题目内容

【题目】Dear Friends,

You may be familiar with our growing collection of remarkable true stories from around the world about young animals facing disaster and misfortune: a baby hippo orphaned during the Asian tsunami and adopted and raised by a 130-year-old giant tortoise; a baby polar bear abandoned at birth by his mother and hand-raised by a caring zookeeper at the Berlin Zoo.

We are now pleased to introduce you another remarkable true story—unlike our other land-based stories, this one rises from the sea. The name of the book is called Winter’s Tail. This is the story of Winter, a young female dolphin who injures and then loses her tail after being injured off the coast of Florida. The injured Winter is rescued from a crab trap and brought to the Clearwater Marine Aquarium, a marine animal hospital, where she at first adjusts and learns to swim without her tail by moving her body with a side-to-side action. Winter’s actions and behaviors cause great concern among her caretakers because it is clear to them that she is injuring her body and internal organs with this painful and inelegant method of movement.

But luckily, an engineer designed an artificial tail that enables Winter to once again swim like a dolphin. The solution to this problem came from the miracle of modern technology. It was very challenging but now Winter is thriving and using her new tail with great command. Winter has already become an inspiration and an icon for millions touched directly and indirectly by all types of challenges.

This is an interesting book. I hope you enjoy the interesting and touching story of one brave little dolphin who learned how to swim again.

With love and hope,

Juliana

1From the passage, what can we know about Winter?

A.She was rescued by a zookeeper.

B.She gets used to living without her tail.

C.She was abandoned at birth by her mother.

D.She swims again with the help of an engineer.

2The letter is probably written to .

A.teenagersB.engineers

C.swimmersD.zookeepers

3Why does the author write this letter?

A.To call on people to protect the animals.

B.To arouse people’s interest in this story book.

C.To attract more people to watch the dolphin show.

D.To inform the development of modern technology.

【答案】

1D

2A

3B

【解析】

本文是应用文。文章是一封信,在信中作者向读者介绍一本书《Winter’s Tail》的故事情节,希望读者能够阅读、欣赏这有趣又感人的故事。

1

细节理解题。文章第二段中提到海豚Winter受伤后失去了尾巴。第三段中提到“an engineer designed an artificial tail that enables Winter to once again swim like a dolphin.”可知,一名工程师设计出了一种人造尾巴,使Winter又可以像海豚一样游泳。因此推断在工程师的帮助下,Winter再次能游泳了。故选D项。

2

推理判断题。文章第一段中提到“…our growing collection of remarkable true stories from around the world about young animals facing disaster and misfortune 作者收集了很多关于小动物面临灾难和不幸的真实故事;文章第二、三段讲述失去尾巴的海豚Winter的故事。根据“remarkable true stories”“young animals”可知,关于各种小动物的故事书的读者对象应该是青少年。因此这封信是写给青少年的。故选A项。

3

推理判断题。第四段中提到“This is an interesting book. I hope you enjoy the interesting and touching story”,作者在信中讲述了失去尾巴的海豚Winter的故事。作者写这封信的目的是希望读者能阅读这有趣又感人的故事,激起人们阅读这本书的兴趣。故选B项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 More than a billion people around the world have smartphones, almost all of which come with avigation (导航) apps such as Google or Apple Maps. This raises the questions we meet with any technology: What skills are we losing? What abilities are we gaining?

Talking with people who're good at finding their way around or using paper maps, I often hear lots of frustration with digital maps. North/South direction gets messed up, and you can see only a small section at a time.

But consider what digital navigation aids have meant for someone like me. Despite being a frequent traveler, I'm so terrible at finding my way that I still use Google Maps every day in the small town where I have lived for many years. What looks like an imperfect product to some has been a significant expansion of my own abilities.

Part of the problem is that reading paper maps requires specific skills. There is nothing natural about them. In many developed nations, including the U. S., one expects street names and house numbers to be meaningful references, and instructions such as "go north for three blocks and then west" make sense. In Istanbul, in contrast, where I grew up, none of those hold true. For one thing, the locals rarely use street names. Why bother when a government or a military group might change them again? Besides, the city is full of winding, ancient alleys that meet newer avenues at many angles. Instructions as simple as “go north" would require a helicopter or a bulldozer (推士机).

Let's come back to my original questions. While we often lose some skills after leaving the work to technology, it may also allow us to expand our abilities. Consider the calculator: I don't doubt that our arithmetic skills might have dropped a bit as the little machines became common, but calculations that were once boring and tricky are now much more straightforward and one can certainly do more complex calculations more confidently.

1What is the drawback of digital maps?

A.They aren't connected to smartphones.

B.They cost too much to download.

C.They leave some users frustrated.

D.They mix up the south and the north.

2What's the author’s attitude toward digital maps?

A.DoubtfulB.Supportive

C.ambiguousD.Uncaring.

3What's the fourth paragraph mainly about?

A.The differences between Istanbul and the U. S.

B.The miserable life of people in Istanbul.

C.The necessity of asking local people in Istanbul.

D.The ancient alleys and new avenues in Istanbul.

4What does the author suggest in the last paragraph?

A.When technology closes a door, it opens one as well.

B.Two paper maps are better than a digital one.

C.Technology is not developed in a day.

D.No calculators, no digital maps.

【题目】 From cheap family rooms to child discounts and personalised kids menus, London's best family hotels have many ways to make it a memorable stay. Browse (浏览) our favourite budget hotels for families in London at hotels.london.com and get ready for your family stay.

Luna&Simone Hotel

Ideally situated a short stroll from Victoria coach, it offers a welcoming bed and breakfast accommodation with a child-friendly focus. This charming family-run hotel offers affordable family rooms just minutes away from Buckingham Palace, St James's Park and the musicals at the Apollo Victoria Theatre.

Nightly rate: 136. 50 per room

Telephone: +44 (0) 20 7834 5897

Travelodge London Docklands

It has everything you need for a good night's sleep, offering great value rooms close to the river Thames, with fast rail connections to the city centre. To accommodate families, there are family rooms, which come equipped with a sofa bed and can sleep up to two adults and two children under 16.

Nightly rate: 29.00 per room

Telephone: 0871 9846192

Generator Hostel London

Generator is part of Europe's fastest growing hostel brand and offers stylish accommodation. The single, twin and family rooms as well as larger dorms (female-only) cater to a range of travellers. A late checkout at 5 p. m. is possible at weekends, so you can make the best of your time in London.

Nightly rate: 33 per room

Telephone: +44 (0) 20 7388 7666

Holiday Inn London Kensington Forum

Book a family-friendly room and enjoy a cheap but comfortable stay in one of London's most fascinating areas, within walking distance of Harrods, the Natural History Museum and the Royal Albert Hall. Children under 18 stay free in a family room, and under-12s also eat for free from a healthy and affordable kids menu.

Nightly rate: 119.00 per room

Telephone: 0870 4009100

1Which number had you better call if your family visit Buckingham Palace?

A.+44 (0)20 7834 5897.B.0871 9846192.

C.+44 (0)20 7388 7666.D.0870 4009100.

2What is the unique advantage of Generator Hostel London?

A.The cheap family rooms.B.The easy access to the city centre.

C.The late checkout at weekends.D.The safety measures for female visitors.

3Where is the text probably from?

A.A hotel poster.B.A travel website.

C.A travel journal.D.A science magazine.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网