题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
One of Scotland's most active centenarians ( 百岁的人), Lady Morton, drove for nearly 80 years. She loved driving and spent the war years as an ambulance driver for Bangour Hospital. Aged 100 she was still driving around Edinburgh, up to Perthshire and elsewhere — the oldest among all the drivers in Scotland. But she had her first ever accident several days after her 100th birthday — she hit a traffic island (a raised area in the middle of a road where people can wait until it is safe to cross) when she took her new car for a drive in Edinburgh.
Lady Morton, who celebrated her 100th birthday in July, was given a car as a present. She talked about the accident happened that night. “I wasn't going fast, but I hit a traffic island. I couldn't see it, because it had no light, which I think was unbelievable and unreasonable. But I am all right and luckily my car wasn't badly damaged.
Although Lady Morton had the accident, she didn't plan to stop driving.“Some people are just born to drive, and I think I am one of them. I've been a good driver since the first time I got in a car, she said. “I am musical, so I listen to sound of the car to know when to change gear (档位).
Lady Morton bought her first car in 1927. The main change she had noticed since then is the traffic. “It's appalling. However, I don't mind it, because I am experienced, but I feel very sorry for beginners,” she said.
(1)What was special about Lady Morton?
A.She was 100 years old.
B.She had the fewest traffic accidents.
C.She was the oldest driver in Scotland.
D.She had the most years of driving experience.
(2)How did Lady Morton's first accident happen?
A.She had poor eyesight.
B.She was driving too fast.
C.The traffic island was dark.
D.The lights of her car weren't on.
(3)What do Lady Morton's words in Paragraph 3 suggest?
A.She had a deep love for cars.
B.She was quite good at driving.
C.She had a great musical ability.
D.She drove better than any other driver.
(4)What does the underlined word “appalling” in the last paragraph mean?
A.Very good.
B.Fantastic.
C.Not bad.
D.Terrible.
【答案】
(1)C
(2)C
(3)B
(4)D
【解析】本文是一篇记叙文,讲述了苏格兰百岁老人Lady Morton依然在驾驶汽车,但最近出了个事故,但她依然坚持继续开车。
⑴考查细节理解。根据第一段中的“Aged 100 she was still driving around Edinburgh, up to Perthshire and elsewhere — the oldest among all the drivers in Scotland.”可知选项C是正确的。
⑵考查细节理解。根据第二段中的“I wasn't going fast, but I hit a traffic island. I couldn't see it, because it had no light, which I think was unbelievable and unreasonable.”她自己对交通事故的描述可知,答案为C。
⑶考查推理判断。根据第三段中的“Some people are just born to drive, and I think I am one of them.”可知她很擅长驾驶,所以答案是B。
⑷考查词义猜测。根据最后一段中的“However,I don't mind it”以及“I feel very sorry for beginners”可知这个词代表的意思是她不喜欢的,在她看来是不好的,所以答案是D。