题目内容

【题目】Chinese parents are very generous when it comes to educating their children.Not caring about the money, parents often send their children to the best schools or even abroad to England, the US or Australia They also want their children to take extra-course activities where they will either learn a musical instrument or ballet, or other classes that will give them a head start in life.The Chinese believe that the more expensive an education is, the better it is.So parents will spend unreasonable amount of money on education.Even poor couples will buy computers for their sons or daughters.

However, what most parents fail to see is that the best education they can give to their children is usually very cheap.

Parents can see that their children’s skills vary, skilled in some areas while poor in others.What most parents fail to realize though, is that today’s children lack self-respect and self-confidence.

The reasons are that parents are only educating their children on how to take multiple-choice tests and how to study well, but parents are not teaching them the most important skills: they need to be confident, happy and clever.

Parents can achieve this by teaching practical skills like cooking, sewing and doing other housework.

Teaching a child to cook will improve many of the skills that he will need later in life.Cooking demands patience and time.It is an enjoyable but difficult experience.A good cook always tries to improve his cooking, so he will learn to work hard and gradually finish his job successfully.His result, a well-cooked dinner, will give him much satisfaction and a lot of confidence.These activities are not only teaching a child to work, but rather to think, and to use his mind And that is more important.

【答案】

【1】Educate Their Children

【2】Be generous /Generous

【3】Measures/Ways/Approaches/Methods

【4】Never care /Don’t care

【5】take extra-course activities

【6】the better

【7】Problems

【8】study well

【9】confidence

【10】Solution/Tip/Advice/Suggestion

【解析】对于孩子的教育问题,中国的父母亲都会倾其所有。但作者提议,最好的教育往往是廉价的。需要做的就是让孩子生活的技能并体会到自信、幸福和快乐。

【1】Educate Their Children主旨大意题。本文只要讨论中国父母亲对孩子教育方面的做法和欠缺。所以文章的题目是:中国父母亲怎样教育孩子。

【2】Be generous /Generous细节理解题。根据第一句话Chinese parents are very generous when it comes to educating their children。可知,涉及到教育问题,中国父母亲是大方的。

【3】Measures/Ways/Approaches/Methods推理判断题。提出论断后,紧接着例举了中国父母亲的一些做法。所以Measures/Ways/Approaches/Methods均符合语境。

【4】Never care /Don’t care细节理解题。根据句子Not caring about the money, parents often send their children to the best schools or even abroad to England, the US or AustraliA. 可得出答案。

【5】take extra-course activities细节理解题。根据句子They also want their children to take extra-course activities where they will either learn a musical instrument or ballet,可得出答案。

【6】the better细节理解题。根据句子The Chinese believe that the more expensive an education is, the better it is.So parents will spend unreasonable amount of money on education.可得出答案。

【7】Problems推理判断题。第二段,用however转折,进而指出这样做存在的问题。用problems。

【8】study well细节理解题。根据句子The reasons are that parents are only educating their children on how to take multiple-choice tests and how to study well,可得出答案。

【9】confidence推理判断题。根据句子they need to be confident, happy and clever.可知,孩子们需要变得自信、快乐和聪明,这里换了一种问法,需要换成名词形式。

