题目内容
【题目】选择合适的选项补全短文。
Holiday gift buying can feel a little empty, when all of those endless lists, long lines at the shopping center and dollars spent lead to a 5-miute excitement of flying wrapping paper.The following tips can help make gift giving more meaningful for both the giver and the receiver.
1).Know the person
The most important thing in the exchanging of gifts is that it shows you really know the person well, and you really care about them.
2).Donate in their name
Research suggests that happier people give more to others, and that giving more makes people happier. Moreover, charity-related happiness is highest when people give in a way that promotes social connection. So, try giving to the less fortunate in someone's name this holiday season.
3).Give handmade goods or hand-me-downs
A study suggests that people feel that homemade items show more love, and love is what they want to express to the gift receiver.
Family heirlooms(传家宝)may be another good girl option. A 2009 study found that when families hand down even a very depersonalized thing—money—through the generations, the symbolic value of the cash is greater than the numerical value alone.
4).Provide chances for participation
If there's a golden rule of girls, though, it's this:People who receive experiential girls, such as concert tickets or a zoo membership, feel more connected to the girl giver than people who received material girls.
A. But it doesn't have to be that way.
B. Give experiences rather than objects.
C. New and store—bought is not always best.
D. That is always beyond their expectation.
E. That means catering to another's pleasure.
F. Giving gifts to friends or to charity is linked to happiness.
G. Start listing every person you plan to give a holiday gift
【答案】A;E;F;C;B
【解析】本文是一篇议论文,作者就如何让礼物变得更有意义,给出了自己的建议。
(1)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下文”The following tips can help make gift giving more meaningful for both the giver and the receiver.“ 可知这里意思是但是不一定非得是那样的方式,所以选A。
(2)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上文”The most important thing in the exchanging of gifts is that it shows you really know the person well, and you really care about them. “可知这里意思是那就意味着要迎合另一个人的喜好,所以选E。
(3)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下文”Research suggests that happier people give more to others, and that giving more makes people happier. Moreover, charity-related happiness is highest when people give in a way that promotes social connection. “可知这里意思是给朋友或是慈善机构礼物,和快乐有关系,所以选F。
(4)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下文”A study suggests that people feel that homemade items show more love, and love is what they want to express to the gift receiver. “可知这里意思是商店里买的新东西不一定是最好的,所以选C。
(5)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下文”People who receive experiential girls, such as concert tickets or a zoo membership, feel more connected to the girl giver than people who received material girls.“ 可知这里意思是送体验比送实物更好,所以选B。
【题目】假如你是李华,你在美国的笔友Henry在互联网上偶然读到了有关2017年成都菊花花会的帖子,对此很感兴趣。他来信询问有关菊花花会的相关情况。请你根据下表提示的内容给Henry回一封信。
始创于 | 1983年 |
会期 | 每年10月18日至11月18日 |
展区 | 龙亭公园为主会场,其它各个公园均有展区 |
活动内容 | 赏菊,观看精彩节目(历史短剧,服装秀等),品尝成都小吃 |
注意:1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.信的开头和结尾已给出,不计入总词数。
4.参考词汇:菊花花会Chrysanthemum Festival。
Dear Henry,
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
I am looking forward to your visit next year.
Yours,
Li Hua