题目内容

 
Colors
 
Makes you feel ….
 
Opinions
 
 
Blue
 
 
Safe
 
David: I like blue. I have a clothes shop, and I find when I changed the wall’s color to blue, my clothes sold better. Someone told me that blue can make people feel safe.
 
 
Green
 
 
Energetic
 
Mary: I am a nurse. I heard that green can make people feel energetic. Because it is the color of nature, it can also give people a feeling of hope. It is my favorite.
 
 
Red
 
 
Lucy
 
Li Ming; I like red. In our country, red means good luck. For example, during the Spring Festival, most Chinese people like wearing red clothes, because we believe it will bring us good luck in the future.
 
 
Orange
 
 
Happy
 
Sam: I like orange because it is a warm color. When I am sad, if I see something orange or wear orange clothes, I will feel better. I like buying things that are orange —— bags , caps ,cups, anything ! I live in an orange word!
 
 
Black
 
 
Powerful
 
Linda: I think black is a powerful color .we know that the leaders of a country always wear black clothes. And it makes people look thin.
 
根据材料内容选择最佳答案,将其标号填入题前括号内。
【小题1】Of the following people, who likes orange best?
A.David. B.Mary 
C.Sam D.Linda 
【小题2】If you want to give a gift to a friend  who is sad , which of the following is the best ?
A.An orange pencil case 
B.A blue coat 
C.A green cup 
D.A black wallet 
【小题3】Why do Chinese like red ?
A.They think red gives them a feeling of hope. 
B.They think red makes them feel safe. 
C.They think red brings good luck. 
D.They think red makes them powerful. 
【小题4】If you want to look like all of the other people in the government, which color will you wear?
A.Red B.black 
C.Green D.Orange 
【小题5】Which of the following is TRUE?
A.Sam thinks fat people should wear green clothes. 
B.Linda is a nurse, and she likes green. 
C.Li Ming thinks red is a lucky color. 
D.Mary thinks orange gives people a feeling of hope. 

【小题1】C
【小题2】A
【小题3】C
【小题4】B
【小题5】C

解析试题分析:文章介绍了几种颜色给人的感觉,及几个人对不同颜色的观点。
【小题1】细节理解题。通过orange栏信息可知,Sam最喜欢橙色。故选C。
【小题2】细节理解题。通过orange栏Sam说的第二句话,当我难过的时候,如果我看到橙色的东西或穿橙色的衣服会感觉比较好。故选A。
【小题3】细节理解题。通过red栏信息可知,在我国红色意味着好运。故选C。
【小题4】细节理解题。通过black栏信息可以得知,国家的领导人总是穿黑色的衣服。故选B。
【小题5】细节理解题。通过red栏信息可以得知,中国人认为红色是幸运的颜色。故选C。
考点:社会类阅读。

练习册系列答案
相关题目

"China Dream" is a hot topic of 2013. Many Chinese young people are inspired by China Dream.Everyone has his own dreams. They give us courage and confidence to keep us going through difficulties.Here is some advice on how to realize our beautiful dreams.
Never giving up is the key to making our dreams come true. We may fail from time to time, but we can learn from failure, correct our mistakes and try again until we achieve our goals. Our life is like a long journey which is not full of roses. It sometimes has wind and rain. We believe rainbows will appear after storms.
Cooperation is also necessary.  Everyone likes a person who is good at cooperating with others. Besides, in our society most problems can't be solved by one person alone. Cooperation is becoming one of the most important ways for people living in the developing society.
At the same time, we should learn to examine our abilities because it helps us know our advantages and disadvantages and get a full control of ourselves. Then we may be confident enough to face challenges.
Follow the suggestions above, and our dreams are sure to come true.
【小题1】How many suggestions of making dreams come true are mentioned in this passage?

A.One. B.Two. 
C.Three. D.Four. 
【小题2】The underlined word "It" in the second paragraph refers to "        "
A.never giving up our dreams 
B.our life 
C.making our dreams come true 
D.learning from failure 
【小题3】Which is the best title for this passage?
A.China Dream  
B.Cooperation is necessary 
C.Examine our abilities 
D.Advice on how to realize our beautiful dreams 

Russian girls think he is the ideal boyfriend. Thousands of Japanese teenagers applied for just a few minutes to practice judo with him. His cool image is on the front pages of newspapers and magazines. Do you know who he is ? Yeah, he’s Vladimir Putin who was named “Person of the Year of 2008” by Time.
Putin was born in Leningrad in 1952. He entered Leningrad State University’s law department in 1970. When he became President of Russia in 2000, he found the country in great difficulty. In his 8 years as president, he guided his nation through a remarkable transformation .Russia’s economy had grown a lot. Under his strong leadership, Russia was at the table of world power again.
Putin came to like judo and spy novels when he was a young boy. He relaxes by listening to classical music. Yesterday is his favorite Beatles’ song. He has a happy family. He is married to Lyudmila Alexandrovna Putina, with daughters, Yekaterina and Maria.
根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。
【小题1】 How old is Putin now?

