题目内容
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。,选项中有两项为多余选项。
Crows Have Had a Bad Press
【1】 They are smarter than any cat and sometimes children too. But despite this, they have a bad reputation.
“There are a few reasons for this,” says Kevin J. McGowan, a U.S. bird expert, who has studied crows for 25 years. “One is that they’re black, and in western European culture, that’s bad. 【2】 So somebody died, lying on the side of the road, and the crows came in and picked at it because there it was, free food. ”
Crows are also attacked by gardeners. It’s not deserved, says John Marzluff, professor of wildlife science at the University of Washington. U.S. Marzluff says crows do more good than harm to a garden. “They eat a great variety of crop pest insects,” he said, “so in the family garden they are a good natural insecticide.”
【3】
Crows have strong family values. They come closer to human beings in social behavior than any other animal studied. Crow society is family-based. 【4】 . When you see a number of crows gathering, they’re usually family groups that are helping each other make a living.
A crow has a big “vocabulary”. It can make around 30 calls unique to itself, each with a different meaning. From their calls, crows can tell the difference between family members, neighbors and strangers.
Young crows like to play. They get an object like a leaf or a feather and they chase eac other around, trying to get the object. Then whoever gets it gets chased.
【5】 They let others know when they are calm, angry, fearful and playful. Some crow emotions and behavior are amazing, such as leaving goodies-candy, keys or shiny glass-for people who feed them, or pooping on the cars of people who bother them.
A. Crow emotions are wonderful
B. Here is something more about crows that you might not know.
C. Young crows show respect for their parents as humans do.
D. They also get associated with death because in Europe there are no vultures(秃鹰).
E. Crows are very smart.
F. Crows express emotions.
G. Parents take care of their kids, just like people.
【答案】
【1】E
【2】D
【3】B
【4】G
【5】F
【解析】
试题分析:文章讲述了乌鸦负面印象的原因,以及人们所不知的乌鸦形象。
【1】E考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下一句:他们比任何一只猫都更聪明,有时孩子也是如此。可知此处内容是说乌鸦非常聪明。故选E。
【2】D考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下一句:有人死了,躺在路上,乌鸦们来了开始吃,因为那里有免费的食物。可知此处内容是乌鸦也会在有死人的地方出现吃他们的尸体。故选D。
【3】B考查对上下文的理解和推理判断能力。根据段意:乌鸦有很强的家庭价值。他们比其他任何研究的动物更接近人类的社会行为。可知此处是人们所不知道的有关乌鸦的事情。故选B。
【4】G考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上一句:乌鸦社会是以家庭为基础的。根据下一句:当你看到一些乌鸦聚集的时候,他们通常是互相帮助的家庭群体,互相帮助,互相帮助,互相帮助,互相帮助。可知此处内容是有关乌鸦父母与孩子的。故选G。
【5】F考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下一句:他们让别人知道当他们冷静,愤怒,恐惧和顽皮。可知此处乌鸦也是有情绪的。故选F。