题目内容
【题目】A. History helps me become more mature(成熟的). I used to believe that life is simple to understand. Now I know that we shouldn't make simple judgements. People aren't " good" or "bad" ; things aren't " true" or " false".
B. Francis Bacon wrote, " Histories make men wise. " I agree with that. If you know history you will respect the past and be confident about the future. History tells you where you come from, where you are and where you are going. That is the power of history. Don't you think so?
C. What are teenagers nowadays crazy about? Popular songs? Harry Potter books? Sports or online games? For me, the answer is history.
D. History has also made me mentally(精神上) stronger. I'm more responsible now. I have learned useful things about myself from studying the rise and fall of the kings and queens. When I studied Chinese history between 1840 and 1949, I knew I must be a strong person and do my best for China.
E. History occupies much of my free time. Since I was 10, I've been reading history books, collecting old maps and visiting museums. I always get excited when people around me talk about history. I have learned a lot from history. It has helped me deal with the problems of growing up.
阅读并给5个段落正确排序,使短文意思通顺,内容完整,并将其标号填写在下面题号后的横线上。
【答案】
【1】C
【2】E
【3】A
【4】D
【5】B
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了作者非常着迷历史,他认为历史可以让人尊重过去,对将来有信息。历史还告诉了你来自哪里,现在在那里,将来去哪里。
【1】对比其他各段可知C引出了历史这一话题,故填C。
【2】根据上一段作者着迷历史,所以这一段描述我对历史爱的过程。故选E。
【3】根据上文的启下句It has helped me deal with the problems of growing up.故填A。
【4】根据D项的also,故填D。
【5】根据该段是总结段,故填B。
【题目】 Wang Wei’s House
Second floor | The Wangs’ bedroom | Wang Wei’s bedroom | Wang Fei’s bedroom | Study | Bathroom | |
First floor | Living room | Dining room | Kitchen | Bathroom | Garage (车库) | |
【1】There are three bedrooms on the second floor.
【2】The study is next to Wang Wei’s bedroom.
【3】We can’t see a bathroom upstairs.
【4】The dining room is between the living room and the kitchen
【5】There are two floors in Wang Wei’s house,
【题目】书面表达
上周,我们对20位学生遇到的各种“烦恼”进行调查,请你阅读下面这份调查结果,然后从中选择你认为最大的烦恼,并根据自己的实际经验或体会给出建议。
要求:1.描述下面表格中关于“烦恼”的调查结果。
2.选出你认为最大的烦恼,并根据自己的实际经验或体会给出建议。
3.逻辑清楚,语句通顺,行文流畅,自由发挥观点不限。
4.字数80词左右。开头已给出,不计入总词数。
Problem survey | |
Problems | Numbers of students(学生数) |
Have too much homework and too many after-school classes. | 6 |
Don’t get good grades at school. | 5 |
Parents always compare them with others. | 3 |
Don’t get on well with classmates and feel lonely at school. | 4 |
Become fat. | 2 |
Last week, we asked 20 students about their “problems” in life. _________________