题目内容

【题目】Four simple ways to stay positive

Trying to stay positive, both in good times and bad, is a great way to improve your quality of life. Try these four methods on a daily basis.

1. Don’t think a lot about negativity.

Of course, staying positive 24 hours a day, seven days a week is a bit difficult. Letting things get to you is normal, and it’s actually healthy to cry or express frustrations once in a while.

It’s when those negative moments control your life that your emotional balance is at risk. 1 However, don’t give that sadness another second in your day.

2. 2

What you put into your body directly affects how you feel on the outside. Fill yourself with good, healthy foods like fruits and vegetables and limit snacking. Exercise is equally of great importance. Take a few days out of your week for at least half an hour of activity, and try to stick to a routine. 3

3. Be kind to others.

4 Making someone’s day a bit brighter not only puts a smile on his or her face, but also yours as well. Remember to smile and treat each person with pity and respect. Good deeds are contagious (传染的) , and your positive attitude may spread among others.

4. Take it one day at a time.

Being positive isn’t an instant thing. It’s a steady effort that we follow every hour of every day. 5 Instead, focus on living in the moment and doing what you can to make each moment better.

A.Eat healthily and stay fit.

B.Take your lunch breaks outside.

C.Don’t worry about what the future may bring.

D.Gratitude helps you appreciate life in bad times.

E.Take a few minutes to feel sad and accept what happened.

F.Good feelings come from acts of kindness and selflessness.

G.Even going outside for a walk and enjoying the sunshine improves your mood.

【答案】

1E

2A

3G

4F

5C

【解析】

本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了四个简单的方法让你保持积极

1考查对上下文语境的理解。空前句意:当这些负面的时刻控制你的生活时,你的情感平衡会处在危险中。空后句意:但是,不要让这种难过再次出现。这里E(花几分钟感到难过并接受已经发生的事。)承上启下,故选E。

2考查段落大意的概括。这里第2空是本文给出的保持乐观的第二个方法。根据下文介绍的内容:你直接放入身体的东西会影响你对外部的感觉。吃水果蔬菜这样好的健康的食物,并且限制零食。锻炼同等重要。故本段讲述的是健康饮食,故选A项(健康饮食,保持健康。)

3考查对上下文语境的理解。空前句意:每个星期花几天,每天至少半个小时运动,试着坚持。故这里G(甚至户外散步以及享受阳光都会改善你的情绪。)承接上文内容,故选G。

4考查对上下文语境的理解。本段的建议是:对他人友好。空后句意:让他人的生活更加明亮不仅能让他人面带微笑,你也是一样。这里F(好的情感来源于善良无私的行为。)符合上下文,故选F。

5考查对上下文语境的理解。本段给的保持乐观的建议是:每天都要坚持不懈。空前句意:乐观不是一瞬间的事情。它是我们每时每刻的持续努力。空后句意:相反的,应该活在当下,做你能做的事情让每一刻都更美好。故这里C(不要担心将来会怎样。)承上启下,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项多余选项。

Feeling Phone-overwhelmed?

Many people are feeling “phone-overwhelmed”, longing for a “simpler time” when smart -phones didn’t exist. Actually you don’t necessarily need to flush your brand-new iPhone down the toilet or vow to never, ever tweet again. Things don’t have to be that black or white.1Here are a few simple steps.

Make a plan. To earn a college degree, you select specific classes happening at specific times and you attend them. This keeps you on track, moving steadily towards your goal.2 Choose specific times to check texts, social media updates, and so on, and then do your best to stick to the plan. Create phone-routines that help you to create the kind of day (and life) that you want.

Enjoy the sound of silence to the fullest. If your phone is continually bleeping and pinging every time “something happens,” it’s going to be tough for you to stay focused- you’ll be tempted to check in and see what's up! It may seem obvious to turn off those noisy notifications.3 You can also create a “call filter” so that certain people's calls come through even if your phone is on “silent. ” That way you can rest easy, knowing you won't miss something truly urgent.

4. For many couples and families, dinnertime is the only time of the day when everyone is gathered together in one place Make dinner a special, sacred time without techie distractions. No phones at the table. If people get restless or bored, strike up an interesting conversation by playing a question game.

