题目内容

【题目】College graduation eventually means taking much of your attention in your first job search.This process can be challenging, especially for those students who had second thoughts about their chosen major and intended career path — or those who majored in a field not directly connected to a specific career. If you are in one of these groups, fear not! Although your major, coursework, and academic performance are relevant to landing a job, they are not the only deciding factors on where you can work. So, just how important is your major to your job search?

Some majors are tied directly to specific career fields. For example, if you wish to become a teacher, you will likely have needed to complete an education program and eventually sit for a licensing exam. Successfully completing a specific major is very important to landing a job in the matching field.

Other majors, however, are closely related to career paths but don’t necessarily require a degree in the area. For example, students who majored in finance or math, may also have the necessary skills to be hired as an accountant.

Lastly, there are many industries, such as professional sales, education (non-teaching positions), insurance, and customer service management, which hire new graduates from several more majors, looking for more generalized (笼统的) requirements. They may simply want to know the student has completed his or her bachelor’s degree, which proves students’ college-level math and writing, critical thinking, and problem-solving skills.

Hopefully, as a college student, you were able to do more than just attend classes. Your non-academic experiences can be very influential on your future career as well. If you worked or volunteered during college and if you enjoyed these activities, seek out related careers. You may qualify for a position regardless of your major.

Although it often seems like your college major alone determines your career fate, this just isn’t the case. It may influence it, but there are other factors that influence your career options as well. If you don’t know what career choices you have, talk to your faculty or academic adviser. You may be surprised at what opportunities await!

1What is probably the best title for the passage?

A. Major Ups Your Career

B. Why Your College Major Matters

C. How Important Your Major Is to Your Job

D. Major VS Career: Which Is Right for You

2To be a customer service manager, college graduates______.

A. need to have related qualities B. should pass a licensing exam

C. are required to major in insurance D. must have relevant experiences

3The writer thinks that _____________.

A. majors are closely linked to career paths

B. students of finance tend to receive higher salaries

C. volunteer experiences help graduates get employed

D. social work graduates have more employment opportunities

4Which of the following shows the organization of the passage?

CP: Central Point P: Point Sp: Sub-point(次要点) C:Conclusion

A. B.

C. D.

【答案】

1 C

2 A

3 C

4 B

【解析】

本文主要讲述大学生找工作时,有些行业必须要有专业资格证才能上岗工作,有些行业则只需要相关的才能就可能就业。还有,参与了志愿者工作,俱乐部或组织,对找相关的工作是有帮助的。

1主旨大意题。本文主要讲述大学生找工作时,有些行业必须要有专业资格证才能上岗工作,有些行业则只需要相关的才能就可能就业。即你的专业与你的工作是多么重要。故选C。

2细节理解题。根据第四段They may simply want to know the student has completed his or her bachelor's degree,which demonstrates college-level math and writing,critical thinking,and problem-solving skills可知,他们仅想知道学生完成了学士学位,证明具有大学数学和写作,批判性思考和解决问题的能力。即客户服务管理人员需要相关的才能。故选A。

3推理判断题。根据第五段可知,如果你参与了志愿者工作,俱乐部或组织,你对这些职位是有资格的。即有助于就业。故选C。

4文章结构题。根据文章第一段提出This process can be challenging,especially for those students who had second thoughts about their chosen major and intended career path-or those who majored in a field not directly connected to a specific career两个问题,二、三、四段便对especially for those students who had second thoughts about their chosen major and intended career path进行了阐述,第五段便对those who majored in a field not directly connected to a specific career进行阐述。最后一段得出结论。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】It is a live celebration of the lasting power of letter writing!

Letters Live, which started in December 2013, was held at the Freemasons’ Hall in London from March 10 to 15. The show invited various great performers who read remarkable letters that had been written around the world over the centuries.

