题目内容
【题目】When Armida Armato’s daughter, Alexia, came home from school one day last year keen to go on a school trip to Ecuador, Armato wasn’t too sure how to feel. She was happy that her daughter could experience something she never did as a teen but was fearful of letting her travel to such a remote part of the world.
Alexia was 16 at the time, a student at Westwood High School. The school sponsored a humanitarian trip for 26 students and two teachers to spend 18 days living in a mountain village to build a one-room school. Even though Armato trusted her daughter, the other students and the teachers, she was worried about the side effects from the travel vaccines, possible accidents, and medical care.
Now that Alexia was home, Armato said she saw her daughter’s new maturity, greater confidence and independence.“This is the best thing I ever did,” Alexia said, “The experience was so eye-opening and life-changing. You are with people who are not as lucky as you are . They live in very poor conditions but they ’re so happy and outgoing .You say, ‘My God. I’m taking everything for granted back home.’”
She said they built a one-room school from scratch with no mechanical comment mixers. They used their hands, shovels and basic tools. She and another student lived with a local family in a small village about eight hours outside the capital, Quito. Despite the initial strangeness and knowing only basic Spanish, she said they grew very close and felt like a family.
Every year, groups of students at Montreal High School like Alexia pack their bags and fly off with classmates and teachers to developing countries where they volunteer for a variety of projects.
“Armato’s worries are very common among parents,” says Bill Nevin, a teacher at St. George’s High School. He organizes a humanitarian trip to India to the Sheela Bal Bhaven orphanage and says the three biggest fears families have are health, security and contact.
【1】When hearing the news that her daughter would go on a school trip to Ecuador ,Armato was______.
A. proud and happy B. supportive but concerned
C. fearful and nervous D. excited but puzzled
【2】According to the text ,the humanitarian trip helped Alexia_______
a. broaden her mind
b. become more independent
c. change her living conditions
d. become more confident
A. abc B. abd
C. bcd D. acd
【3】It can be inferred from the text that_______.
A. Ecuador is a developed country B. Alexia felt regretful about the trip to Ecuador
C. people in Ecuador speak Spanish D. no teacher went to Ecuador with Alexia
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【解析】本文讲述了Armato的女儿参加学校组织的去厄瓜多尔的旅行,受益匪浅。这次人道主义的旅行帮助Alexia拓宽了她的视野、变得更加独立和自信。
【1】推理判断题。由She was happy that her daughter could experience something she never did as a teen but was fearful of letting her travel to such a remote part of the world.可推断出当Armato得知自己的女儿将要参加学校组织的去厄瓜多尔的旅行时,她支持但又担心,选B。
【2】细节理解题。由Now that Alexia was home, Armato said she saw her daughter’s new maturity, greater confidence and independence.以及The experience was so eye-opening and life-changing.可知这次人道主义的旅行帮助Alexia拓宽了她的视野、变得更加独立和自信,故选B。
【3】推理判断题。由Despite the initial strangeness and knowing only basic Spanish, she said they grew very close and felt like a family.可推断出生活在厄瓜多尔的人们说西班牙语,选C。
【题目】请根据下面的提示,写一篇100词左右的英语短文。
提示:时下,越来越多的学生使用的是电子词典,而非纸质词典。请根据下表就此现象的利弊做出剖析,并提出自己的看法。
利 | 1.方便、快捷; 2.提供读音; 3.附带其他功能,如计算器。 |
弊 | 1.对眼睛有害,影响视力; 2.电子产品对环境的污染更大。 |
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________