题目内容

Move Earth—it’s no science fiction

LONDON—Scientists have found an unusual way to prevent our planet from overheating: move it to a cooler spot. All you have to do is send a few comets(彗星)in the direction of Earth, and its orbit will be changed. Our world will then be sent spinning into a safer, colder part of the solar system.

This idea for improving our climate comes from a group of US National Aeronautics and Space Administration(NASA) engineers and American astronomers. They say their plan could add another six billion years to the useful lifetime of our planet—effectively doubling its working life.

The plan put forward by Dr Laughlin, and his colleagues Don Korycansky and Fred Adams is designed to carefully direct a comet or asteroid(小行星) so that it passes close by our planet and sends some of its gravitational energy to Earth.

“Earth’s orbital speed would increase as a result and we would move to a higher orbit away from the Sun,” Laughlin said.

Engineers would then direct their comet so that it passed close to Jupiter or Saturn. The comet would pick up energy from one of these giant planets. Later its orbit would bring it back to Earth, and the process would be repeated.

In the short term, the plan provides an ideal way to global warming, although the team was actually concerned with a much greater danger. The sun is certain to heat up in about a billion years and so “seriously compromise” our biosphere(生物圈)by cooking us.

That’s why the group decided to try to save Earth.

The plan has one or two worrying aspects, however. For a start, space engineers would have to be very careful about how they directed their asteroid or comet towards Earth. The smallest miscalculation(误算)in orbit could fire it straight at Earth—with deadly consequences.

There is also the question of the Moon. As the current issue of Scientific American magazine points out, if Earth was pushed out of its current position, it is “most likely the Moon would be stripped(剥去) away from Earth,” it states. This would greatly change our planet’s climate.

1.What makes the scientists plan to move Earth?

A. A few comets are moving to the direction of Earth.

B. Earth’s working life is coming to an end soon.

C. Earth will become too hot for mankind to keep alive.

D. The moon is moving farther and farther away from Earth.

2.If the plan is successful, Earth will have a working life of ______ years.

A.12 billion B.6 billion

C.18 billion D.24 billion

3.What serious problems might the plan cause according to the passage?

A. The comet might hit Earth and man might lose the moon.

B. Earth might be moved too far away and man might be frozen to death.

C. The comet might hit Jupiter or Saturn and never return to Earth.

D. Earth’s working life might be greatly shortened.

4.What does the underlined word “compromise” mean?

A.provide B. benefit

C. share D. Endanger

 

1.C

2.A

3.A

4.D

【解析】

试题分析: 本文介绍了由于地球升温,人们想办法移动地球以及由此产生的后果。

1.】C细节理解题。根据第一段第一句末to prevent our planet from overheating及第六段the plan provides an ideal way to global warming该计划提供了解决全球变暖问题的理想办法可知选C

2.细节理解题。由文章第二段They say their plan could add another six billion years to the useful lifetime of our planet—effectively doubling its working life可知选A.

3. 细节理解题。由文章最后两段的描述可知选A项。

4.4】D 词义猜测题。由倒数第四段中by cooking us. 可推测选D。

考点:科普类阅读。

练习册系列答案
相关题目

 

A. Be a role model for learning.

B. Learn something new yourself.

C. Set aside lots of time to read together.

D. Pay attention to what your child loves.

E. Practice what your child learns at school.

F. Connect what your child learns to everyday life.

The parents’ role

1.

In the early years, parents are their children’s first teachers — exploring nature, reading together, cooking together, and counting together. When a young child begins formal school, the parents’ job is to show him how school can extend the learning they began together at home, and how exciting and meaningful this learning can be. As preschoolers grow into school-age kids, parents become their children’s learning coaches.

2.

“One of the most important things a parent can do is noticing her child. Is he a talker or is he shy? Find out what interests him and help him explore it. Let your child show you the way he likes to learn,” recommends Dalton Miller-Jones, Ph.D.

3.

Many teachers encourage parents to go over what their children are learning in a non-pressured way and to practice what they have learnt. This doesn’t mean training them for success, but it may mean going over basic counting skills, multiplication tables or letter recognition, depending on the needs and learning level of their child.