Ask yourself, What am I desiring right now? “When you feel the urge to check your phone, and you don’t really “need” to, pause for moment.5Do you seek out company, entertainment or inspiration? Whatever you want, see if you can find a non-phone-related way to satisfy yourself Go for a jog, listen to music or pop by a friend’s house to say "hi "Feeding your spirit in the “real world”, you may discover that the “phone world” just isn't that appealing anymore.

A. Take some phone- free time

B Make dinnertime a phone-free zone

C. Check in with yourself and see what you want.

D. See how it feels to move freely without your phone.

E. You can apply that same logic to your smartphone usage

F. You can take specific steps to create healthier, more balanced relations of technology

G Better yet, turn the volume on your phone down to zero or power down your phone complete

【题目】阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。

Last year at Christmas time, my wife, three children and I were on our way from Paris to Nice. Somehow everything went wrong. Our hotels were “tourist traps” and our rented car broke down. On Christmas Eve, when we checked into a dirty hotel in Nice, there was no Christmas spirit in our hearts.

It was raining and cold when we went cut to eat. We found a small restaurant poorly decorated for the holiday. Only five tables in the restaurant were taken. There were two German couples, two French families, and an American sailor, by himself. They were eating in stony silence except the sailor. He was writing a letter, and a half-smile lighted his face. In the comer a piano player was listlessly (无精打采地) playing Christmas music.

All of us were interrupted by an old French flower woman through the front door. She had a worn overcoat and her old shoes were wet. Carrying her basket of flowers, she went from one table to another. No one bought any. Exhausted and frustrated, she sat down at a table.

The sailor finished his meal and got up to leave. Putting on his coat, he walked over to the flower woman’s table.

“Merry Christmas,” he said, smiling and picking out a handful of flowers. “How much are they?”

“Two francs, sir.”

The sailor put a twenty franc note in the woman’s hand.

“I don’t have change, sir,” she said. “I’ll get some from the waiter.”

“No, ma’am,” said the sailor, leaning over and kissing the ancient cheek. “This is my Christmas present for you.”

注意:1. 所续写短文的词数应为150左右;

2. 至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;

3. 续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;

4. 续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。

Paragraph 1:

Then the sailor headed for our table with the flowers in his hand.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Paragraph 2:

The piano player came alive and pleasant music filled the whole room. _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】Directions: After reading the passage below, fill in the blanks to make the passages coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word; for the other blanks, use one word that best fits each blank

Honesty, my mum always used to tell me, is the best policy. But when it comes to medicine, I had assumed it was important to always be honest with my patients. After all, the doctor-patient relationship is based on trust, and therefore honesty is essential, or so I thought.

I had just started working in geriatrics(老年病科). Mr. McMahon 1bring in when his body was found very swollen(浮肿的). I took a medical history 2his daughter who had accompanied him in the ambulance. She'd been his main care for years. I stood 3 (look) at him as she gave a detailed history. "Has he lost any weight recently?" I asked, "Well, it's funny you should mention that, but yes." She said slowly. There was silence for a few moments. "Why? What are you worried about?" she asked. She was obviously very involved in his care and it was only fair that I told 4 the truth. "Well, we need to prove it's not cancer." I said and talked briefly about some of the tests I was going to order.

Half an hour later, a nurse called me: "Mr. McMahon's daughter broke downshe said you told her he had cancer." My heart sank. By the time I arrived at the ward, my consultant was already there, explaining that we still had to run lots of tests and that it was by no means confirmed 5 he had cancer. I stood silently at the end of the bed. My consultant was obviously angry with me and as we left Mr. McMahon, she turned to me. "Why on earth did you do that?" she asked in disbelief. I looked at her and bit my lip. "She asked me what I was worried about and I told her." I said, hanging my head. "And give her more 6 (worry) about?" replied my consultant. "You don't say the word 'cancer' until it's confirmed. 7 you suspect it, think very carefully before you tell people."

8 it turned out, it wasn't cancer. But I did learn that when someone is stressed and worried about their loved one they're sometimes selective in 9 they hearand as a doctor it's important to be mindful of this. In being truthful, I'd made the situation 10 (bad).

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网