题目内容
8.When Regina Spektor moved to the Bronx from Russia as a young child of 9,she could speak no English and her family was so poor that they could afford nothing.Yet she carried with her a love of the piano and music."For me,the thing that I loved the most was playing the piano,so when we left Russia I was so afraid I would forget how to play and I would just find a little table and play my pieces,"she told"When you spend your life doing something like playing the piano and then you take that away,it's so surreal."(离奇的)
Her father,Ilya Spektor,said that,little by little,the family saved enough money to afford their first apartment.
"I was a photographer and,in six weeks,I found my first job in a big photo lab in Manhattan,"he said.On the subway one day,Ilya Spektor spotted a man carrying a violin case.The man also seemed to have an Eastern European accent.A conversation led to a visit and,eventually,Regina Spektor was introduced to Sonia Vargas,a piano teacher.She was a well-known professor who taught piano,took Spektor under her wing and trained her for years,at no cost."I remember talking to Sonia,"Spektor said."She said that when a student is ready,a teacher appears.So she said that I must have been ready to study piano,and so that's why she came into my life."
"Immediately,how she played,"Vargas said."You can tell the sound.The sound tell you whether the person loves the instrument,loves the music."
Much later,while playing her own music and selling a CD that she'd created,Regina Spektor caught the attention of a music producer.The rest is history,complete with concerts around the world and performance in front of the Obamas at the White House.
Regina Spektor greatly appreciated her parents,piano teachers and friends for helping her become the musician she is."I love the idea that if you're walking toward the world,the world will take some steps towards you,"she said.
21.When Regina Spektor was in Russia,sheC.
A.spoke English very fluently
B.could afford a new piano
C.learned how to play the piano
D.was directed by a famous teacher
22.Why could Ilya Spektor make the acquaintance of Sonia Vargas?C
A.Sonia Vargas was very famous
B.They were all Russians
C.They had a common friend
D.Ilya Spektor was a good talker
23.What does the author mainly want to tell us?D
A.The world welcomes any musician
B.Life is filled with struggles more than love
C.Regina Spektor deserves to perform at the White House
D.The world doesn't ignore those who fight for their dreams.
分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了 Regina Spektor 在最艰难的条件下也没有放弃音乐,最终走向成功,可知世界不会忽视那些为梦想而奋斗的人
解答 21.C.细节理解题.根据第一段she could speak no English and her family was so poor that they could afford nothing.Yet she carried with her a love of the piano and music可知蕾吉娜•史派克特在俄罗斯的时候,她学习如何弹钢琴;故选C.
22.C.细节理解题.根据文章A conversation led to a visit and,eventually,Regina Spektor was introduced to Sonia Vargas,a piano teacher可知Ilya Spektor认识 Sonia Vargas是由于他们有共同的朋友;故选C.
23.D.推理判断题.根据最后一段I love the idea that if you're walking toward the world,the world will take some steps towards you,"she said可知世界不会忽视那些为梦想而奋斗的人;故选D.
点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
练习册系列答案
相关题目
2.Laughter produces short-term changes in the function of the heart and blood circulation, heart rate and oxygen consumption.( )
| A. | increasing | B. | to increase | ||
| C. | having increased | D. | being increased |
3.The following ads come from UW (University of Washington) newspaper called The Daily.
56.If you are looking for a job only for the summer,how many choices do you have?B
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
57.Which of the following is TRUE according to the ads?A
A.If you are good at swimming,you can try a job at 206-555-3989.
B.All the companies advertising on the Daily are trustworthy.
C.As a student,you don't need to pay a deposit when renting rooms.
D.The fees for parking near University of Washington are the same.
| Help Wanted | Rooms |
| PART-TIME PIZZA DELIVERY driver,base pay+tips.Our vehicle.Must be over 26 for insurance purposes.Dellino's Pizzeria,University Village,555-3466. | 1 BLOCK TO UW-Clean,quiet non-smoking room,private refrigerator.Month to month agreement.$425 includes all utilities.SSS-2488. |
| RESTAURANT-SUMMER JOB in Alaska!Experienced,presentable waitresses and cooks needed for busy restaurant in Valdez,Alaska.Fax resume/application to 907-544-2877,at:Mike. | BRAND NEW BUILDING close to UW.Furnished rooms with private baths and deck.Starting at $355.5608 15th Ave.(206)555-1435. |
| WASHINGTON~ATHLETIC CLUB,a private hotel and athletic club in downtown Seattle,has openings for part-time lifeguards and swimming instructors.Please call Stuart at 206-555-3989. | FROM 260-280.Rooms,l block north of UW.Clean and quiet residence.No smoking,no musical instruments.Deposit needed.(206)555-6608. |
| Business Opportunities | Child Care |
| The Daily makes every effort to ensure you are responding to a reputable job opportunity.REMEMBER:lawful employers do not ask for money as part of the application process.Do not send money,especially out of state,or give any credit card information.The majority of our Business Opportunities are at least in part commission-based opportunities.A small investment may be required,and you may be asked to work from your home.If you have responded to an ad that seems deceptive,please call the Daily at 5SS-2390. | BABY SITTER WANTED:CARING and responsible babysitter for adorable good natured 21 month old boy.15 hours/week.Days/times negotiable.Experience preferred.555-1293 |
| CHILD CARE NEEDED during summer in Wallingford for three great children.25-30 hours/week,Monday,Wednesday,Friday.$9/hour.Begins 6/28.(206)555-237 | |
| EARN NEW COMPUTER and make money at the same time.$2,000 in your first two weeks with unlimited income potential.This offer is going fast.Call and get the fact.1-800-5SS-8948. | Parking |
| COVERED PARKING CLOSE TO UW,Secure garage,$65 per month,5608 IS0'Ave.NE,206-555-1435. | |
| PARKING NEAR UW.3 locations,﹩58/month.SecuredGarage,﹩85/month (206)555-2944. | |
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
57.Which of the following is TRUE according to the ads?A
A.If you are good at swimming,you can try a job at 206-555-3989.
B.All the companies advertising on the Daily are trustworthy.
C.As a student,you don't need to pay a deposit when renting rooms.
D.The fees for parking near University of Washington are the same.