题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多于选项。

Nobody wants to reach the end of their life and experience regret. Instead, we desire to experience satisfaction with the life weve been given. 【1】 . To live a life without regret in the future, you should try to stay away from the following four common unhealthy habits.

2 It is good to have a destination to go to but it is the journey that matters in the end. Too often, we live our lives from destination to destination. But life is not lived merely in these destinations. In fact, it is far more often lived in the pathways between them. We should appreciate the joy in the journey rather than always hurry to the next destination.

Be defined by your negative circumstances. Each morning we are born again. What we do today is what matters most. This is an important truth and an important promise. Our lives should not be defined by the negative circumstances that happened in our past. They may have affected our lives, but they do not write the final chapter. 3

Focus entirely on yourself. The size of our universe becomes smaller considerably when we place ourselves at the center. 4 On the contrary, those who see their life as an opportunity to bring joy to others quickly find it themselves.

5 Every excess (过量) adds burden to our lives. And yet we continue to pursue and accumulate more than we needmore houses, more cars, more clothes, and more dishes. Owning less means less cleaning, less burden, less anxiety, and less stress each day. It provides the space and opportunity to pursue the things in life that bring lasting satisfaction to our lives.

A. Blame everybody else.

B. Carry more than you need.

C. It is we ourselves who hold the pen.

D. Miss the joy of the journey for the destination.

E. Only a fool believes the wide road is necessarily the right road.

F. The fact is that too many people experience regret at the lives they chose to live.

G. And the people who are most focused on themselves are the least satisfied in life.

【答案】

【1】F

【2】D

【3】C

【4】G

【5】B

【解析】

试题分析:文章讲述了要想生活不留遗憾应该远离的四种生活方式。

【1】F考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上一句:相反,我们渴望体验我们所给予的生活的满足感。根据下一句:在以后的生活中没有遗憾的生活,你应该尽量远离以下四种常见的不健康的习惯。可知此句应该是人生的选择难免有遗憾。故选F。

【2】D考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下一句:有一个目的地是好的,但它是旅程的最后。此处应该是告诉我们不要只注重目的地而错过旅程的风景。故选D。

【3】C考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上一句:我们的生活不应该被发生在我们过去的消极情况所定义。他们可能影响了我们的生活。根据下一句:完全专注于你自己。当我们把自己放在中心的时候,我们的宇宙的大小就变得相当的小了。可知此处应该是我们的生活什么样子取决于我们自己。故选C。

【4】G考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下一句:相反,那些把自己的生命作为一个给别人带来快乐的机会的人很快就找到了自己。此处应该是不给别人带来快乐会怎么样。故选G。

【5】B考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下一句:每一个多余的(过量)给我们的生活增加了负担。可知此处应该是承担过多的负担。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】There are stories about two U.S. presidents, Andrew Jackson and Martin Van Buren, which attempt to explain the American English term OK. We don’t know if either story is true,but they are both interesting.

The first explanation is based on the fact that President Jackson had very little education. In fact,he had difficulty reading and writing. When important papers came to Jackson,he tried to read them and then had his assistants explain what they said. If he approved of a paper, he would write “all correct” on it. The problem was that he didn’t know how to spell. So what he really wrote was “ol korekt”. After a while,he shortened that term to “OK”.

The second explanation is based on the place where President Van Buren was born,Kinderhook,New York. Van Bnren’s friends organized a club to help him become President They caned the club the Old Kinderhook Club,and anyone who supported Van Buren was called “OK”.

【1The author____________.

A. believes both of the stories

B. doesn’t believe a word of the stories

C. is not sure whether the stories are true

D. is telling the stories just for fun

【2According to the passage, President Jackson__________.

A. couldn’t draw up any documents at all

B. didn’t like to read important papers by himself

C. often had his assistants sign documents for him

D.wasn’t good at reading,writing or spelling

【3According to the first story, the term “OK”____________.

A. was approved of by President Jackson

B. was the title of some Official documents

C. was first used by President Jackson

D. was an old way to spell “all correct”

【4】According to the second story, the term “OK” was first used __________.

A. by Van Buren

B. in a presidential election

C. to organize the Old Kinderhook Club

D.by the members of the ‘‘Old Kinderhook Club”

【题目】完形填空

Leaving for work one morning, I noticed that my newspaper hadn’t been delivered yet.Since I always took it to work, it me that I would have to stop at the store and pick one up.I was already running late, but figured I could make it if I hurried It was putting me in a mood

As I pulled into the parking lot of the to get a newspaper, I noticed a young man in a wheelchair who seemed to be with his wheelchair.“I’m sure he’s all right”, I thought, “or if he’s not, someone else will help him.”

by the customers and cars that were passing him by, I guessed they were thinking the thing.I got out and walked over to see what the .was.

“Is there anything I can do?” I asked I noticed he wasn’t able to , and was still struggling with the wheelchair.

I at the wheelchair and noticed that the clamp(夹锁) holding the electronic keyboard and chair controls had loosened, causing the equipment to slip down, out of his reach.

I pulled it back into .His hand pulled over to the keyboard and he hit a single key.An electronic voice said, “Thank you.”

I felt a wave of gratitude come over me. I was truly blessed to have the physical that allowed me to live a normal life.The young man helped me gain a new way of thinking in lie.

【1】A. annoyed B. ignored C. permitted D. avoided

【2】A. guilty B. curios C. bad D. good

【3】A. office B. store C. library D. station

【4】A. comparing B. living C. struggling D. playing

【5】A. Judging B. Waiting C. Attracted D. Interrupted

【6】A. particular B. happy C. same D. strange

【7】A. accident B. trouble C. comment D. surprise

【8】A. share B. deliver C. move D. speak

【9】A. look up B. look down C. come down D. hold up

【10】A. gradually B. luckily C. suddenly D. obviously

【11】A. space B. form C. place D. shape

【12】A. gratitude B. attitude C. manner D. ability

【题目】根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

How to unlock your talent

Search

To find your hidden talent (才能), you’ll have to search for it! We all know people who are great at drawing or good at sports, don’t we? They’re the lucky ones who have a natural talent for what they love doing. 【1 It’s just that we might have to look a little bit harder, that’s all!

Try

2 Developing a new talent takes time and lots of effort, so don’t worry if you haven’t discovered yours by the end of the day, the week or even the month. You will get your light-bulb (灵感) moment finally!

Ask

Ask for help to get you started. Do you have an aunt who can help you start a blog or a sporty mom who’ll get active with you? 3 Sometimes we don’t need to look further than our own families to see what skills can be passed down to us!

4

Find out what excites you! The more enthusiastic (热情的) you are about a hobby, the more you’ll want to keep doing it. And, you’ve guessed it, the more you keep doing it, the better you’ll get!

New ideas

Be open to new ideas. There’s no point saying that you can’t write a book or take amazing photos if you’ve never really tried. 5

A. Get excited

B. Don’t give up

C. It won’t happen overnight.

D. Is your grandma great at making cakes?

E. Make today your day to try something new.

F. Have you ever doubted what you’re doing now?

G. But that doesn’t mean we can’t all find something we’re good at.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网