题目内容

【题目】阅读理解

Washington: NASA has announced evidence that Jupiter's largest moon, Ganymede, has a saltwater ocean under its icy surface. The ocean seems to have more water than all the water on Earth's surface, according to new Hubble observations.

New Hubble observations of Ganymede's magnetic field strongly suggest that the moon, which is the largest in our whole solar system, is home to a subsurface ocean.

Scientists estimate that the oceanis 95 kilometres thick, which is about 10 times deeper than Earth's oceans. But unlike our salty waters, Ganymede's ocean is buried under 150 kilometres of ice.

While scientists have speculated (推测) since the 1970s about the presence of an ocean on Ganymede — the largest moon in our solar system — until now the only observational evidence came from a brief flyby by the Galileo spacecraft, which didn't observe the moon long enough to confirm a liquid ocean.

This discovery marks an important milestone, highlighting what only Hubble can accomplish. In its 25 years in orbit, Hubble has made many scientific discoveries in our own solar system. A deep ocean under the icy surface of Ganymede opens up further exciting possibilities for life beyond Earth.

Scientists_have_already_confirmed_the_existence_of_an_ocean_on_Europa,_another moon orbiting Jupiter, and NASA has announced plans to send an unmanned mission there searching for the life that might come with liquid water.

Hubble is a telescope that orbits Earth, but because of its impressive gravitational analyses it can be used to study the inside of far distant planets. Using these same principles, scientists could theoretically detect oceans on distant exoplanets as well.

【1】What can we learn about Ganymede from the passage?

A.It is a planet with the largest moon in our whole solar system.

B.Its ocean adds to people's excitement about life beyond Earth.

C.It will be used by NASA as a base for the Hubble telescope.

D.Its liquid ocean was first proved by the Galileo spacecraft.

【2】Which of the following best describes the writer's attitude towards Hubble?

A.Cautious. B.Doubtful.

C.Negative. D.Favourable.

【3】What does the underlined part in Paragraph 6 mean?

A.An underground ocean has been found in Europa.

B.The presence of an underground ocean in Europa is not possible.

C.It is now certain that there is an ocean on Europa.

D.No evidence has shown the existence of an ocean on Europa.

【4】What type of writing does this passage belong to?

A.A term essay.

B.A news report.

C.An experiment report.

D.An exploration review.

【答案】

【1】B

【2】D

【3】C

【4】B

解析

试题解析:

【1】推理判断题。根据第五段最后一句“A deep ocean under the icy surface of Ganymede opens up further exciting possibilities for life beyond Earth.”可知,木星卫星Ganymede上海洋的存在激发了人们探索地球以外的生命的热情。故选B项。

【2】推理判断题。根据第五段第一句可知,这次具有里程碑意义的发现只有哈勃望远镜能够完成。由此可推知,作者对哈勃望远镜持支持态度。故选D项。

【3】句意猜测题。根据第六段中的“and NASA has announced plans to send ... with liquid water”可知,因为Europa上有水存在,NASA才宣布要在Europa上搜寻地外生命;由此可推知,画线句意为:科学家们已经证实Europa上存在海洋。故选C项。

【4】推理判断题。根据第一段“Washington: NASA has announced evidence ...”及文章内容可推知,本文为一篇新闻报道。故选B项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解。

Babies don't learn to talk just from hearing sounds. They are lipreaders too. It happens during the stage when a baby's babbling (咿呀声) gradually changes from unclear voices into that first “mama” or “dada”. The baby in order to do like you has to figure out how to shape their lips to make that particular sound they are hearing, according to developmental psychologist David Lewkowicz of Florida Atlantic University, who led the study.

Apparently it doesn't take them too long to absorb the movements that match basic sounds. By their first birthdays, babies start changing back to look you in the eye again. It offers more evidence that quality facetime with babies is very important for speech development more than, say, turning on the latest baby DVD.

