给他们买了假手枪,自己却用弓和箭与他们对抗。在一次玩耍中哥哥用枪伤了我的右眼,由于害怕被妈妈惩罚,我对父母撒了谎。但是哥哥们很担心我的眼睛,把这件事告诉了父母,然后父母带我去看眼睛。在文中体现了亲情。 1.推理判...
练习册系列答案
相关题目

Last year, some groups of students in their community made a survey about “How do people spend their free time?” The following diagrams show some results of it:

Diagram (1): Hours for people of different ages who surf the Internet in a week.

Diagram (2): Different days people go to the library. ( library attendance )

Diagram (3): Different sports people like.

D (1) D(2)

D (3)

1.People aged spend the most time surfing the Internet every week.

A. 7~16 B. 17~30 C. 31~55 D. over 56

2.The word “attendance” in Diagram (2) means “ in the library”.

A. the hours people spend B. the number of people

C. the number of books D. the days people spend

3.How many people go to the library on Saturdays?

A. About 20%. B. About 40%.

C. Over 60%. D. More than 80%.

4.Which of the following is TRUE according to the diagrams?

A. The fewest people like playing tennis.

B. Football is the most people’s favorite sport.

C. People seldom go to the library on weekdays.

D. The most people like playing basketball.

5.The three diagrams show us the results of a survey about .

A. what people do every day B. people’s different habits

C. people’s different lifestyles D. how people spend their free time

1.C 2.B 3.A 4.D 5.D 【解析】本文介绍了一些学生对“人们如何度过业余时间”的调查结果。 1.C 推理判断题。根据Diagram (1)柱形图里展示的内容,31~55岁的人一周内上网的时间最长,故选C。 2.B 推理判断题。根据Diagram (2): Different days people go to the librar...

阅读短文,根据题目要求完成各小题。

In early spring, the changing temperature usually makes a number of Chinese people uncomfortable. Cold air, bringing rain or even snow, easily tears up(破坏) the warmth of the spring within a night(一夜之间).

However, with the coming of Guyu-the Grain(谷物) Rain, the blue sky and gentle winds would finally stay. Falling usually on or around April 20 every year, Guyu is the sixth of the 24 solar terms(节气). It means the beginning of a lively summer and people get busy from now on.

Sow(播种) grains

This is an important period of the growth of grains. The ancient Chinese already knew that as Guyu comes, the weather will become warm enough for sowing. The farmers usually catch the chance to plant rice, corn and beans.

Hope for safety and harvest

For those living near the sea, they will hold some ceremonies(仪式) on Guyu, hoping for safety as well as harvest during the coming fishing season.

Watch the peony

It’s also a great time to see the peony(牡丹), which is known as “the Queen of All Flowers” in Chinese culture. As a result, watching peonies becomes one of the most enjoyable activities for many. The flower is said to be the favourite of Empress(女皇) Wu Zetian of the Tang Dynasty, who was the only woman ruler in Chinese history.

Pick tea leaves

Tea leaves picked before Guyu are among the best tea leaves. People believe that the tea leaves picked on the day of Guyu can make eyes clear and drive away bad luck. So the habit of drinking tea at this time of year has become a tradition in some places of China.

1.When does Guyu usually come every year?

_________________________

2.Why is Guyu an important time for sowing grains?

_________________________

3.Translate the underlined sentence into Chinese.

_________________________

4.List(列表) activities on Guyu according to the passage (at least two).

_________________________

5.Give a proper title to the passage.

_________________________

1.It usually comes on or around April 20 every year. 2.Because as Guyu comes, the weather will become warm enough for sowing. 3.结果,对于很多人来说,观赏牡丹成为最令人愉悦的活动之一。 4..(1)Sow grain. (2)Hope for safet...

Vienna is a beautiful old city on the River Danube in the center of Europe. It's the capital city of Austria and the center of European classical music. In the 18th century a lot of musicians came to study and work in Vienna.

In the Strauss family, there were two composers called Johann Strauss: the father and the son, The father, Johann Strauss the elder, wrote and played music for traditional dances, called the waltz. His dance music made him famous all over Europe. The son, Johann Strauss the younger, was also very successful and popular. He wrote over 150 waltzes. In 1867 he wrote The Blue Danube waltz.

