题目内容

【题目】阅读理解。

You wake up in the morning, the day is beautiful and the plans for the day are what you have been looking forward to for a long time. Then the telephone rings, you say hello, and the drama starts. The person on the other end has a depressing tone in his voice as he starts to tell you how terrible his morning is and that there is nothing to look forward to. You are still in a wonderful mood? Impossible!

Communicating with negative people can wash out your happiness. It may not change what you think, but communicating long enough with them will make you feel depressed for a moment or a long time.

Life brings ups and downs, but some people are stuck in the wrong idea that life has no happiness to offer. They only feel glad when they make others feel bad. No wonder they can hardly win others’ pity or respect.

When you communicate with positive people, your spirit stays happy and therefore more positive things are attracted.When the dagger(匕首) of a negative person is put in you, you feel the heavy feeling that all in all, brings you down.

Sometimes we have no choice but to communicate with negative people. This could be a co-worker, or a relative. In this case, say what needs to be said as little as possible. Sometimes it feels good to let out your anger back to the negative person, but all this does is to lower you to that same negative level and they won’t feel ashamed of themselves about that.

Negativity often affects happiness without even being realized. The negative words of another at the start of the day can cling to(附着) you throughout the rest of your day, which makes you feel bad and steals your happiness. Life is too short to feel negative. Stay positive and avoid negativity as much as possible.

【1】The purpose of the first paragraph is to ________.

A. make a comparisonB. offer an evidence

C. describe a daily sceneD. introduce a topic

【2】How can negative people affect us?

A. By changing our ways of thinking.

B. By telling us the nature of life.

C. By influencing our emotion.

D. By comparing their attitudes to life with ours.

【3】Some negative people base their happiness on ________.

A. making other people unhappy

B. other people’s pity for them

C. building up a positive attitude

D. other people’s respect for them

【4】According to the passage, to reduce negative people’s influence on us,we are advised to ________.

A. change negative people’s attitudes to life

B. communicate with negative people as little as possible

C. make negative people feel ashamed of themselves

D. show our dissatisfaction to negative people

【答案】

【1】D

【2】C

【3】A

【4】B

【解析】

试题分析:生命中总有起起伏伏,但消极的人总认为生活中没有幸福,并通过影响我们的情绪来让我们不快乐。所以我们要尽量少跟消极的人接触,保持积极的态度。

【1】D 推理判断题。第一段作者是用一个实例来引出下文要谈论的话题。故选D。

【2】C 推理判断题。文章第二段第二句It may not change what you think, but communicating long enough with them will make you feel depressed for a moment or a long time.可知,消极的人是通过改变我们的情绪来影响我们。故选C。

【3】A 细节理解题。根据文章第三段They only feel glad when they make others feel bad.可知,一些消极的人把自己的快乐建立在别人的不快乐之上,故选A

【4】B 细节理解题。根据文章第五段Sometimes we have no choice but to communicate with negative people及say what needs to be said as little as possible可知,与消极的人尽量少说话,故选B。

【名师点拨】

细节题的破解一般采用寻读法,即先看试题,再读文章。对有关信息进行快速定位,再将相关信息进行整合、甄别、分析、对比,有根有据地排除干扰项,选出正确答案。8小题B细节理解题。由文章第五段Sometimes we have no choice but to communicate with negative people及say what needs to be said as little as possible可知,与消极的人尽量少说话,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

All her life, my mother wanted busy children. It was very important that her house should remain at all times clean and tidy.

You could turn your back for a moment in my mother's house, leave a halfwritten letter on the dining room table, a magazine open on the chair, and turn around to find that my mother had “put it back where it belonged” as she explained.

My wife, on one of her first visits to my mother's house, placed a packet of biscuits on an end table and went to the kitchen to fetch a drink. When she returned, she found the packet had been removed. Confused (疑惑的), she set down her drink and went back to the kitchen for more biscuits, only to return to find that her drink had disappeared. Up to then she had guessed that everyone in my family held onto their drinks, so as not to make water rings on the end tables. Now she knows better.

These disappearances had a confusing effect on our family. We were all inclined to (有……的倾向) forgetfulness, and it was common for one of us, upon returning from the bathroom, to find that every sign of his work in progress had disappeared suddenly. “Do you remember what I was doing?”was a question frequently asked, but rarely answered.

Now my_sister_has_developed_a_secondhand_love_of_clean_windows, and my brother does the cleaning in his house, perhaps to avoid having to be the one to lift his feet. I try not to think about it too much, but I have at this later time started to dust the furniture once a week.

【1】Which of the following is TRUE about my mother?

A. She enjoyed removing others' drinks.

B. She became more and more forgetful.

C. She preferred to do everything by herself.

D. She wanted to keep her house in good order.

2】My wife could not find her biscuits and drink in my mother's house because ________.

A. she had already finished them

B. my mother had taken them away

C. she forgot where she had left them

D. someone in my family was holding them

3】The underlined part in the fifth paragraph suggests that my sister ________.

A. is happy to clean windows

B. loves to clean used windows

C. is fond of cleaning used windows

D. likes cleaning windows as my mother did

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网