题目内容
【题目】 Kids need to spend time using electronic devices.
Do you love to surf the Internet, listen to music, WeChat, and talk on a cell- phone? If yes, you won’t be alone. A recent study has some surprising news: Kids in the United States between the ages of 8 and 19 spend seven and a half hours a day on electronic devices. These include computers, smartphones, and video games. Some adults try to advance the idea that these devices waste kids’ time. However, some research surveys say this idea is wrong. In fact, the data show that technology can be helpful to kids.
Critics say that kids stare at computers and TVs all day and do not get enough exercise.
One study by the National Institutes of Health says that action video games may help increase kids’ visual attention. In addition, using interactive media can give kids good structure for learning. It can also help them learn to switch tasks effectively. Kids also need to use the Web to get information. Many argue that learning to use the Web responsibly sharpens kids’ reasoning abilities.
Today’s world is wired, and not just for fun. The jobs of the future depend on kids who are in!
▲
An alarming report states that young people spend an hour more per day on computers, smartphones, television, and other electronic media than they did 5 years ago. Nearly 7 out of 10 kids have cellphones. Just 5 years ago, 4 out of 10 had them. Are these devices harmless or hurtful to the well-being of young people? A close analysis of several studies shows that there are plenty of disadvantages of these devices.
The Internet is supposed to be a great tool for learning. Do kids who love computers do better in the classroom? According to one report, getting electronic devices does not automatically bring high marks in school.
【1】Why are some adults in Para. 2 against the electronic devices?
A.Because they think electronic devices hurt their family relationship.
B.Because they think electronic devices are bad for kids’ health.
C.Because they think electronic devices waste their valuable money.
D.Because they think electronic devices waste kids’ valuable time.
【2】How many advantages of using electronic devices are mentioned in Para. 4?
A.3.B.4.C.5.D.6.
【3】Which sentence is suitable to fill in the “ ▲ ” line?
A.Electronic media is also great for young people.
B.Electronic media is harming kids.
C.Electronic media doesn’t matter our life.
D.Electronic media is influencing our kids.
【4】Which is the best title for this passage?
A.Try to Use Electronic Devices Less
B.Kids Should Use Electronic Devices Freely
C.Are electronic devices good for kids?
D.Can kids use electronic devices responsibly?
【答案】
【1】D
【2】C
【3】B
【4】C
【解析】
本文主要讲电子媒介是否对孩子的健康发展有好处,一些人认为是有帮助的,但是也有一些人认为它们危害到了孩子们的发展。
【1】细节理解题。根据文中Some adults try to advance the idea that these devices waste kids’ time.一些成年人试图提出这样的观点:这些设备浪费了孩子们的时间。可知,本题选择D。
【2】细节理解题。根据文中One study by the National Institutes of Health says that action video games may help increase kids’ visual attention. In addition, using interactive media can give kids good structure for learning. It can also help them learn to switch tasks effectively. Kids also need to use the Web to get information. Many argue that learning to use the Web responsibly sharpens kids; reasoning abilities.美国国立卫生研究院(National Institutes of Health)的一项研究称,动作类电子游戏可能有助于提高儿童的视觉注意力。此外,使用互动媒体可以给孩子一个良好的学习结构。它还可以帮助他们学习如何有效地转换任务。孩子们也需要使用网络来获取信息。许多人认为学习负责任地使用网络可以提高孩子们的推理能力。可知一共提出五个优势,所以本题选择C。
【3】细节理解题。根据文中Are these devices harmless or hurtful to the well-being of young people? A close analysis of several studies shows that there are plenty of disadvantages of these devices.这些设备对年轻人的健康是无害的还是有害的?对几项研究的仔细分析表明,这些设备有很多缺点。可知,本题选择B。
【4】主旨大意题。根据文中In fact, the data show that technology can be helpful to kids.和A close analysis of several studies shows that there are plenty of disadvantages of these devices.事实上,数据显示,科技可以帮助孩子。对几项研究的仔细分析表明,这些设备有很多缺点。可知,本文主要讲电子媒体是否会对孩子有好处,所以本题选择C。