题目内容

Dear Mona,
Can you bring these things to me ? My math book, my jacket and my dictionaries. My math book is on the bed. The jacket and the dictionaries are on the sofa.
Thanks,
Eric
Dear Frank,
Your uncle’s tapes are on dresser. Please take them to school. He needs them.
Thanks,
Mom
Dear sister,
I need my jacket and CDs. The jacket is on the bed. The CDs are on the table.
Thanks,
Mike
Dear Mike,
Here is your jacket. Your CDs are not on the table. I can’t bring them to you.
Yours,
Linda
【小题1】Where are Eric’s dictionaries ?
A.On the bed. B.On the sofa.
C.On the dresser. D.On the table.
【小题2】         needs tapes.
A.Eric B.Frank’s uncle
C.Mona D.Frank’s mom
【小题3】Are Mike’s CDs on the table ?
A.Yes, it is. B.Yes, they are.
C.No, they aren’t. D.No, it isn’t.
【小题4】        are on the bed.
A.Eric’s math book and Mike’s jacket
B.Eric’s math book and Frank’s jacket
C.Mona’s math book and Mike’s CDs
D.Mike’s jacket and Franks’ tapes
【小题5】Mike is Linda’s          .
A.father B.uncle
C.grandfather D.brother

【小题1】B
【小题2】B
【小题3】C
【小题4】A
【小题5】D

解析试题分析:图表以四个留言条的形式进行了介绍:亲爱的蒙娜,你能把这些东西给我吗?我的数学书,我的外套和我的词典。我的数学书在床上。这件夹克和词典都在沙发上。谢谢,埃里克。还列举了三个信息内容。
【小题1】细节理解题。问题:埃里克的字典在哪?联系原文:The jacket and the dictionaries are on the sofa.句意:这件夹克和词典都在沙发上。结合选项第二项正确。故选B
【小题2】细节理解题。问题:谁需要磁带?联系原文第二栏信息内容:Your uncle’s tapes are on dresser. Please take them to school. He needs them.句意:叔叔的磁带在梳妆台上。请送他们去学校。他需要他们。明确指出是弗兰克的叔叔需要磁带。故选 B
【小题3】细节理解题。问题:迈克的光盘在桌上吗?联系原文第四栏信息:Your CDs are not on the table. 句意:你的光盘不在桌子上。因此做否定回答。故选C
【小题4】细节理解题。问题:什么物品在床上。结合图表中的信息:第一栏中的埃里克的数学书在床上;第三栏信息中迈克的夹克在床上。因此选择第一项。故选A
【小题5】细节理解题。问题:迈克是琳达的什么? 联系第三栏信息内容,迈克给琳达的信息中称她为妺妺,因此迈克是琳达的哥哥。故选D
考点:图表信息类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

Do you want to be in good health?Try to do the following things!You can become stronger.
Drink eight cups of water every day. Water helps your body in many ways. If you feel thirsty,just have a cup of water.
Don’t forget to eat your breakfast. Breakfast gives you everything your body needs for the morning,so do not forget your breakfast.
Get enough calcium(钙). Your bones(骨头) need it. Milk has more calcium. You may also drink orange juice with calcium in it.
Go for a walk every day after meals. Walking is good exercise,and people need exercise for good health. It’s better to walk after meals.
Stretch for five minutes after sitting for one or two hours. Stretching your arms and legs is good for your body.
Use your brain every day. For example,you can do crossword puzzles or read a new book..
Have a rest about twenty minutes when you are tired. You may do something different to have a break. For example,get up and walk. Or sit down to listen to music.
【小题1】How many things does this passage mention for you to do if you want to keep healthy?

A.Five. B.Six. C.Seven. D.Eight
【小题2】Which meal can provide what your body needs for the morning?
A.Breakfast. B.Lunch.
C.Dessert. D.Diner.
【小题3】It’s better to take a walk after meals,isn’t it?
A.No, it isn’t. B.Yes, it is.
C.No, it doesn’t. D.Yes, it was.
【小题4】What does the word “stretch”mean in Chinese?
A.锻炼 B.跳跃 C.跑步 D.伸展
【小题5】What is the best title of this passage?
A.It’s Important to Keep Healthy
B.Ways to Keep Healthy
C.Why People Do Exercise
D.Take Care of Yourself

 
Colors
 
Makes you feel ….
 
Opinions
 
 
Blue
 
 
Safe
 
David: I like blue. I have a clothes shop, and I find when I changed the wall’s color to blue, my clothes sold better. Someone told me that blue can make people feel safe.
 
 
Green
 
 
Energetic
 
Mary: I am a nurse. I heard that green can make people feel energetic. Because it is the color of nature, it can also give people a feeling of hope. It is my favorite.
 
 
Red
 
 
Lucy
 
Li Ming; I like red. In our country, red means good luck. For example, during the Spring Festival, most Chinese people like wearing red clothes, because we believe it will bring us good luck in the future.
 
 
Orange
 
 
Happy
 
Sam: I like orange because it is a warm color. When I am sad, if I see something orange or wear orange clothes, I will feel better. I like buying things that are orange —— bags , caps ,cups, anything ! I live in an orange word!
 