But Lewkowicz went a step further. He and his student Amy HansenTift tested nearly 180 babies, groups of them at ages 4,6,8,10 and 12 months. How? They showed videos of a woman speaking in English or Spanish to babies of English speakers. They found that when the speaker used English, the 4montholds gazed mostly into her eyes. The 6montholds spent equal amounts of time looking at the eyes and the mouth. The 8and 10montholds studied mostly the mouth. At 12 months, attention started changing back toward the speaker's eyes.

But what happened when these babies accustomed to English heard Spanish? The 12montholds studied the mouth longer, just like younger babies. They needed the extra information to recognize the unfamiliar sounds. That fits with research into bilingualism (双语) that shows babies' brains adjust themselves to distinguishing the sounds of their native language over other languages in the first year of life.

The continued lipreading shows the 1yearolds clearly still are fit for learning. Babies are so hard to study that this is “a fairly heroic data set”, says Duke University cognitive neuroscientist Greg Appelbaum, who found the research so fascinating that he wants to know more.

【1】According to the first paragraph, babies________.

A.might get its voice “mama” by lipreading

B.learn to talk just from hearing the sounds

C.like to figure out how to shape their lips

D.communicate with parents through gestures

【2】What is necessary in developing babies' speech according to Lewkowicz?

A.Playing baby DVD nearby.

B.Teaching babies to read English.

C.Speaking with babies face to face.

D.Speaking different languages in front of babies.

【3】Which of the following shows the right change of babies' eye gaze according to the text?

【4】What would be the best title of the text?

A.Babies Have Different Methods to Talk

B.Babies Try Lipreading in Learning to Talk

C.Babies Are Suitable to Learn Two Languages

D.Babies Can Easily Accept Foreign Language

【题目】阅读理解。

You signed up for soccer, and played every game of the season. Sure, you're not the best player on the team, but most days you gave it your all. Do you deserve a trophy (奖杯)?

If the decision is up to Carol Dweck, the answer would likely be no. She's a psychology professor at Stanford University, California. She says a player doesn't have to be the best to get a trophy. But those who receive an award should have to work for it. She suggests trophies go to the most improved player, or the one who contributed most to the team spirit, as well as to those who play the best.

“The trophy has to stand for something,” Dweck told TFK. “If we give a trophy to everyone, then the award has no value.” Dweck argues that giving kids trophies for particular reasons, such as improving in a sport, teaches kids that adults value hard work and trying our best.

Others say that there's no harm in giving awards to all kids who play a sport, regardless of how they played or whether or not they improved.

“I think we should encourage kids' participation in sports,” says Kenneth Barish, a psychology professor at Weill Cornell Medical College, in New York City. “A trophy is one way to encourage kids' efforts.”

Barish argues that when we single_out only the best or even the most improved players with a trophy, we are teaching kids the wrong lesson. We are sending the message that winning is everything. “Winning is only part of the equation (等式),” Barish told TFK. “Playing sports also teaches kids about teamwork and the importance of exercise.”

There will be plenty of opportunities for kids to learn about competition as they get older, says Barish. They'll soon realize that only one soccer team wins the World Cup and only one football team wins the Super Bowl. For now, he thinks there's nothing wrong with letting all kids who play a sport feel like winners. That means trophies for everyone.

【1】According to Carol Dweck, which player should receive a trophy?

A.Tony, the most attractive player of the soccer team.

B.David, a soccer player who is both clever and funny.

C.Peter, who is ready to help his partners to score goals.

D.Jim, a soccer player who tries his best to win the game.

【2】Which of the following statements would Kenneth Barish agree with?

A.There is no sense in giving a trophy to everyone.

B.Kids fond of playing sports should be rewarded.

C.Kids should be given trophies for trying their best.

D.It is necessary to encourage kids' participation in sports.

【3】The underlined phrase “single out” in Paragraph 6 probably means “________”.

A.honour B.choose

C.value D.stress

【4】Which shows the correct structure of the text?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网