题目内容

【题目】 Protecting wildlife has become a tough problem in today’s world. As one of the effort, many countries formulate(制定) related laws to protect wildlife. The need for such protection was realized centuries ago in India.

About 300 BC an India writer described forests that were somewhat like national parks today. The game of killing animals was carefully controlled. Some animals that became dangerous to human visitors were trapped or killed outside the park.

The need for wildlife protection is greater now than ever before. About a thousand kinds of animals are in danger of extinction(灭绝), and the speed at which they are being destroyed has been increasing. With mammals(哺乳动物), for example, the speed of extinction is now about one kind every year. From AD 1 to 1800, the speed was about one kind every fifty years. Everywhere, men are trying to solve the problem of saving wildlife while caring for the world’s growing population(人口).

1“Protect wildlife” means ______.

A.保护野生动物B.保护每一个生命

C.猎杀野生动物D.关爱野生动物

2The reporter says that the need for protecting wildlife ______.

A.was understood in India centuries ago

B.was described by an India writer about 3,300 years ago

C.is not met in many centuries ago

D.is not carried out in the forests as well as in national parks

3The reporter says that in India forests of long ages, ______.

A.hunters were given permits to hunt games

B.all animals were to be killed

C.the game of killing animals was controlled

D.no killing of animals was allowed


4According to the report, men trying to save wildlife are thinking about ______ as well.

A.the animals in national parksB.stricter laws against hunting

C.the trees in the forestsD.the growth of the population

【答案】

1A

2A

3C

4D

【解析】

这是一篇说明文。文章作者讲述了动物保护的重要性以及古印度人如何保护野生动物。

1

词义猜测题。文章第一段第一句话提到当今世界Protecting wildlife是个艰难的问题。第二句话提到很多国家制定法律来Protecting wildlife。在结合短文主要内容讲述了动物保护的重要性以及古印度人如何保护野生动物,此处的Protecting wildlife应是“保护野生动动物”。故选A项。

2

细节理解题。根据文章第一段最后一句话The need for such protection was realized centuries ago in India(几个世纪前,印度就意识到了这种保护的必要性)和文章第二段About 300 BC an India writer described forests that were somewhat like national parks today. The game of killing animals was carefully controlled. (大约公元前300年,一位印度作家描述的森林有点像今天的国家公园。猎杀动物的比赛受到严格控制)可知,在几个世纪以前印度人就有保护野生动物的要求了。故选A项。

3

细节理解题。根据文章第二段 The game of killing animals was carefully controlled(猎杀动物的比赛受到严格控制)可知,古印度人对于猎杀动物的比赛是严格控制的。故选C项。

4

细节理解题。根据文章最后一段最后一句Everywhere, men are trying to solve the problem of saving wildlife while caring for the world’s growing population(世界各地的人们都在努力解决保护野生动物的问题,同时也在关心世界上不断增长的人口)可知,世界各地人不止关心野生动物保护问题也关心不断增长的人口问题。故选D项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Kitchen Products Thai Will Make Your Life a Lot Easier

Hanging Trash Bag

Speaking of clever bag that will change your world, how many times have you cut off loads of vegetables and tried to clean up the messy waste, only to make half of it accidentally drop on the floor? This hanging trash bag attachment makes clean-up super easy, so you’ll never end up with smelly chopped (切碎的) onions all over your floor again.

Available on Amazon, $ 6.99

Dream Farm Spoon

How many times have you struggled for just that last little bit of something out of a jar or dish? This all-purpose cooking spoon helps scrap (刮擦) the edges of any pan, bowl, or strangely-shaped container with zero effort, so you’ll always get that last bit, every time.

Available on Amazon, $20.40

Flex Pot Clip

For those of us who’d rather not balance our serving spoon or wooden spoon on the edge of the pot unsteadily, or rest it on the counter where it’ll definitely make a mess, allow me to introduce you to the Flex Pot Clip. Attach it to the edge of your pot so you can keep your counters clean and your hands free. It’s heat-resistant and dishwasher safe!

Available on Amazon, $7.88

Reusable Silicone Lids

These are useful to cover your food before putting it in the fridge if you often have leftovers. These silicone lids are flexible, reusable, arid airtight, allowing you to leave your food right in its original dish or bowl and keep it fresh for days. They’re clear, eco-friendly, and super easy to store, since they hardly take up any space.

Available on Amazon, $15.97

1What is the use of the Hanging Trash Bag?

A. To reduce waste of food. B. To make containers clean.

C. To collect kitchen waste. D. To make food easy to store.

2Where can you fix a Flex Pot Clip?

A. On the edge of a pot. B. In a dishwasher.

C. On the counter. D. In a comer.

3Which of the following products can make the food remain fresh?

A. Flex Pot Clip. B. Hanging Trash Bag.

C. Dream Farm Spoon. D. Reusable Silicone Lids.

【题目】Directions: After reading the passage below, fill in the blanks to make the passage coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word; for the other blanks, use one word that best fits each blank.

Monocle reaches Sconser, on Scotland's remote northern Isle of Skye, late on a dreary Thursday afternoon. A van decorated with the image of a scallop(扇贝)1 (park) outside a white-washed house on a slope overlooking Loch Sligachan - it's a sign that we've reached the right place.

David made the permanent move to Skye in 2 early twenties and soon hit upon the idea of farming scallops. "It took years of trials: different methods searching for different spots." But from failure 3 (come) understanding and in 1988 requested a Crown Estate lease from the local government office. After a lengthy process he was given a patch of water close to his home. "We had to prove our intervention was going to benefit the natural habitat of the bay, and 4 we were going to be caretakers of the ecosystem," says David. The area remains open5 anybody for passage and fishing, but his prized scallops must not be disturbed.

The next morning we head to the shore to meet David's son Ben, who is busy unloading bags of fresh shells - 350 at Ben's best guess. He's just helped his father to unzip his heavy wetsuit. Ben's first shop is Portree (the island's biggest town) and a restaurant called Dulse & Brose. "Everything is locally sourced; it is our responsibility 6 (help) sustain these businesses," says head chef Peter Cullen, as he cracks open one of the scallops in his kitchen. The rest of the orders will reach restaurants all over Skye, 7 (range) from smaller venues to Michelin-starred Lochbay in the nearby settlement of Stein.

What sets Sconser seallops apart is the manner in which they are cultivated. Firstly, David dives in to shift young scallops from the deeper water off the coast into the shallows; left in their natural habitat they are subject to predators and unpredictable conditions. The change in setting also provides access to more light and nutrients. 8 they're large enough they are dived and moved again - hence the "twice - dived" term seen on menus.

David's isn't the only food-focused firm 9 has thrived in his Scottish outpost. From the Isle of Skye Distillers' gin to the Isle of Skye Sea Salt Company. Sconser Scallops is one of a growing number of start - ups using environmentally friendly methods with success. Ben's own effort is next : a line of skincare products made of locally 10 (harvest) seaweed. "There is so much potential on Skye," he says, "I wouldn't live anywhere else."

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网