4.

Make learning part of your child’s everyday experience, especially when it comes out of your child’s natural questions. When you cook together, do measuring math. When you drive in the car, count license plates and talk about the states. When you turn on the blender, explore how it works together.

5.

Take up a new language or craft, or read about an unfamiliar topic. Show your child what you are learning and how you may be struggling. You’ll gain a better understanding of what your child is going through and your child may develop learning skills by watching.

 

The Sahara Festival is a three-day African celebration of the very recent past, which takes place every year either in November or December. It is part military display and part competition. The military display comes first. It is very popular with tourists and local people and especially with government leaders.

During the opening ceremonies, the government leaders first make speeches. They welcome everybody to the display and hope that everyone will enjoy themselves. Then there is a display of soldiers who march very smartly in front of the place where the government leaders sit. Then horsemen from several different countries show off their beautiful clothes and their good riding skills. One after another they come and dancers from all over the Sahara take their turns to show off their wonderful traditional clothes and dances. They are accompanied by men playing drums and beating strong rhythms for the dancers.

The highlight of the opening ceremony are the races which take place in the evening. It is the grand finale of the day. Men ride their horses very fast. Some ride with their legs in the air, others ride in pairs on different horses. It is so fast and so wonderful!

1.The Sahara Festival is a festival which .

A. has a very long history in North Africa

B. is not celebrated on the same dates each year

C. is attended mainly by the people in the Sahara

D. is celebrated only by travelers from different countries

2.Before the races begin, take part in the activities during the opening ceremonies.

A. horsemen, dancers, horses and soldiers

B. horsemen, horses, government leaders and dancers

C. government leaders, horsemen, dancers and soldiers

D. musicians, soldiers, government leaders and soldiers

3.The underlined word “finale” in the third paragraph most probably means the of the opening day.

A. first part B. middle

C. last part D. whole

4. This passage mainly tells readers .

A. what happens on the opening day of the Sahara Festival

B. how people celebrate during the three-day Sahara Festival

C. what takes place at the closing ceremonies of the Sahara Festival

D. how animals race on the first and the last days of the Sahara Festival

 

For years scientists have been worrying about the effects of air pollution on the earth’s natural conditions. Some believe the air inside many houses may be more dangerous than the air outside. It may be one hundred times worse.

Indoor air pollution can cause a person to feel tired, to suffer eye pain, headache and other problems. Some pollutants can cause breathing disorders, diseases of blood and even cancer, Most scientists agree that every modern house has some kind of indoor pollution.

People have paid more attention to the problem now. It is true that when builders began making houses and offices they did not waste energy. To do this they built buildings that limited the flow of air between inside and outside. They also began using man-made building materials. These materials are now known to let out harmful gases.

As the problem became more serious, scientists began searching for a way to deal with it. They discovered a natural pollution control system for building—green plants. Scientists do not really know how plants control air pollution. They believe that a plant’s leaves absorb or take in the pollutants. In exchange the plant lets out oxygen through its leaves and through its tiny organizations on its roots. Scientists suggest that all buildings should have one large plant or several small plants inside for every nine square metres of space. Studies of different plants show that each absorbs different chemicals.

So the most effective way to clean the air is to use different kinds of plants. Having green plants inside your house can make it a prettier and more healthy place.

1.Generally speaking, indoor air pollution may be more harmful than the air outside because ________.

A.indoor air pollution can make a person seriously ill

B.man - made building materials give off dangerous gases

C.there may be more harmful gases outside the buildings

D.the air indoors is polluted, which is very harmful

2.Some kind of indoor pollution can be found in ________

A. every modern house

B. every old house

C. all kinds of houses

D all kinds of offices

3. The indoor air pollution is caused by ______

A. the limit of the flow of air between inside and outside

B. the building way that the builders want to save energy

C. the building things that are made of man-made materials

D. the man-made building materials and the limit of airflow

4.The reason why we should use different kinds of plants to clean the air is that _______

A. plants can let out all kinds of pollutants indoors

B. plants may take in more oxygen which people need

C. plants can absorb all kinds of harmful indoor chemicals

D. plants can make our houses prettier and more healthy

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网