Mozart was another very important composer. He was born in Austria in 1756. Before he was six, he played not only the piano but also the violin. His family took him around Europe and he gave concerts in many cities. He wrote hundreds of wonderful pieces of music. But he became very poor and died in 1791 when he was only 35. Like Johann Strauss, father and son, he was a great European musician, and many people still think his music is perfect.

1.From Paragraph 1(第1段) we know that Vienna is________.

A. a beautiful new city B. on the River Danube

C. in the center of Austria D. the center of European pop music

2.How many important composers are mentioned in the passage?

A. One B. Two C. Three D. Four

3.Johann Strauss the elder was famous for_____.

A. the dance music B. his son C. The Blue Danube D. the concerts

4.It can be inferred(推断)from the passage that Mozart was______.

A. stupid and lazy

B. clever but lazy

C. stupid but hard- working

D. clever and hard- working

5.This passage can be found most probably in the part of_____ in a newspaper.

A. News B. Recreation(娱乐) C. Ad(广告) D. Sport

1.B 2.C 3.A 4.D 5.B 【解析】文章介绍了欧洲的音乐之都——维也纳和几个音乐家。 1.根据Vienna is a beautiful old city on the River Danube in the center of Europe.可知维也纳在多瑙河畔;故选B 2.根据In the Strauss family, there wer...

根据短文意思和所给首字母,写出完整正确的单词(每空一词)。

Yoga (瑜伽) is a kind of sport. It is very popular around the world now. Everyone,young and old can do yoga. It’s good for b1. men and women.

Why do people like yoga? There’s a short answer and a long answer t2. that question. The short answer is that yoga makes you feel better. Practising, breathing exercises and thinking make you healthier in body, mind and spirit.

For many people, that's enough of an answer, but there's more if you are interested.

Yoga began in India about 5,000 years a3.. At that time, people wanted to be free,healthy and live a long life,so this kind of exercise was born. The early yoga was part of a religion(宗教). It was usually taught one to one—one teacher with one student. Yoga is a Sanskrit (梵语) word that means “ to join or yoke (结合) together ”. There are t4. parts of yoga altogether: exercise, breathing, and meditation(沉思). In the past, people paid more a5. to the spirit. The idea behind the exercise was to join the mind, body and spirit as one. Yoga can give you peace, help you feel less stressed, and have fewer worries and illnesses.

1.both 2.to 3.ago 4.three 5.attention 【解析】文章大意:这篇短文介绍的是关于瑜伽,人们为什么喜欢练习瑜伽,练习瑜伽可以使身体和精神更健康。文章中还为我们介绍了瑜伽的起源以及瑜伽的深层含义。 1.句意:它对男人和女人都有好处。be good for对…有好处,根据后面的men and women,再结合所给出的首字母提示,可知...

回答问题 阅读短文,然后根据短文内容简要回答问题。

Once a king got two nice falcons(猎鹰) from his son. He had never seen such beautiful falcons

before. He loved them so much and he ordered the best falconer to train them to fly.

After several months, the king came to see how the training was going on. He found that one

falcon had already been able to fly high in the sky, while the other one was staying on the branch(树枝) of a tree quietly without moving.

The king called all his falconers together and ordered them to try every way they could to make it fly. But none of them succeeded. One day, while the king was taking a walk in the forest,

an idea came to his mind. He decided to find someone who knew the natural environment well to

solve the problem. Then he sent for a farmer who lived in the forest into his palace to train it at once.

The next morning, the king saw the other falcon flying above in the sky freely. "It is unbelievable!" shouted the king. "How could you make it happen?"

The farmer replied, “It's very easy. I just cut off the branch where the falcon rested.”

It is always the same to humans. We all have "two flying wings in our hearts as well, but we often seem not to notice them and stay where we feel safe and comfortable. We won't realize we can fly so high and freely until the "branch" we are resting on breaks.

1.Where did the king get the falcons?

2.Why did the king ask the farmer to train the falcon?

3.What did the farmer do to make the falcon fly?

4.What do you think of the farmer?

5.To reach high, can we stay where we feel safe and comfortable?

1.From his son 2.Because he lived in the forest and knew the natural environment well. 3.He cut off the branch where the falcon rested 4.He is clever 5.No, we can’t 【解析】文章讲述了国王的两个猎鹰,一个能...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网