 
Black
 
 
Powerful
 
Linda: I think black is a powerful color .we know that the leaders of a country always wear black clothes. And it makes people look thin.
 
根据材料内容选择最佳答案,将其标号填入题前括号内。
【小题1】Of the following people, who likes orange best?
A.David. B.Mary 
C.Sam D.Linda 
【小题2】If you want to give a gift to a friend  who is sad , which of the following is the best ?
A.An orange pencil case 
B.A blue coat 
C.A green cup 
D.A black wallet 
【小题3】Why do Chinese like red ?
A.They think red gives them a feeling of hope. 
B.They think red makes them feel safe. 
C.They think red brings good luck. 
D.They think red makes them powerful. 
【小题4】If you want to look like all of the other people in the government, which color will you wear?
A.Red B.black 
C.Green D.Orange 
【小题5】Which of the following is TRUE?
A.Sam thinks fat people should wear green clothes. 
B.Linda is a nurse, and she likes green. 
C.Li Ming thinks red is a lucky color. 
D.Mary thinks orange gives people a feeling of hope. 

What are you going to do if you are in a burning house? How will you escape? Do you know how to save yourself? Please read the following passage.
Escaping from a fire is a serious matter. Knowing what to do during a fire can save your life. It’s important to know the ways you can use and show them to everyone in the family, such as stairways and fire escapes, but not elevators.
From the lower floors of the buildings, escaping through windows is possible. Learn the best way of leaving by windows with the least chance of serious injury.
The second floor window is usually not very high from the ground. Of course, it is safer to jump a short way than to stay in a burning building.
Windows are also useful when you are waiting for help. Be sure to keep the door closed. Or smoke and fire may come into the room. Keep your head low at the window to be sure you get fresh air rather than smoke that may get into the room.
On a second or third floor, the best windows for escape are those that open onto a roof . From the roof a person can drop to the ground more safely. Dropping onto hard ground might end in injury. Bushes and grass can help to break a fall.
根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
【小题1】It’s serious to know how to escape from a fire.
【小题2】In a fire we can use elevators to come down.
【小题3】Windows can’t be used when you are waiting for help.
【小题4】Doors must all be open so that smoke can come into the room.
【小题5】The passage may help save your life in a fire.

Many teenagers feel that the most important people in their lives are their friends. They believe that their family members, and even their parents, don’t know them as well as their friends do. In large families, it is quite often for brothers and sisters to fight with each other and then they can only go to their friends for advice.
It is very important for teenagers to have one good friend or a group of friends. Even when they are not with their friends, they usually spend a lot of time talking among themselves on the phone. This communication(交流) is very important in children’s growing up, because friends can discuss something difficult to say to their family members.
However, parents often try to choose their children’s friends for them. Some parents may even stop their children from meeting their good friends. Have you ever thought of the following questions?
Who choose your friends?
Do you choose your friends or your friends choose you?
Have you got a good friend your parents don’t like?
Your answers are welcome.
【小题1】 Many teenagers think their ______ know them better than their parents do.

A.friends B.parents
C.brothers and sisters D.family members
【小题2】 When teenagers stay alone, the usual way of communication is _____.
A.to go to their friends
B.to talk with their parents
C.to have a discussion with their family by phone
D.to talk with their friends on the phone.
【小题3】Which of the following is different in meaning from the sentence “Some parents may even stop their children from meeting their good friends?”
A.Some parents may even not allow(允许)their children to meet their good friends.
B.Some parents may even ask their children to stay away from their good friends.
C.Some parents may even not let their children meet their good friends.
D.Some parents may want their children to meet their good friends.
【小题4】 The sentence “Your answers are welcome.” means _________.
A.You are welcome to have a discussion (讨论) with us.
B.We’ve got no idea, so your answers are welcome.
C.Your answers are always right.
D.You can give us all the right answers.

Being a writer
Some children wish to be writers some day. They want to write stories or books for people to read. That’s good! It’s good to write something for people to read! But they should know that they need to be good readers first before they really are good writers. They should read a lot of books. And read for hours every day instead of watching TV and spending a lot of time to do the reading homework. Then you have time to read many other books for fun. Because of more fun in reading , you want to look for more books to read.
Before you decide to be a good writer, you’d better say to yourself, “I must read and read and read and read more and more!”
【小题1】This article mainly tells us that_______.

A.some children wish to be writers some day.
B.it is good to write something for people to read.
C.reading can make you a good writer
D.writers like to read more books for fun.
【小题2】Some children want to be writers______.
A.because they want to be good readers.
B.to write stories or books for people to read.
C.to find good work some day
D.to get more money to keep a family
【小题3】It’s good for children________.
A.to do a lot of reading
B.to watch TV in the evening
C.to have wishes sometimes
D.to be good writers right now
【小题4】Reading can__________.
A.help you to do a good player.
B.help you write well
C.make your work better
D.make you watch more TV at home
【小题5】From the passage we know that_________.
A.all children like to be writers
B.people like to read for children
C.all writers are children
D.children need to read more and more books.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网