“Bringing letters alive through outstanding performances is one of the most powerful ways in which the joy and pain and humor and tragedy of being human can be shared,” Jamie Byng, managing director of Canongate Books publishing firm, told the Nowness video channel.

British actor Benedict Cumberbatch agreed. “Letters are windows into the love, beauty, pain and humor of their creators and receivers,” he told The Guardian. “Letters Live makes us stop and imagine the lives behind the letters read and where they came from. It’s a privilege to read this most ancient of communications live to an audience.”

This year, the movie Sherlock star treated the audience by playing the part of a 17-year Tom Hanks. He put on the young actor’s voice when he read his letter to the Hollywood director George Roy Hill, a letter that urged Hill to “discover” him. The letter revealed that two-time Oscar winner Hanks’ teenage dream was not to “be a big-time Hollywood superstar” but to one day own a Porsche car and call his favorite US actor Robert Red ford his nickname “Bob”.

Other famous faces at the event included Carey Mulligan, who played a fictional laundry worker, a female activist fighting for women’s rights in the 2015 movie Suffragette. The British actress once again played the role of a suffragette, when she read a very enthusiastic letter demanding the vote for women. The suffragette sent a precious 1913 note to The Daily Telegraph newspaper.

“Everyone seems to agree upon the necessity of putting a stop 10 Suffragist anger, but no one seems certain how to do so,” Mulligan read out. “There are two, and only two, ways in which this can be done. Both will be effectual. One, kill every woman in the UK. Two, give women the vote.”

1What was Cumberbatch’s attitude’ towards Jamie Byng’s opinion?

A. Doubtful. B. Positive.

C. Optimistic. D. Cautious.

2Which of the following was a dream of Tom Hanks as a child?

A. To become an actor. B. To call himself “Bob”.

C. To win Oscar Awards. D. To have a famous car.

3A “suffragette” is a woman who .

A. sends a valuable note to newspaper.

B. reads out a letter to the audience.

C. advocates women’s right to vote.

D. plays a famous role in a movie.

4What can be a suitable title for the text?

A. Famous People Gathering.

B. Letters of Great Performers.

C. Letters Brought to Life.

D. Rights Given to Women.

【题目】

Planning to get away? Think passport first

If you’re planning to get away from it all this year, you should think passport first. Checking you have a valid passport before you book your trip takes minutes but could save you the trouble and cost of not being able to go.

Renewing (更新) your passport before it runs out

You can renew your passport up to 9 months before it can no longer be legally used. So take the time now and save the tears later.

Applying for a passport for the first time

Our eligibility (资格) checks mean that it takes a minimum of one week to issue (颁发) a passport. So make sure you don’t leave it to the last minute, and apply in plenty of time.

Help with your application is just around the corner

Selected Post Office branches and Worldchoice travel agents offer a Check and Send service that helps you with your application. It’s convenient and you should receive your passport within 2 weeks.

If you need to apply for or renew a passport, you can either:

Pick up a Passport Application Form at Selected Post Office branches and Worldchoice travel agents.

Or call the Application Form Request line on 0901 4700 100 or visit www.passport.gov.uk

If your need is urgent, call 0870 521 0410 for an appointment at one of our offices. We can’t guarantee to see customers without an appointment.

From 14th January a guaranteed same day (passport renewals only) or one week service will be available from passport public counters.

*Calls will be charged 60p per minute and the cost per call should not normally be more than 90p.

*Calls are charged at national rates.

1When applying for a passport for the first time, you need to know that ______.

A. passports can be legally used forever

B. passports are issued at the last minute

C. application checks take at least one week

D. applications are selected by post office branches

2According to the passage, you can meet your urgent need by ______.

A. going to the offices directly

B. making a call for an appointment

C. visiting www.passport.gov.uk for a guarantee

D. getting in touch with Worldchoice travel agents

3What is the passage mainly about?

A. Certain types of passports.

B. Different functions of passports.

C. Advantages of holding passports.

D. Instructions on applying for passports.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网