题目内容

Kenyon Scudder once told me a story about his friend, Michael. Michael happened to be on a train sitting next to a young man who seemed worried. Finally the young man told the friend that he was a convict (罪犯) returning home from a prison far away. What he did had brought shame (羞耻) on his family, and they had neither visited him nor written to him. He hoped, however, that this was only because they were too poor to travel and too busy to write.

When he was set free he had written to tell them he wanted to go home. To make matters easy for them, however, he had asked them to put up a signal (信号) for him when the train passed their little farm. If the family had forgiven (原谅) him, they were to put up a white ribbon (丝带) in the big apple tree near the railway. If they didn't want him back, they were to do nothing, and he would stay on the train, and go far away.

As the train neared his hometown his suspense became so great that he was afraid to look out of the window. He asked Michael to watch for the big apple tree. They changed seats. In a minute, Michael put his hand on the young convict’s shoulder. "There it is," he said, his eyes filled with sudden tears. "It’s all right. The whole tree is white with ribbons."

1.For which of the following reasons might the young man be worried?

A. His family might not allow him to go home.

B. His family would not remember him.

C. His family hadn’t written to him frequently.

D. His family hadn’t visited him for a long time.

2.According to the passage, the white ribbon in the big apple tree means ________.

A. pleasure B. forgiveness

C. happiness D. education

3.The word "suspense" underlined in the last paragraph can best be replaced by ________.

A. pain B. interest

C. worry D. happiness

4.Why did Michael cry at the end of the story?

A. The young man couldn’t live with his family.

B. There were many white ribbons on the apple tree.

C. He was moved by the young man.

D. The young man was very sad.

1.A

2.B

3.C

4.B

【解析】

试题分析:一个失足青年刑满释放回家,但他担忧家人是否原谅他。他给家人写信,如果家人原谅他,他们将在铁路附近的苹果树上挂上白丝带。如果他们不想让他回家,他们什么也别做。火车经过他的家乡时满树都是白丝带,年轻人感动得哭了。

1. the family had forgiven (原谅) him, they were to put up a white ribbon (丝带) in the big apple tree near the railway. If they didn't want him back, they were to do nothing, and he would stay on the train, and go far away.如果家人原谅他,他们将在铁路附近的苹果树上挂上白丝带。如果他们不想让他回家,他们什么也别做,他将留在火车上远走高飞。从这里可知此人并不知道他的家人是否原谅他,因此他很忧虑。故选A。

2. 推理判断题。根据第二段中If the family had forgiven (原谅) him, they were to put up a white ribbon (丝带) in the big apple tree near the railway. 如果家人原谅他,他们将在铁路附近的苹果树上挂上白丝带。从这里可知a white ribbon代表原谅。故选B。

3. happened to be on a train sitting next to a young man who seemed worried. Michael碰巧在火车上坐在一个年轻人的旁边,这个年轻人似乎担忧的样子。故选C。

4. whole tree is white with ribbons.整棵树都是白丝带。前面提到如果家人原谅他,让他回家,就在树上挂上白丝带,现在树上都是白丝带,所以他感动的哭了,故选B。

考点:考查故事类阅读。

练习册系列答案
相关题目

It was a winter morning, just a couple of weeks before Christmas 2005. While most people were warming up their cars, Trevor, my husband, had to get up early to ride his bike four kilometers away from home to work. On arrival, he parked his bike outside the back door as he usually does. After putting in 10 hours of labor, he returned to find his bike gone.

The bike, a black Kona 18 speed, was our only transport. Trevor used it to get to work, putting in 60-hour weeks to support his young family. And the bike was also used to get groceries (食品杂货), saving us from having to walk long distances from where we live.

I was so sad that someone would steal our bike that I wrote to the newspaper and told them our story. Shortly after that,several people in our area offered to help. One wonderful stranger even bought a bike, and then called my husband to pick it up. Once again my husband had a way to get to and from his job. It really is an honor that a complete stranger would go out of their way for someone they have never met before.

People say that a smile can be passed from one person to another, but acts of kindness from strangers are even more so. This experience has had a spreading effect in our lives because it strengthened our faith in humanity (人性) as a whole. And it has influenced us to be more mindful of ways we, too, can share with others. No matter how big or how small, an act of kindness shows that someone cares. And the results can be everlasting.

1.Why was the bike so important to the couple?

A. The man’s job was bike racing.

B. It was their only possession.

C. It was a nice Kona 18 speed.

D. They used it for work and daily life

2.We can infer from the text that__________.

A. the couple worked 60 hours a week

B. people were busy before Christmas

C. the stranger brought over the bike

D. life was hard for the young family

3.How did people get to know the couple’s problem?

A. From radio broadcasts. B. From a newspaper.

C. From TV news. D. From a stranger.

4.What do the couple learn from their experience?

A. Strangers are usually of little help.

B. One should take care of their bike.

C. News reports make people famous.

D. An act of kindness can mean a lot.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网