题目内容

【题目】增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写上该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

I was only 10 when we move to Switzerland. I remember that I enjoyed flying across the whole country and that I wasn’t very happy about leave my friends. But Dad said it’d be good for we all to live in countryside around Bern(伯尔尼). And Uncle Jack, who’d been living there for about 20 years, were always telling us how a beautiful city Bern was. He said it would be easily for Dad to get a job in Bern, but we all agreed to move to there. Now we’ve been here for quite a few year, and we all love it.

【答案】1. 第二句:move改成moved

2. 第二句:leave改成leavingabout改成to

3. 第三句:we改成us

4. 第三句:countryside前加the

5. 第四句:were改成was

6. 第四句:how改成what

7. 第五句:easily改成easy

8. 第六句:But改成AndSo

9. 第六句:there前的to去掉

10. 第七句:year改成years

【解析】

这是一篇记叙文。文章讲述了作者十岁的时候,他们一家人搬到了瑞士。现在,作者已经在那里生活了许多年,作者家人都很喜欢那个地方

第一处:考查时态。句意:我十岁的时候,我们搬到了瑞士。发生在过去的事情,用一般过去时,所以move改成moved

第二处:考查常见用法。句意:离开我的朋友,我不开心。介词about之后,用v+ing形式,故leave改成leaving;be happy to do sth.乐于做某事,该句型是固定句型,所以about改成to。

第三处:考查宾格。句意:父亲说生活在伯尔尼的乡下,对我们所有人来说,都是有好处的。作be good for的宾语,用宾格,所以we改成us

第四处:考查冠词。句意:父亲说生活在伯尔尼的乡下,对我们所有人来说,都是有好处的。题干中特指“伯尔尼的乡下”,需要用定冠词the,所以countryside前加the

第五处:考查主谓一致。who’d been living there for about 20 years这是一个非限制性定语从句,主句主语Uncle Jack是单数,谓语动词用单数,所以were改成was

第六处:考查感叹句。句意:杰克叔叔在那里生活了二十年,总是告诉我们伯尔尼有多么美丽。how之后接形容词,而what之后接名词,这里中心词city是名词,所以how改成what

第七处:考查形容词。这里作be之后的表语,用形容词,所以easily改成easy

第八处:考查连词。句意:他说,父亲在伯尔尼很容易找到工作,并且我们都同意搬到那里。表示并列关系,所以But改成AndSo

第九处:考查常见用法。句意:他说,父亲在伯尔尼很容易找到工作,并且我们都同意搬到那里。move直接与 there 连用,就可以表示方向,无需再用介词 to 来表示方向,所以there前的to去掉。

第十处:考查名词单复数。句意:现在,我们已经在那里许多年了,我们都喜欢它。a few修饰可数名词复数,所以year改成years

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The past 70 years have been good for corn production in the Midwestern United States, with yields increasing fivefold since the 1940s. Much of this improvement has been credited to advances in farming technology but researchers at Harvard University are asking if changes in climate and local temperature may be playing a bigger role than previously thought.

In a newspaper, researchers find that a prolonged(延长的) growing season due to increased temperatures, combined with the natural cooling effects of large fields of plants, have had a major contribution to improved corn production in the U.S. “Our research shows that improvements in crop yields depend, in part, on improvements in climate,” said Peter Huybers, professor of Earth and Planetary Sciences. “In this case, changing temperatures have had a beneficial impact on agricultural production, but there is no guarantee that benefit will last as the climate continues to change.

Understanding the detailed relationships between climate and crop yields is important as we move towards feeding a growing population on a changing planet. ” The researchers modeled the relationship between temperature and crop yields from 1981 to 2017 across the so-called Corn Belt. They found that as temperatures increased due to global climate change, planting days got earlier and earlier, shifting by about three days per decade. Early planting means the corn has more time to mature before the end of the growing season.

There is also a second, more surprising trend that has benefited corn yields. Whereas the vast majority of temperatures have warmed over the last century, the hottest days during the Midwestern growing season have actually cooled.

The researchers estimate that more than one quarter of the increase in crop yields since 1981 can be attributed to the twin effects of a longer growing season and less exposure to high temperatures, suggesting that the crop yield is more vulnerable to climate change than previously thought.

The researchers also show that the planting and harvest dates farmers currently use is significantly better adapted to the present climate than it would be to climates in earlier decades.

1What is previously thought to be the reason for the increase of corn production?

A.Local temperature change.B.Advanced farming technology.

C.Climate change.D.Production efficiency.

2Why is it important to understand the relationships between climate and crop yield?

A.The climate has a beneficial impact on agriculture.

B.We can change the climate to improve crop yield.

C.We depend on the climate to get food.

D.Crop yield relies less on the climate.

3How many factors that benefit corn yields are mentioned in the text?

A.4.B.3.

C.2.D.1.

4What is the main purpose of the text?

A.To explain a mystery.B.To question a common sense.

C.To show a new trend.D.To introduce a research result.

【题目】假定你是学生李华,今年9月将赴加拿大进修学习半年。请给你的加拿大笔友Mike写一封邮件,希望他能帮你找一个合租公寓。要点如下:

1. 对公寓的要求;

2. 对室友(roommate)的要求;

3. 表达感谢。

注意:1. 100词左右;

2. 可适当增加细节,以使行文连贯;

3. 开头和结尾已给出,不计入总词数。

Dear Mike,

I am writing to ask you to lend me a hand. ______________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Looking forward to your early reply.

Yours,

Li Hua

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网