题目内容

【题目】根据对话内容,从方框内的选项中选出能填人空白处的最佳选项,其中有两个选项为多余选项

A Hello, Mrs Smith! Welcome to my house

B: Thanks for your invitation, Mrs King.

A.1

B: Sure

A: 2

B: Some Pu'er would be great, thanks.

A: Sure. I have just got some from my Chinese friend. He is from Yunnan and he bought

it in a shop there.

B: 3.

A: You're right. Chinese tea is drunk by people all over the world.

B: Wow, this cup is beautiful and a little heavy.4

A: It is made of silver. I have many tea sets like this.5

B: Sounds good

A. What's it made of?

B How much is it?

C. Where is it made?

D, What kind of tea would you like?

E. I'm interested in collecting them

F. Please have a seat, and would you like some tea?

G. I know China is famous for tea.

【答案】

1F

2D

3G

4A

5E

【解析】

King夫人邀请Smith夫人来家里做客,他们一起谈论了中国的茶叶,他们都非常喜欢喝中国茶,而且King夫人非常喜欢收集茶具。

1句意:-请坐,要喝点茶吗?-当然。根据下文的回答Sure可知,这里应提出一个建议,再结合上文的情景Hello, Mrs Smith! Welcome to my houseSmith夫人去King夫人家做客,所以这里应表示让客人坐下,并上茶。故选F

2句意:-你想喝什么茶?-普洱茶很棒,谢谢。根据下面的回答Some Pu'er would be great, thanks可知,这里问对方喝什么种类的茶,故应选D

3句意:-我知道中国因为茶而出名。-你说得对,全世界的人都喝中国茶。根据下面的回答You're right. Chinese tea is drunk by people all over the world可知,他们谈论的是中国才茶叶,是非常出名的。故应选G

4句意:-哇,这个茶杯很漂亮,而且有点重,它是什么制成的?-它是银制的。根据下面的回答It is made of silver可知,这里问的是茶杯是用什么材料制成的,故应选A

5句意:-我有很多像这样的茶具,我对收集他们很感兴趣。-听起来很好。根据上句话I have many tea sets like this可知,King夫人有很多这样的茶具,所以她是非常喜欢收集这些东西,故E选项符合语境。

这个对话是在King夫人和Smith夫人之间进行的,King夫人邀请Smith夫人来家里做客,他们谈论了中国的茶叶。对话内容比较简单,贴近学生们的日常生活,所谈论的话题学生们也比较熟悉。题型是补全对话,要求从七个选项中选出五个补充对话,有两个选项是多余的。做题时,应先通读对话,了解大意;然后阅读选项,弄清楚每个选项的意思;接下来根据上下文语境的提示做题。例如第2小题,根据下面的回答Some Pu'er would be great, thanks可知,普洱是一种茶叶,所以这里问对方喝什么种类的茶,故应选D。再如第4小题,根据下面的回答It is made of silver可知,这里问的是茶杯是用什么材料制成的,故应选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读表达

If you want to make friends, what should you do?

Steps:

Try to look on the bright side of things.

Look for groups in your area that do something you are interested in. Maybe you will learn some new skills and meet some peopole who have many things in common with you.

Tips(建议,诀窍):

2Contact your friends at least once a week by telephone or e-mail, or by visiting them to find out how they are. Remember important things about them such as birthdays and weddings(婚礼).

If you have an argument with your friends,say sorry first.

Remember never to leave old friends just because you have made some new ones.

Listen to others carefully. It’s better to be a good listener.

Be different. Don’t try to change others through your own ideas.

Warnings:

Never ask or give away(泄密)a friend’s secret.

(4)Don’t be a friend to stand up for what is right.

You’d better not give your ID number, phone number or your home address to people that you have just made friends with.

1How many steps should you do if you want to make friends according to the passage?

______________________________________________________________________

2The under lined word “contact” means”_______________”.(可以使用汉语或英语)

3What tips are mentioned in the passage?(at least two

______________________________________________________________________

4请把(4)处划线的句子翻译成汉语。

_______________________________________________________________________

5Give a title to the passage.

______________________________________________________________________

【题目】根据短文内容, 从方框中选出五个句子填入文中空缺处, 使短文内容完整正确。(选项EAB,选项FCD

A young man went to visit a wise man who lived deep in the mountain. He wanted to ask for wisdom of life.

“Excuse me! 1Is it the day we were born or the day we die? Is it the day we fall in love or the day we are successful?” the young man asked.

“None. The most important day in our lives is today. ” the wise man replied calmly.

“Why?” the young man was very surprised. “2

“No. Nothing has happened today.”

“So is it because of my visit?”

“Even if nobody visited me today, today is still very important, because today is the only wealth we have. No matter how important yesterday is, it has gone by; 3No matter how ordinary and boring today is, it is in our hands.”

The young man still wanted to ask something, but the wise man stopped him and said, “When we are talking about the importance of today, we have wasted a lot of it. 4

Having understood this, the young man nodded and then went down the mountain.5Therefore, what we should do now is to forget yesterday and tomorrow and catch hold of today!

A. Is it because there is some unusual event taking place today?

B. Actually today is the only wealth and chance we have.

C. No matter how wonderful tomorrow may be, it hasn't come.

D. Could you tell me what is the most important day in our lives?

E. That is to say, part of ‘today’ has passed.”

F. The young man didn’t understand.

A. Is it because there is some unusual event taking place today?

B. Actually today is the only wealth and chance we have.

C. No matter how wonderful tomorrow may be, it hasn't come.

D. Could you tell me what is the most important day in our lives?

E. That is to say, part of ‘today’ has passed.”

F. The young man didn’t understand.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网