题目内容
【题目】 An old cowboy was riding his trusty horse followed by his honesty dog along an uncommon road. The man was enjoying the new scenery(风景), when he suddenly remembered dying. He realized that the dog beside him had been dead for years and so had his horse. He wondered what was happening, and where the road was leading them.
After a while, they saw a tall arch topped by golden letter "H" and a gate in the arch that looked like mother-of-pearl. The street that led to the gate looked like gold.
He rode toward the gate and saw a man at a desk. Thirsty and tired out by his journey, he called out," Excuse me, where are we?"
"This is Heaven, sir," the man answered.
"Wow! Would you happen to have some water?" the cowboy asked.
"Of course, sir. Come right in, and I'll have some ice water for you."
"Can I bring my partners, too?"
"I'm sorry, sir, but we don't accept pets."
The cowboy thought for a moment, then turned back to the road and continued riding, his dog running by his side.
After another long ride, he came to a dirt road leading through a gate that looked as if it had never been closed. As he went closer to the gate, he saw a man inside, leaning against a tree and reading a book. “Excuse me,” he called to the man. "Do you have any water?"
"Sure, there's a pump right over there. Help yourself."
"How about my friends here?" the cowboy pointed at the dog and his horse.
"Of course! They look thirsty, too," said the man.
The three went through the gate and sure enough, there was an old-fashioned hand pump with buckets(水桶)beside it. The cowboy took a long drink, as did his horse and dog. "What do you call this place?" the cowboy asked the man who was still standing by the tree.
"This is Heaven," he answered.
"That's strange," the cowboy said. "The man down the road said that was Heaven, too."
"Oh, you mean the place with the shinning, gold street and fake pearly gates? That's Hell." "Doesn't it make you angry when they use your name like that?"
"Not at all. Actually, we’re happy they screen out the folks who would leave their best friends behind."
根据材料内容选择最佳答案。
【1】The cowboy didn't know about________.
A.his deathB.his destinationC.his partnersD.his partners’ death
【2】The cowboy thought for a moment and continue riding because________.
A.he didn't like ice water served here
B.he was unwilling to be separated from his friends
C.he believed he would find the real Heaven
D.he disliked the rule of forbidding keeping pets here
【3】What does the underlined word “pump” mean?
A.水井B.水池C.水泵D.水缸
【4】According to the passage, which is the TRUE statement about the man in Heaven?
A.He thought only people who wouldn't leave their friends behind can go to Heaven.
B.He was angry with the man in Hell.
C.He wasn't used to keeping open house for travelers.
D.He enjoyed having pets around.
【5】Which of the following can be the best title for the passage?
A.A Long JourneyB.Heaven and HellC.Friends in HeavenD.A Kind Cowboy
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【4】A
【5】D
【解析】
本文通过讲述了一个由于没有抛弃朋友才最终进入天堂的牛仔的故事,告诉我们永远不要抛弃自己的朋友,善因终会得善果。
【1】细节理解题。根据文中he suddenly remembered dying. He realized that the dog beside him had been dead for years and so had his horse可知,他意识到他以及随行的狗和马都已经死了。所以A、C、D都是“他知道的”,而B项“目的地”通过下文两次问这是哪儿,可知他不知道目的地是哪里。故选B。
【2】推理判断题。根据文中Can I bring my partners, too和I’m sorry, sir, but we don’t accept pet可知,牛仔遇到的第一个人不允许他带着狗和马一起喝水,所以他继续前行是不想抛弃随行的同伴。故选B。
【3】词义猜测题。根据文中句子there was an old-fashioned hand pump with buckets(水桶)beside it中的an old-fashioned hand(一个老式的手动的),以及下文的“Help yourself.”请自便,可以推测出,让牛仔自己用水泵打水来喝,pump应该是“水泵”。故选C。
【4】细节理解题。根据文中Doesn’t it make you angry when they use your name like that和Not at all Actually, we’re happy they screen out the folks who would leave their best friends behind可知,天堂里的人并不生气,相反,正是地狱的谎言才能筛选出对朋友不离不弃的人进入天堂。所以A选项是正确的,B选项是错误的;根据文中“Sure , there’s a pump right over there. Help yourself.” “How about my friends here?” the cowboy pointed at the dog and his horse. “Of course! They look thirsty, too,” said the man.可知,C选项是错误的;而D选项文中并没有提到,所以这里A选项是正确的,故选A。
【5】最佳标题题。根据文章的理解及文章最后Not at all. Actually, we’re happy they screen out the folks who would leave their best friends behind.可知,文章主要是说不抛弃朋友的人才有资格进入天堂。表示牛仔不抛弃朋友的举动为自己赢得了进入天堂的门票。故选D。