【10】Solution/Tip/Advice/Suggestion主旨大意题。根据文章结构,作者在后两段例子说明自己的观点,所以Solution/Tip/Advice/Suggestion均符合题意。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
For thousands of years comets have been a mystery to man. They travel across the sky very fast and have a bright “tail” of burning gas. The comet Tempel 1 has an orbit(轨道) far outside the orbit of the furthest planet in our solar system, Pluto. It has been there for 4.6 billion years, 133 million kilometers from Earth. Last week a little American spacecraft crashed into Tempel 1. The spacecraft had a camera and it took a photograph of the comet every minute before it finally crashed into its surface.
The space mission to Tempel 1 cost $335 million and was called Deep Impact. The spacecraft was travelling at 37,000 kilometers per hour when it hit the comet and the crash completely destroyed the spacecraft. But before it hit the comet, the spacecraft took some amazing photographs. The last one was a close-up picture which the spacecraft took just 3 seconds before it crashed into the comet.
“Right now we have lost one spacecraft,” said a delighted NASA engineer. Deep Impact was like a American Independence Day fireworks display. It took many years to plan and ended in an enormous explosion.
The spacecraft which crashed into the comet was made of copper and was the size of a washing machine. It was dropped from a mothership into the path of the comet and the mothership then photographed the cloud of ice, dust and organic chemicals that rose from the surface of the comet after the crash.
The crash completely destroyed the spacecraft but nothing really happened to the comet: experts believe that the crash slowed the comet down by no more than 1/10,000 of a millimeter a second.The aim of the mission was to study for the first time the interior of a comet.
The mothership was 480 km from the explosion and observed the crash and the explosion with instruments for 800 seconds. Seven satellites, including the Hubble space telescope, watched the moment of drama, and over the next day and night about 50 telescopes on Earth were watching the distant comet.
(1)How many hours did it take for the spacecraft from the earth to touch the comet Tempel 1?
A.About 2,500
B.About 3,500
C.About 4,500
D.About 5,500
(2)Which of the following shows the possible orbits and positions of the comet Tempel 1?
S=solar P=Pluto T= Tempel
A.
B.
C.
D.
(3)Which of the following is the closest in meaning to the underlined word in Paragraph 5?
A.position.
B.relation.
C.inside.
D.distance.
(4)Which of the following is NOT true according to the passage?
A.The name of the space mission is called Deep Impact.
B.Deep Impact was a fantastic success but the scientist regretted losing a spaceship.
C.The crash didn't have much effect on Tempel 1.
D.The aim of the mission was to study the interior of a comet.
(5)The author's main purpose in writing the passage is to ____________.
A.inform people the discovery of a new comet
B.show the power of America in space.
C.introduce the knowledge of comets
D.introduce an experiment

【题目】Did you know the meaning of a word may change over time? Many English words we know now had different meanings a long time ago. One example is the word nice.

Around the year 1300, nice was first used in English to mean “stupid”. Two hundred years later, nice began to carry a “better” meaning. If people said a book was written nicely, they meant the book was written “clearly” or “carefully”, not “stupidly”. After 1800, nice began to take its meaning like kind or “friendly”. Since then, people have thought of nice as a word with good meanings.

A good change of a word’s meaning like this example of nice is called AMELIORATION. Though we don’t use nice to mean “stupid” any more, it is fun to know how much a word’s meaning can change from its start!

For more examples of AMELIORATION,see next page.

11300 years ago, a “nice person” was believed to be .

A. careful B. friendly

C. stupid D. clever

2What is the second paragraph mainly about?

A. What nice used to mean.

B. Why the meaning of nice changed.

C. How long nice has been used.

D. How the meaning of nice changed over time.

3AMELIORATION means a word’s meaning .

A. can change from its start

B. changes from bad to good

C. changes from good to bad

D. remains the same over a long time

4Which of the following is most likely to appear on the next page?

A. The word terrific used to mean ‘"terrible”, but now it means “excellent”.

B. The word silly used to mean “happy”, but now it means “stupid”.

C. You may wonder why a word’s meaning changes over time.

D. Besides AMELIORATION, a word’s meaning may change in other ways.

【题目】Dear Guest,

Welcome to Pacific International Apartments. At present we are updating our information folders in the rooms so as to assist you during your stay. Please note the following:

Phone number

Reception Dial 7

Housekeeping Dial 4

Apartment-to Apartment: Dial the Apartment number(except 1st floor Apartments: dial the Apartment number followed by thekey)

Outside line: Dial 0, wait for dial tone, and then the number required.

Please keep your key with you at all times. The main doors to the apartments are locked from 10:30pm— 07:00am, and you will need to swipe your key to gain access to the apartments.

Please see reception for any advice on tours and Sydney’s attractions, and please dial 7 if you require any further information.

We hope your stay with us is an enjoyable one.

Kind regards!

Paul Williams

Guest Services Manager

【1】How can you dial from your room in Pacific to Room 115 on the 1st floor?

A. Just dial 115.

B. Dial 6, then 115.

C. Dial 115 and press thekey.

D. Press thekey, then dial 115.

【2】A guest who wants to go back to his room in Pacific at 11:45 pm can _____.

A. open the main door with his key

B. dial 0, and phone the reception

C. go to his room via the reception

D. use the lifts

【3】In case of fire in Pacific, guests should _____.

A. dial 7 and wait for the hotel security’s instructions

B. take their keys and leave Pacific by way of lifts

C. leave Pacific through the fire exits

D. be together with the Fire Brigade

【4】What does the underlines word evacuation mean in English?

A. concentrating in a place

B. withdrawing from a place

C. searching for a place

D. taking up a place

【5】This letter most probably appears in _____.

A. a guest’s room

B. the official guide

C. a staff member’s office

D. advertisements for hotel

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网