题目内容
【题目】任务型阅读
I Think I Can: How to Push Yourself to Success
“Because I can” is magic.It pushes us past our comfort zones.It gives us a reason to do the things that we think we can't..
Whether it is to get to the store or work,climb the stairs instead of taking the elevator.Break the “I'm tired” or “It is too hard” or “It is too far” cycle.Increasing your activity level will provide enormous benefits,both physically and mentally.
Try Something New
It is easy for us to make excuses for why we shouldn't try new things..Maybe it seems too difficult.Or maybe,it is just inconvenient.Reminding yourself that You Can try something new will help you to move past these roadblocks and discover new things about yourself and possible new interests.
Speak Up
Often,we dare not address(处理)things that bother us or make us unhappy..Use that voice "because you can."Communicating to loved ones,co-workers,and even your boss as to how you feel,what your needs and expectations are and what you are thinking can help your develop deeper,more meaningful and rewarding relationships.Further,you will be truer to yourself,thus making you a happier individual.
Increase Your Willpower
.However,developing a strong willpower,whether it is in response to our favorite chocolate cake or to over-shopping is something that we can all benefit from.Next time you are tempted to do something you think you might regret,try reminding yourself that you can say no.You have the power.
A. Be More Active
B. Maybe you think it is out of your comfort zone
C. You have a voice
D. Saying “No” to our favorites can be challenging
E. “Because I can” is an easy way to include more activities into your life
F. Here are a few ways to apply this positive thinking to your own life
G.A strong willpower can keep us motivated(有动机的)and reach our goals
【答案】F;A;B;C;D
【解析】本文是一篇议论文,讲述了在幼年的时候,我们相信童话故事,坚持认为我们能实现梦想。到了成年,我们不会总是有童话来教导自己,我们开始制造各种借口,停止学习和尝试。而“Because I can”这句话能够带给我们力量,我们应该学会将它的积极力量融入到我们生活的各个方面。
(1)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下文描述分别从积极的态度、尝试新事物、大声讲出来、磨练意志。几个方面讲述了“Because I can”这句话能够带给我们力量。引起下文。根据题意,故选F。(2)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空后“Increasing your activity level will provide enormous benefits,both physically and mentally.”提高你的积极行动的水平会给你的身体和心理都带来巨大的好处。概括段落。根据题意,故选A。
(3)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空前“It is easy for us to make excuses for why we shouldn't try new things.”我们往往很容易找到借口说为什么我们不应该去尝试新事物。下文做出解释。承上启下。根据题意,故选B。
(4)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空后“Use that voice "because you can."Communicating to loved ones,co-workers,and even your boss as to how you feel,what your needs and expectations are and what you are thinking can help your develop deeper,more meaningful and rewarding relationships.” 不要忘了运用"因为你能行"的声音。同你爱的人、同事、甚至你的老板交流你是如何感觉的,说出你的需要和期望是什么,以及你是怎么想的能够帮助你发展更深的、更有意义的和更有益的关系。引起下文。根据题意,故选C。
(5)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空后“However,developing a strong willpower,whether it is in response to our favorite chocolate cake or to over-shopping is something that we can all benefit from.” 然而,不论是通过拒绝我们心爱的巧克力蛋糕还是停止过度购物和花费超过自身的经济能力来发展一种坚强的意志力是我们能够广为受益的事情。前后为转折关系。根据题意,故选D。
【题目】假设你是红星中学高二(1)班学生李华。你们学校即将举行建校50周年庆典,届时将有外国友人参加。因此,校学生会拟招聘英语主持人。请根据以下信息写一封英文申请信。
性格 | 热情开朗,有亲和力 |
能力 | 发音标准,声音洪亮,临场应变能力强 |
其他 | …… |
注意:1).词数不少于60。
2).开头和结尾已给出,不计入总词数。
提示词:校庆 anniversary
Dear Sir or Madam,
I am Li Hua from Class 1, Senior Grade 2.
Yours sincerely,
Li Hua