题目内容
【题目】 Protecting wildlife has become a tough problem in today’s world. As one of the effort, many countries formulate(制定) related laws to protect wildlife. The need for such protection was realized centuries ago in India.
About 300 BC an India writer described forests that were somewhat like national parks today. The game of killing animals was carefully controlled. Some animals that became dangerous to human visitors were trapped or killed outside the park.
The need for wildlife protection is greater now than ever before. About a thousand kinds of animals are in danger of extinction(灭绝), and the speed at which they are being destroyed has been increasing. With mammals(哺乳动物), for example, the speed of extinction is now about one kind every year. From AD 1 to 1800, the speed was about one kind every fifty years. Everywhere, men are trying to solve the problem of saving wildlife while caring for the world’s growing population(人口).
【1】“Protect wildlife” means ______.
A.保护野生动物B.保护每一个生命
C.猎杀野生动物D.关爱野生动物
【2】The reporter says that the need for protecting wildlife ______.
A.was understood in India centuries ago
B.was described by an India writer about 3,300 years ago
C.is not met in many centuries ago
D.is not carried out in the forests as well as in national parks
【3】The reporter says that in India forests of long ages, ______.
A.hunters were given permits to hunt games
B.all animals were to be killed
C.the game of killing animals was controlled
D.no killing of animals was allowed
【4】According to the report, men trying to save wildlife are thinking about ______ as well.
A.the animals in national parksB.stricter laws against hunting
C.the trees in the forestsD.the growth of the population
【答案】
【1】A
【2】A
【3】C
【4】D
【解析】
这是一篇说明文。文章作者讲述了动物保护的重要性以及古印度人如何保护野生动物。
【1】
词义猜测题。文章第一段第一句话提到当今世界Protecting wildlife是个艰难的问题。第二句话提到很多国家制定法律来Protecting wildlife。在结合短文主要内容讲述了动物保护的重要性以及古印度人如何保护野生动物,此处的Protecting wildlife应是“保护野生动动物”。故选A项。
【2】
细节理解题。根据文章第一段最后一句话The need for such protection was realized centuries ago in India(几个世纪前,印度就意识到了这种保护的必要性)和文章第二段About 300 BC an India writer described forests that were somewhat like national parks today. The game of killing animals was carefully controlled. (大约公元前300年,一位印度作家描述的森林有点像今天的国家公园。猎杀动物的比赛受到严格控制)可知,在几个世纪以前印度人就有保护野生动物的要求了。故选A项。
【3】
细节理解题。根据文章第二段 The game of killing animals was carefully controlled(猎杀动物的比赛受到严格控制)可知,古印度人对于猎杀动物的比赛是严格控制的。故选C项。
【4】
细节理解题。根据文章最后一段最后一句Everywhere, men are trying to solve the problem of saving wildlife while caring for the world’s growing population(世界各地的人们都在努力解决保护野生动物的问题,同时也在关心世界上不断增长的人口)可知,世界各地人不止关心野生动物保护问题也关心不断增长的人口问题。故选D项。