题目内容

【小题1】D
【小题2】C
【小题3】B

解析试题分析:
杰克是一个学生,他很健康,但今天他看上去好像病了,该去学校的时候,他还在床上。“今天我能呆在家里?我病了,”他告诉他妈妈。他的母亲摸了摸他的头。“好吧,但你必须自己照顾自己。我要去工作了,”她说。门关闭后,杰克从床上跳下来跑到厨房去吃早餐早餐后,杰克打开电视。他看一些漫画和VCD。十一点的时候,他给汤姆打电话,约他到家来玩。 这两个男孩玩电脑游戏整整一个下午。第二天,杰克说他感觉好多了,去学校。他们的数学老师克拉克小姐笑着说,“我们现在数学考试,昨天请假的学生太多了。”
【小题1】理解总结题,根据文中的语句““We are having the Maths test(测验) now, class. Too many students were at home yesterday.””理解可知,昨天应该数学考试,但因请假人太多,所以今天考试,故选D。
【小题2】细节理解题,根据文中的语句“At eleven he calls his friend Tom, who is “ill” too.”理解可知,Tom和Jack一样的情况,都是为了躲避考试而请假在家,说明他们在同一班级,故选C。
【小题3】理解归纳题,根据文中的语句理解可知,Jack想躲避考试,但是没有成功,所以当听到继续考试时,他感到很不高兴,故选B。
考点:故事类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

Like most English children, I learned foreign languages at school. When I made my first visit to the United States, I was sure I could have a nice and easy holiday without any language problem. But how wrong I was!
At the American airport, I was looking for a public telephone to tell my friend Danny that I had arrived. An American asked if he could help me. “Yes,” I said, “I want to give my friend a ring.”
“Well, that’s nice. Are you getting married?” he asked.
“No,” I replied, “I just want to tell him I have arrived.”
“Oh,” he said, “there is a phone downstairs on the first floor.”
“But we’re on the first floor now,” I said.
“Well, I don’t know what you are talking about. Maybe you aren’t feeling too well after your journey,” he said. “Just go and wash up, and you will feel a lot better.” And he went off, leaving me wondering where on earth I was: At home we wash up after a meal to get the cups and plates clean. How can I wash up at an airport?
At last we did meet. Danny explained the misunderstanding: Americans say “to give someone a call”, but we English say “to give somebody a ring”. When we say “to wash your hands”, they say “to wash up”. And Englishmen start numbering from the ground floor so the first floor is the second for Americans.
【小题1】The writer went to America by __________.

A.plane B.ship C.bus D.train
【小题2】The writer went to America for __________.
A.education B.business
C.holiday D.friendship
【小题3】The American thought “a ring” should be a __________.
A.phone call B.present
C.person D.letter
【小题4】 Englishmen usually wash up __________.
A.after dinner B.after a journey
C.when they are tired D.before they telephone someone
【小题5】 The third floor in England is the __________ floor in America.
A.first B.second C.third D.fourth

Who do you think are the most important people in your life, your parents, your sisters or brothers, or your friends? I think your answer must be “my friends”. Some teenagers often say their parents don’t understand them. In large families, brothers and sisters often argue with each other. So most of us think friends are the most important people in our lives.
It is very important for teenagers to have one good friend or a group of friends. As for the reason, it may be because we can discuss some private things with friends. Of course we won’t tell things to our family members.
However, parents often try to choose friends for us. They may even stop us from meeting some of our best friends. In fact, they do it just because they care for us too much. But they often neglect(忽视) our real feelings. How can you solve this problem? I think the best way is to find a right time to talk with parents about our real feelings.
根据短文内容,选择正确答案(10分)
【小题1】Many teenagers think      are the most important people in their live.
A、friends
B、brothers and sisters
C、family members
【小题2】It’s important for teenagers to have good friends because      .
A、friends can help them with their lessons
B、they have the same interests
C、they can discuss some private things with friends
【小题3】The underlined word “private” means “      ” in English.
A、public    B、personal    C、interesting
【小题4】Why do our parents even stop us from meeting friends?
A、Because they don’t think it’s the right time to meet friends.
B、Because they care for us too much.
C、Because our friends are not friendly.
【小题5】The writer thinks the best way to solve the problem is       .
A、to make more friends
B、to tell parents our real feelings
C、to let parents choose friends for u

People all over the world celebrate the new year. However, not all countries celebrate in the same way, and in some countries, the new year doesn’t begin on the     day every year.
In many countries, the New Year begins on 1st January, but people start celebrating on 31st December,New Year’s Eve. In New York many people go to celebrate in Times Square.        they’re waiting for the New Year, they listen to music, sing traditional songs and have fun. Just before 12 o’clock, everyone      down from 10: 10, 9, 8… As soon as it’s 12 o’clock, everyone shouts very    , “Happy New Year!”
New Year’s Day is often a family day. Some families get together for a special meal. When the weather is fine, many families go out for a     .
On New Year’s Day, many people make resolutions for the new year. They      a list of things, such as “I will help out more with  housework. I will work      at school than others.” or “I won’t spend so much time playing video games.” When they have made  8 list, they read it to their family or friends and promise to      their resolutions.
So it doesn’t matter how they celebrate,       people in countries all over the world, it’s a time to say goodbye to the old year, and to welcome the new.

【小题1】
A.familiar B.sameC.important D.normal
【小题2】
A.IfB.Even thoughC.WhileD.Before
【小题3】
A.comesB.turnsC.looksD.counts
【小题4】
A.loudlyB.quietlyC.sadlyD.safely
【小题5】
A.walkB.secretC.jobD.treatment
【小题6】
A.put onB.write downC.take awayD.look after
【小题7】
A.quicklyB.hardC.harderD.hardly
【小题8】
A.itsB.hisC.herD.their
【小题9】
A.followB.makeC.doD.give
【小题10】
A.byB.forC.withD.from

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网