题目内容

17.Now cities are full of cars.Some families even have two or more cars.Parking is a great problem,and so is the traffic in around the cities.Something will have to be done to change it.What will the cars of tomorrow be like?
Little cars may someday take the place of today's big cars.If everyone drives little cars in the future,there will be less pollution in the air.There will also be more space for parking cars in cities,and the streets will be less crowded.Three little cars can fit in the space now needed for one car of the usual size.
Little cars will cost much less to own and to drive.Driving will be safer,too.What is more,these little cars can go about 65 kilometers per hour.
Little cars of the future will be fine for getting around a city,but they will not be useful for long trips.If big cars are still used along with the small ones,two sets of roads will be needed in the future.Some roads will be used for the big,fast cars,and other roads will be needed for the slower small ones.

33.Bis the big problem for those people who have cars.
A.Money    B.Parking  C.Driver  D.Waiting
34.The little car's size may beA today's car's size.
A.one third of B.two thirds of  C.as big as  D.as small as
35.People canD money with using the little cars.
A.spent        B.cost  C.take   D.save.

分析 本文介绍了一种新型的小汽车,这种小汽车体积小、耗油量低,更加经济实惠.

解答 BAD
33.B 考查细节理解.根据"Some families even have two or more cars.Parking is a great problem"可知,对于那些有车的人来说,停车是个大问题.故选B.
34.A 考查细节理解.根据"Three little cars can fit in the space now needed for one car of the usual size"可知,小车的大小只是一般车的三分之一.故选A.
35.D 考查细节理解.根据"Little cars will cost much less to own and to drive"可知,开这样的小车可以省油钱.故选D.

点评 阅读理解考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关题目
5."Have a nice day!"may be a pleasant gesture or a meaningless expression.When my friend Maxie says"Have a nice day"with a smile,I know she sincerely cares about what happens to me.I feel loved and secure since another person cares about me and wishes me well.
"Have a nice day.Next!"This version of the expression is spoken by a salesgirl at the supermarket who is rushing me and my groceries out the door.The words come out in the same tone (腔调) with a fixed procedure.They are spoken at me,not to me.Obviously,the concern for my day and everyone else's is the management's attempt to increase business.
The expression in one of those behaviors that help people get along with each other.Sometimes it indicates the end of a meeting.As soon as you hear it,you know the meeting is at an end.Sometimes the expression saves us when we don't know what to say."Oh,you just had a tooth out?I'm terribly sorry,but have a nice day."
The expression can be pleasant.If a stranger says"Have a nice day!"to you,you may find it heart-warming because someone you don't know has tried to be nice to you.
Although the use of the expression is an insincere,meaningless social custom at times,there is nothing wrong with the sentence except that it is a little uninteresting.The salesgirl,the waitress,the teacher,and all the countless others who speak it without thinking may not really care about my day.But in a strange and comfortable way,it's nice to know they care enough to pretend they care when they really don't care all that much.While the expression may not often be sincere,it is always spoken.The point is that people say it all the time when they like.

33.What does the underlined sentence in Paragraph 2 mean?D
A.The salesgirl is impolite.
B.The salesgirl is angry.
C.The salesgirl cares about the author.
D.The salesgirl says the words as a routine.
34.By saying 44 Have a nice day!",a stranger mayA.
A.try to be polite to you                                                       
B.express thanks to you
C.give his blessing to you                                              
D.share his happiness with you
35.What is the best title of the passage?D
A.Have a Nice Day-a Polite Ending of a Conversation
B.Have a Nice Day-a Pleasant Gesture
C.Have a Nice Day-a Heart-warming Greeting
D.Have a Nice Day-a Social Custom.
12.Stepinac has become one of the first high schools in the country to drop all textbooks and replace them with a"digital library".When students started classes on Monday,they were zipping to an app on their tablets or laptops and bad instant access to all 40texts in the Stepinac curriculum (课程).
Dennis Lauro,director of an information center which provides technical support to public schools in New York,said neither he nor his colleagues were aware of a similar digital effort in a public school setting."This is the wave of the future."Lauro said."I'm not surprised that a private school would beat the public schools to it.They have the ability to just do it.There is so much politics involved in public schools,when it comes to a move like that,needing approval from boards and committees."
For Tom Collins,Stepinac's president,the commitment to digital source material was not so difficult a decision.In the past,students'families had to spend up to 700ayearontextbooks.Thisyear-aftertheone-timepurchaseofatabletorlaptop-familiesonlyneedtopay 150.Using the digital library is almost as easy as opening a new book.A student can instantly lap into a digital book and open a map of Egypt or a speech by President John F.Kennedy.A teacher can show a page from a digital book on a whiteboard at the front of the class or send students a link to a particular math problem with notes added in.
The first few weeks may bring some challenges.Stepinac officials expect some parental discomfort over dropping concrete books.They recognize there may be technical faults at first.And they will have to encourage students to leave space-eating photos and music off their tablets-and to keep their tablets charged.

24.What is going on in Stepinac?B
A.It's building a new library.
B.It's reforming its textbooks.
C.It's updating its digital resources.
D.It's changing its management pattern.
25.By saying the underlined sentence.Lauro believesD.
A.public schools face great challenges
B.private schools have their advantages
C.the effort is to cause instant changes
D.it's a trend for schools to go digital
26.Who may worry about the move in Stepinac?C
A.Officials.
B.Technicians.
C.Parents.
D.Teachers.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网