题目内容

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A, B, C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑

Learning to Accept

I learned how to accept life as it is from my father. ,he did not teach me acceptance when he was strong and healthy, but rather when he was and ill.

My father was a strong man who loved being active, but a terrible illness all that away. Now he can no longer walk, and he must sit quietly in a chair all day. Even talking is . One night, I went to visit him with my sisters. We started about life, and I told them about one of my . I said that we must very often give things up we grow—our youth, our beauty, and our friends— but it always that after we give something up, we gain something new in its place. Then suddenly my father up. He said, “But, Peter, I gave up ! What did I gain?” I thought and thought, but I couldn't think of anything to say. , he answered his own question: “I the love of my family,” I looked at my sisters and saw tears in their eyes, along with hope and thankfulness.

I was also by his words. After that,when I began to feel irritated(愤怒的)at someone, I remember his words and become . If he could replace his great pain with a feeling of love for others, then I should be to give up my small irritations. In this , I learned the power of acceptance from my father.

Sometimes I what other things I could have learned from him if I had listened more carefully when I was a boy. For now, though, I am grateful for this one .

1.A. Afterwards B. However C. Therefore D. Meanwhile

2.A. tired B. poor C. weak D. slow

3.A. already B. still C. only D. once

4.A. took B. threw C. sent D. put

5.A. impossible B. difficult C. stressful D. hopeless

6.A. worrying B. caring C. talking D. asking

7.A. decisions B. experiences C. ambitions D. beliefs

8.A. as B. since C. before D. till

9.A. seems B. promises C. suggests D. requires

10.A. cheered B. turned C. spoke D. opened

11.A. something B. everything C. nothing D. anything

12.A. Surprisingly B. Immediately C. Naturally D. Certainly

13.A. had B. gained C. accepted D. enjoyed

14.A. moved B. amazed C. attracted D. warned

15.A. should B. could C. would D. might

16.A. quiet B. relaxed C. calm D. happy

17.A. ready B. able C. free D. likely

18.A. case B. form C. method D. way

19.A. doubt B. wonder C. know D. guess

20.A. award B. word C. lesson D. gift

 

1.B

2.C

3.D

4.A

5.B

6.C

7. D

8.A

9.A

10.C

11.B

12.A

13.B

14.A

15.C

16.C

17.B

18.D

19.B

20.D

【解析】

试题分析:作者以倒叙的形式讲述了发生在他身上的故事。而作者年老多病的父亲却交给了他这样一个道理:他放弃了一切却一无所获,得到的只是家人的爱—不要斤斤计较,要以爱心来对待一切,面对生活,使自己的内心平和。

1.B考查副词afterwards意为“其后,后来,继后,然后,以后”。therefore意为“因此,为此,所以”。meanwhile意为“同时”however意为“然而”,表示转折或对比,多位于句中,前后须加逗号,可位于句首或句末,用于句首,后面可加逗号,所引导的分句用于句末,前面可加逗号。根据两句中的learned how to accept life as it is和did not teach me acceptance可判断出这两句是转折和对比关系。

2.2】C考查形容词weak意为“柔弱的;虚弱的,有病的”,与ill属同类概念。tired意为“疲劳的”。poor意为“贫穷的”。slow意为“慢的”。都属于健康的范畴,根据全句的逻辑意思和下文的提示(he can no longer walk),选择一个与ill并列意义的词。

3.3】D考查副词once意为“曾经”,常与一般过去时连用,表示过去曾经发生的事。根据下文中的a terrible illness可判断出作者的父亲过去曾经是一个强壮的人。already意为“已经”,常与现在进行时连用,表示已经完成的动作。still意为“仍然是”,与下文所讲的作者的父亲得力重病矛盾。only意为“仅仅”

4.4】A考查动词。take away使(感情,感觉等)消失,带走;throw away丢弃某物(因不用或不需要);send away把…送往另一地方;put away收好

5.5】B考查形容词。Impossible过于绝对,只失去说话能力;hopeful没有指望的,绝望的;stressful产生压力的 由上文爸爸体弱多病和下文他说的话,得知爸爸甚至讲话都困难,故选B项。

6.6】C考查动词。开始交谈,谈论生活,不是笼统地讲担心谁的生活(worry about),关心谁的生活(care about),询问谁的生活(ask about),故选C项。

7.7】D考查名词。我跟他们讲了我的一个信条(我个人相信的事)(belief).由下文可知不是我的一个什么经验(experience);抱负(ambition)或某个决定(decision),故选D项。

8.8】A考查连词。as引导时间状语从句,意为“随着”,从句中的谓语动词常是表示发展的动词如develop,grow up,go等。这里表示随着我们的成长。since引导时间状语从句常与现在进行时连用。before引导时间状语从句表示“在……之前”。till引导时间状语从句表示“一直……”,.随着(as)我们长大,我们常常放弃一些东西

9.9】A考查动词。suggest意为“暗示,表明”。promise意为“承诺,许诺”。require意为“需要”,总的看起来是这样的,因为是一个人的看法及一般情况,语气不是特肯定,又不是某个人的建议或要求,故其他三个选项不可取

10.0】C考查动词。speak up(爸爸)突然大声说,说到;turn up拧大,开大;出现;sun up归纳,总结;判断,估量(此前,爸爸并没说话,故不能选);open up开拓,开辟;开始畅谈,倾吐心事(不是一两句话,更不能突然开始),故选C项。

11.1】B考查代词。根据上下文及作者爸爸当时的状况,所谓“美好的事”一无所有了;从外表看只是一个体弱多病,非常难过的老年。故give up everything,故选B项。

