题目内容

【题目】London is the capital of the United Kingdom. It has about seven million people. The river Thames runs through London.

People from all over the world visit London to see Buckingham Palace, the Houses of Parliament, Westminster Abbey and the Tower of London. There are many museums, theatres and parks in London, as well as offices and factories. London began as a Roman settlement called Londinium. The plague(瘟疫) came to London in the 1600s, followed by the Great Fire of 1666. The city was badly bombed in World War II.

London is very slowly sinking into its foundations and the level of the river Thames is slowly rising. As a result, extra-high tides could flood a large part of London. To prevent this happening, a great barrier(屏障)has been built across the Thames at Woolwich. If very high tides happen, the barrier can be raised and London will be safe.

1London is the capital of _________, which began as a __________ settlement.

A. England; Roman B. UK; Frenchman

C. Scotland; English D. UK; Roman

2According to the passage, from 1600 to now, ________ great disasters have happened in London.

A. one B. two

C. three D. four

3The reason why a great barrier has been built across the Thames at Woolwich is that_________.

A. London is very slowly sinking into its foundations

B. the level of the river Thames is slowly rising

C. extra-high tides could flood a large part of London

D. all of the above.

【答案】

1D

2C

3D

【解析】

文章给我们介绍了伦敦的一些常识,包括人口,河流,建筑,最早的殖民者,遭遇的灾难及现在面临被淹没的危险及措施。

1细节理解题。根据第一段London is the capital of the United Kingdom.和第二段London began as a Roman settlement called Londinium.可知伦敦是英国的首都,最初是罗马人在伦敦的殖民地。故选D.

2细节理解题。根据第二段The plague(瘟疫) came to London in the 1600s, followed by the Great Fire of 1666. The city was badly bombed in World War II.可知伦敦遭遇了瘟疫,大火和二战三次大的灾难。故选C.

3细节理解题。根据第三段London is very slowly sinking into its foundations and the level of the river Thames is slowly rising. As a result, extra-high tides could flood a large part of London. 伦敦的地基正在慢慢下沉,泰晤士河的水位也在慢慢上升,超高的潮汐可能会淹没伦敦的大部分地区。这些都是在泰晤士河上建屏障的原因,故选D.

细节理解题具体方法与步骤如下:

1.略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨。介绍了伦敦的一些常识,包括人口,河流,建筑,最早的殖民者,遭遇的灾难及现在面临被淹没的危险及措施。

2.按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。

3.将精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。如小题1根据第一段London is the capital of the United Kingdom.和第二段London began as a Roman settlement called Londinium.可知伦敦是英国的首都,最初是罗马人在伦敦的殖民地。小题2根据第二段The plague(瘟疫) came to London in the 1600s, followed by the Great Fire of 1666. The city was badly bombed in World War II.可知伦敦遭遇了瘟疫,大火和二战三次大的灾难。小题3根据第三段London is very slowly sinking into its foundations and the level of the river Thames is slowly rising. As a result, extra-high tides could flood a large part of London. 伦敦的地基正在慢慢下沉,泰晤士河的水位也在慢慢上升,超高的潮汐可能会淹没伦敦的大部分地区。这些都是在泰晤士河上建屏障的原因

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Alabama: Priester’s Pecans

Dessert in the South basically starts and ends with an ooey-gooey pecan (核桃) pie. Especially in Alabama, where the pecan is the official state nut. While there are plenty of farms that pick and package pecans, perhaps the most famous is Priester’s, a family-run business that’s been supplying Alabama with its favorite nuts for over seven decades.

Alaska: Salmon jerky

Forget beef jerky (肉干) - in Alaska, it’s all about the salmon jerky. Home to five different species of the flavorful fish (king, red, pink, silver, and chum), the northernmost state produces nearly one-third of the wild salmon consumed around the world. Bonus: Salmon is one of the seven healthiest fish you can eat.

Arizona: Saguaro cactus

The largest cactus (仙人掌) in the United States, the saguaro cactus is found only in Arizona’s Sonoran Desert. Living to be up to 200 years old, the cacti, whose flower is also the state’s flower, are generally around 30 feet tall and can grow unlimited arms. Want to see for yourself? Visit one of these 10 outstanding desert escapes in America.

California: Wine Guide

It isn’t called “Wine Country” for no reason. Northern California, specifically Napa Valley and Sonoma Valley, produce over 60,000 registered wine labels, making vino (酒类产品) the state’s most valuable agricultural product. If you’re looking for the most popular varietals (优质酿酒葡萄汁)the top two frequently planted grapes are chardonnay and cabernet sauvignon.

1How long has the Priester’s farm lasted?

A.About 7 years.B.About 30 years.

C.About 70 years.D.About 200 years.

2Which state is famous for salmon?

A.Alaska.B.Arizona.

C.Alabama.D.California.

3Where does the text probably come from?

A.A library guide.B.A news report.

C.A project handbook.D.A travel guide.

【题目】 Everyone is aware that taking good care of our bodies can prevent many medical problems from occurring later. However, we often have less awareness of preventative actions we should take to help with mental health problems. While our mental health may be fine right now, many of us will struggle at some point. 1 It’s impossible to get through life without challenges, but our mental health prevention habits can help us get through difficult times. 2

Keep active. The more active you physically, mentally and socially are, the higher the level of your mental wellness is likely to be. So go for walks and learn something new. There are many other ways to be active. 3

Be connected. Regular involvement in social activities with supportive friends and family improves your ability to handle disappointments, and everything else life throws at you. 4 But you can be involved in any manner; even volunteering for an organization can help you be more social.

5 The nature of these activities varies widely from person to person. The key is to identify what gives your life meaning. Volunteering, coaching, teaching, etc. all can contribute to increasing your sense of confidence and satisfaction with life. Many activities can address more than one. The key is to make a plan and stick with it. If you are already struggling, begin to practice these ways to help your recovery.

A. Here are three practical steps.

B. However, good mental health is important.

C. Stresses, disappointments and disasters happen.

D. Overcome life’s challenges before they happen.

E. Be committed to activities that give life meaning.

F. The key is to find what keeps you motivated and interested.

G. This can be difficult when you move to a new town or as you get older.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网