A.65.B.57.C.58.D.61.
【小题2】Which subject did Putin mainly study when he was in the university?
A.Law. B.Economy.
C.English.D.Politics.
【小题3】What’s the meaning of the underlined word “table” in the passage?
A.桌子B.表格C.行列D.法案
【小题4】Which of the following is NOT true?.
A.Putin is good at judo.
B.Putin is very popular in Russia.
C.Russia’s economy developed quickly because of his leadership.
D.There are three people in Putin’s family.
【小题5】According to the passage, what may Putin do in his spare time to relax himself?
A.Listen to Mozart’s music.
B.Read love stories.
C.Dance with his wife.
D.Sing popular songs.

An old man was fishing on the bank of a river. A child came to see him fishing. The old man was really good at fishing and it didn’t take long for him to catch a full basket of fish. The old msn saw that the child was very cute(可爱), and he wanted to give her a whole basket of fish. But the child shook(摇) her head. The old man was surprised and asked, “Why don’t you want the fish?”
The child answered, “I want the fishing rod(竿) in your hands.”
The old man asked, “Why do you want the rod?”
“It doesn’t take long to eat all the fish in a basket. But if I have the fishing rod, I can go fishing by myself and I won’t be afraid of not having any more fish to eat.”
I think you will certainly say that the child is very smart. Wrong! If she doesn’t know how to fish, she can not have fish to eat, even though she has the fishing rod. It’s useless to only have a fishing rod. Fishing skills are the most important, not the fishing rod.
Too many people think that if they have a “fishing rod” in their life, they will no longer fear(害怕)the wind and rain. They are just like the child, who thought that if she had a fishing rod, she would have fish to eat.
【小题1】The old man was fishing on the bank of ______

A.a river B.a lake
C.a pool D.a stream
【小题2】Why did the child refuse(拒绝) the fish the old man gave her?
Because she didn’t like fish
Because she wanted his fishing rod
Because the old man had few fish
Because she wanted to learn fishing skills
【小题3】The writer thought the child was ________ after she explained why she didn’t want the fish.
A.smart B.hardworking
C.silly(傻的) D.creative(有创造力的)
【小题4】The article mainly tell us _________
A.if you have a “fishing rod” in your life, you won’t be afraid of anything.
B.If you have a fishing rod, you’ll have a lot of fish to eat
C.“fishing skills” are more important than “the fishing rod” in life.
D.“the fishing rod” is more important than the fish that people catch
【小题5】What is the best title for the article?
A.The Fishing Rod B.The Fishing Man
C.The Fishing Girl D.The fishing Experience

Can you speak to dolphins? Of course you can but you won’t be able to understand them! We interviewed a biologist and asked her what research on dolphin communication has shown. This is what she told us.
Just like dogs, cats and other mammals, dolphins communicate by using sound, vision (视觉), touch and taste. Each dolphin has its own signature whistle to identify itself and to call others. Dolphins don’t have the ability to smell, but their hearing and eyesight are excellent.
We also asked Jane if dolphins have got their own language. She told us that they have and that dolphins started talking to each other from birth. They make different sounds, including whistles, squeaks and click. Sometimes they even sound like a heavy metal band!
We then asked Jane if any interesting experiments have been done. She told us that a very interesting experiment had been done with a mother dolphin and her two-year-old baby in an aquarium. They talked to each other over the telephone! The two dolphins were in separate tanks which were connected by a special under water system. Unfortunately the biologists couldn’t understand what the dolphins were talking about because they haven’t been able to decode (转换) dolphin language yet. However, it was very clear that the dolphins knew what they were talking about.
Finally we asked Jane if there was hope that we would be able to understand dolphins in the near future. She told us that she and her team have been listening to dolphins for more than 17 years, using special equipment to record and analyze their language. Unfortunately they haven’t been able to decode it yet, but who knows — maybe one day we’ll get a phone call from a dolphin.
【小题1】It’s clear that ________.

A.we can speak to dolphins but not talk with
B.dolphins have not got their own language
C.researches on dolphins have just begun
D.only biologists know what dolphins talk about
【小题2】The best title of the reading may most probably be_______.
A.An Interesting Experiment
B.Mother Dolphin and Baby
C.Animal Talk
D.Further Research
【小题3】The word “analyze” in the reading mean________.
A.useB.translateC.copyD.study
【小题4】Which of the five senses haven’t dolphins got?
A.SmellB.TouchC.TasteD.Vision
【小题5】The interesting experiment tells us_______.
A.dolphins could talk in their own language
B.only mother dolphin was able to talk to her baby
C.the biologists can decode dolphin language
D.the two dolphins were talking by touch

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网