12.2】A考查副词。爸爸提出一个问题,我以为让我来回答,我正在冥思苦想的时候,他却自己给出了答案,这出乎我的意料,故选A项。

13.3】B考查动词辨析 have意为“有”。accept意为“接受”。enjoy意为“享受……的乐趣”gain意为“获得”,指经过付出巨大努力之后为自己获得或赢得有一定价值的东西,强调所得之物能够造成的优势。由于父亲得病,受到了家庭的照顾,所以他说得到了家庭的爱,故选B项。

14.4】A考查动词。A. moved移动;B. amazed吃惊;C. attracted吸引;D. warned警告。回答针对上面爸爸提出的那个问题:What did I gain?,故选A项。

15.5】C考查情态动词should表示“应该”。could表示可能性。might表示可能性,但可能性很小would表示过去某段时间的习惯,即每当恼怒时,作者总是想起父亲的话。

16.6】C考查形容词。一想到爸爸的话,我的内心就平静下来,控制情绪;而不是保持安静(quiet),放松(relaxed)或高兴(happy),故选C项。

17.7】B考查形容词。一想到爸爸既然能够用对别人的爱来代替他巨大的疼痛或痛苦这件事,我就必然能够(be able to do)放弃自己的不值一提的易怒情绪,故选B项。

18.8】D考查动词。这样(in this way),我就从爸爸身上学会了宽容的力量(power of acceptable)。Method指解决某个具体问题的科学的,符合逻辑的方法,通常搭配是with this/that …method.,故选D项。

19.9】B考查动词。现在我想知道,如果我从小的时候起,就认真地听我爸爸的,我还会学到其他什么东西呢?要注意该句用的是虚拟语气,故选B项。

20.20】D考查动词。即便如此,我也不是特别的遗憾,我很感谢我爸爸送给我的这个礼物,这篇短文讲述了作者的父亲因为生病而失去了活动甚至于说话的能力,但是他仍然认为自己获得了家庭的爱,表现了对生活的正确态度,所以作者把父亲所说的I gained the love of my family.作为父亲送给自己的礼物

考点:人生感悟类短文。

练习册系列答案
相关题目

An earthquake is a trembling or shaking of the ground caused by the sudden release(释放) of energy stored in the rocks below the surface. Generally, earthquakes last only seconds. Strong ground shaking during a medium(中等的) to large earthquake generally lasts about 10 to 30 seconds. Aftershocks(余震) can occur once in a while for weeks or even months.

Many people think that there is an “earthquake season” or a kind of “ earthquake weather ”.As a matter of fact, there isn’t. Earthquakes can occur at any time of the year and at time of day or night. Earthquakes occur under all weather conditions-sunny, wet. or cold without any special weather tendency(倾向).

Also, you don’t need to worry that the ground will open up and swallow people when earthquakes occur. Open ground cracks may form during an earthquake, for example, to land sliding or ground falling. However, such cracks tend to be open gaps (they don’t “ swallow”) that a person could stand in afterwards.

The safest place in an earthquake is an open field because buildings and falling objects can injure or kill you. If you are indoors, when you feel the ground start to shake, take cover immediately under a table or strong piece of furniture, placing something between falling objects and yourself. Don’t “ attempt to use the stairs or an elevator to get out of the building..

1.Which of the following is TRUE according to the passage?.

A. Earthquakes usually last 10 to 30 seconds.

B. After a big earthquake, there are many more quakes.

C. Cracks in an earthquake are very dangerous.

D. What usually injures people during an earthquake are falling buildings.

2.The reason why there isn’t “earthquake weather” is that._________.

A. an earthquake only lasts seconds and doesn’t happen frequently.

B. an earthquake can happen at any time and in any kind of weather.

C. when an earthquake happens is related to the weather

D. earthquakes don’t change with the seasons

3.The underlined word “swallow” in Paragraph3 probably means“________”?

A. Take sb/sth in.

B. make sb frightened.

C. make room for sb to stand in.

D.make the ground slide.

4.During an earthquake, which of the following things should you NOT do?

A. Find an open filed and stay there.

B. Stay away from buildings.

C. Take cover under a table.

D. Take an elevator.

 

Welcome to one of the largest collections of footwear(鞋类)in the world that will make you green with envy. Here at the Footwear Museum you can see exhibits from all over the world. You can find out about shoes worn by everyone from the Ancient Egyptians to pop stars.

 

Room 1

The celebrity footwear section is probably the most popular in the entire museum. Started in the 1950s there is a wide variety of shoes and boots belonging to everyone from queens and presidents to pop stars and actors! Most visitors find the celebrities' choice of footwear extremely interesting.

Room 2

Most of our visitors are amazed and shocked by the collection of “special purpose” shoes on exhibition here at the Museum of Footwear. For example, there are Chinese shoes made of silk that were worn by women to tie their feet firmly to prevent them from growing too much!

Room 3

As well as shoes and boots the museum also exhibits shoe shaped objects. The variety is unbelievable. For example , there is a metal lamp that resembles a pair of shoes, and Greek wine bottles that are like legs!

The footwear Library

People come from all over the world to study in our excellent footwear library. Designers and researchers come here to look up information on anything and everything related to the subject of footwear.

 

 

1.Where would you find a famous singer's shoes?

A. Room 1. B. Room 2.

C. Room 3. D. The Footwear Library

2. All exhibits in each room .

A. share the same theme

B. have the same shape

C. are made of the same material

D. belong to the same social class

3.Which of the following is true according to the text?

A. The oldest exhibits in Room 1 were made in the 1950s.

B. Room 2 is the most visited place in the museum.

C. Room 3 has a richer variety of exhibits than the other two.

D. Researchers come to the Footwear Library for data.

4.The purpose of the text is to get more people to ____________.

A. do research B. design shoes

C. visit the museum D. follow celebrities

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网