题目内容
【题目】 Kids in primary schools in Bellaire, Ohio, US have something to sing about. For the past several years, public primary schools in that town didn't offer music classes. They didn't have the money to pay for them. But now they have got the money to bring back music.
Many school officials (行政官员) across the US say music classes get students excited about going to school. Also, studies have shown that music classes may boost brainpower (促进脑力). For example, researchers from the University of Southern California did a study. They found that the brains of 10 and11-year-olds who learned to play a musical instrument developed faster than the brains of kids who didn't.
Though most people aren't opposed to teaching music in schools, not everyone says it's necessary. Many school teachers say that learning music means less time spent on maths, writing and science, all of which may be more useful to students later in life. Here's what two kids think.
Music should be taught in school for the simple reason that it makes learning more fun. We have music classes at my school, and I love them! In 2018, a research company called Grunwald Associates did a survey (调查) on music education. More than 60% of parents whose kids took music classes in school said their child is more focused (专注的).
Noah
At my school, we don't have music classes. I think that's OK because it gives us more time to focus on main subjects, like reading and maths. It's more important to learn these subjects than it is to learn how to play a musical instrument. If someone wants to take music classes, he or she can do it outside of school. I take piano classes after school, so it doesn't take time away from my other classes.
Sophia
【1】Paragraph 2 uses an example to show that________.
A. students in the US like going to school
B. students in the US like taking music classes
C. music classes are good for students' brain development
D. 10 and 11-year-olds learn to play musical instruments faster
【2】What do the underlined words "opposed to" in Paragraph 3 mean in Chinese?
A. 理解B. 精通C. 研究D. 反对
【3】Which of the following does Noah probably agree with?
A. Music adds fun to learning.B. Schools should do music research.
C. Music is useful to students later in life.D. Schools should make music classes simple.
【4】What can we learn about Sophia?
A. She hates reading and maths.B. She thinks it is boring to play the piano.
C. She goes home immediately after school.D. She studies in a school without music class
【答案】
【1】C
【2】D
【3】A
【4】D
【解析】
文章大意:本文描述了美国一个州的小学关于音乐的故事,研究表明学习乐器比不学乐器大脑发育快,和两个孩子对音乐课的不同态度。
【1】细节理解题。根据Also, studies have shown that music classes may boost brainpower (促进脑力). 此外,研究表明音乐课可以提高智力(促进智力)。故选C 。
【2】细节理解题。根据Though most people aren't opposed to teaching music in schools, not everyone says it's necessary. 虽然大多数人并不反对在学校教授音乐,但并非每个人都认为这是必要的。可知,故选D。
【3】细节理解题。根据Music should be taught in school for the simple reason that it makes learning more fun学校应该教音乐的原因很简单,因为它使学习更有趣。可知,故选A。
【4】细节理解题。根据At my school, we don't have music classes. 在我的学校,我们没有音乐课。可知,她在没有音乐课的学校学习,故选D。